سالانه گردشگران زیادی برای گذراندن تعطیلات خود به سمت این شهر سفر می کنند تا از جاذبه های دیدنی آن در کنار مراکز خرید متنوع و همچنین رستوران و کافه های آن نهایت لذت را ببرند. با توجه به محبوبیت این شهر ما در این مطلب قصد داریم تا درباره سیستم حمل و نقل در استانبول صحبت کنیم و یک راهنمای کامل در این خصوص خدمتتان ارائه دهیم؛ با ما در ادامه همراه باشید.
سیستم حمل و نقل در استانبول شامل تاکسی، اتوبوس، ترامول و کشتی می شود، ولی آنچه مهم هست این که شما برای سفرهای درون شهری و برون شهری چه وسیله ای را انتخاب کنید.
از جمله مواردی که شما برای انتخاب وسیله نقلیه مورد نیازتان برای حمل و نقل در استانبول به آن توجه داشته باشید عبارتند از ترافیک، هزینه، مقدار بار همراهتان، تعداد نفرات، سرعت و همچنین مقصدی که می خواهید به آن سفر کنید از جمله موارد بسیار مهم در این مقوله هستند.
لازم به ذکر است که بگوییم یکی از عمده مشکلات برای سیستم حمل و نقل در استانبول حجم ترافیکی است که در این شهر برای اکثر اوقات روز وجود دارد.
توجه به ساعات تراکم ترافیک در استانبول
همانطور که در بالا هم گفتیم، موضوع ترافیک در استانبول یک معضل است که همه با آن درگیر تقریبا درگیر هستند. از همین رو ما پیشنهاد می کنیم در صورتی که کار واجبی ندارید صبح ها بین ساعات ۷ تا ۱۰ صبح و عصرها هم بین ساعات ۴ تا ۶ خیابان های این شهر بسیار شلوغ هستند، پس اگر خواستید در این ساعات بیرون بروید از وسایل حمل عمومی ترجیحا مترو استفاده کنید.
امنیت سیستم حمل و نقل در استانبول
سیستم های حمل و نقل در استانبول به طور کلی ایمن هستند و تمامی وسایل حمل و نقل تحت نظرات ترافیک شهری و کنترل های امنیتی و ایمنی می باشند. اما خوب مثل هر شهر دیگری باید هنگام استفاده از آن ها مراقبت وسایل ارزشمند، جیب و کیفتان باشید.
هزینه حمل و نقل در استانبول
هزینه بلیط تک سفره ۲٫۶۰ لیر
هزینه بلیط ماهانه ۲۰۵ لیر
هزینه تاکسی: هزینه تاکسی زمانی درون آن می نشینید ۴ لیر و به ازای هر یک کیلومتر ۲٫۵۰ لیر به مبلغ اضافه می گردد. اگر بخواهید تاکسی منتظر شما بماند ۲۳ لیر باید پرداخت نمایید.اما پیشنهاد ما این است که حتی الامکان از تاکسی در این شهر استفاده نکنید زیرا هزینه ی بالایی دارد.
هزینه بنزین: اگر ماشین اجاره کردید در این کشور تا به مقاصد گردشگری بروید باید بدانید که قیمت بنزین در کشور ترکیه به ازای هر لیتر ۶ لیر است.
راهنمای استفاده از مترو در استانبول
سیستم متروی شهر استانبول توسط شرکت عمومی «متروی استانبول» که زیر نظر شهرداری شهر استانبول اداره می شود. یکی از قدیمی ترین خط های مترو استانبو M1 نام دارد که در سال ۱۹۸۹ افتتاح شد و دارای ۷۳ ایستگاه فعال و ۷۱ ایستگاه در دست ساخت می باشد.
لازم به ذکر است که بگوییم، در حال حاضر سیستم مترو استانبول ۵ خط M1، M2،M3،M4 وM6 دارد که خط M6 به صورت مینی مترو است. قرار است که خطوط M5 (اسکودار- سنجاق تپه) و M8 (بوستانچی – Dudullu) در بخش آسیایی M7 (کاتاباس – محمود بی) و M9 (آتاکوی ایکیتلی) در بخش اروپایی ساخته شود.
ساعات کاری متروی استانبول از ۶ صبح تا ۱۲ نیمه شب است. قطارهای این شهر هز ۶ الی ۱۰ دقیقه یکبار به ایستگاه ها می رسند.
هزینه مترو استانبول با استفاده از استانبول کارت ۲٫۵ لیره ترکیه است.
در خط ۲ (ینی کاپی تا حاجی عثمان) در ساعت های پیک، قطار هر ۳ دقیقه یکبار در هر ایستگاه مسافران را سوار می کند.
معرفی خطوط متروی استانبول
خط ۱ = آکسارای – فرودگاه آتاترک: این خط ۲۶٫۱ کیلومتر است و از آکسارای در مرکز شهر حرکت می کند و به سمت فرودگاه آتاترک می رود. بیشتر مسافرانی که به استانبول سفر می کنند از فرودگاه برای رسیدن به مرکز شهر از این خط استفاده می کنند.
خط ۲ = ینی کاپی – حاجی عثمان: این خط ۲۳٫۵ کیلومتر است و آخرین توسعه آن در سال ۲۰۱۴ انجام شد که با اضافه شدن ۳ ایستگاه به منطقه ینی کاپی رسید. کسانی که می خواهند به میدان تکسیم و منطقه شیشلی بروند از این خط استفاده می کنند.
خط ۳ = کرازلی – مترو کنت، المپیاد : کرازلی مهمترین ترمینال درون شهری استانبول است که در این خط قرار دارد.
خط ۴ = کادیکوی – کاوسان تپه: این خط در قسمت آسیایی استانبول است از ساحل آسیایی بسفر حرکت خود را آغاز و به منطقه کاوسان تپه می رسد.
خط ۶ = لونت – دانشگاه Boğaziçi: این خط برای مینی مترو است.
راهنمای استفاده از کشتی در استانبول
وسیله ی نقلیه ی دیگری که در سیستم حمل و نقل در استانبول قرار می گیرد، کشتی است. در شهر استانبول مسافران می توانند برای رفتن به بخش های آسیایی و اروپایی این شهر که به وسیله دریا از هم جدا می شوند از کشتی استفاده کنند. برای سفر با کشتی می بایست از اسکله های نزدیک به دریا اقدام به تهیه بلیط بنمایید.
هزینه ی تهیه بلیط کشتی حدودا ۳ لیر است.
مسیر حرکت این قایق ها از اسکله کاباتاش در بخش اروپایی و اسکله های «کادیکوی»، «بوستانچی»، «مالتپه» و «کارتال» در بخش آسیایی حرکت می کنند. این کشتی ها مسافران به جزایر پرنس که از معروف ترین و بزرگترین جزایر آن بیوک آدا است می برند. این جزیزه آخرین ایستگاه کشتی در استانبول است.
راهنمای استفاده از تاکسی در استانبول
توجه داشته باشید که استفاده از تاکسی به عنوان حمل و نقل یکی از رایج ترین روش های ممکن برای رسیدن به مقاصدتان می باشد.
پیشنهاد ما برای استفاده تاکسی زمان هایی است که شما بیش دو نفر هستید، چرا که در این شرایط کرایه تاکسی شما نصف خواهد شد و این می تواند بسیار مقرون به صرفه باشد.
شما برای پیدا کردن تاکسی در خیابان های استانبول و همچنین زمان هایی که از فرودگاه این شهر بیرون می آیید مشکلی نخواهید داشت، چرا که به اندازه ی کافی در این تاکسی وجود دارد.
لازم به ذکر است که بگوییم حدودا نیم ساعت مدت زمانی است که از فرودگاه استانبول به میدان سلطان احمد طول می کشد، که برسید.
نکات مهم تاکسی گرفتن در استانبول
فقط از تاکسی های رسمی استفاده کنید.
اگر ماشینی تاکسیمتر نداشت، سوار نشوید.
حتما از راننده بخواهید تاکسیمتر خود را روشن کند.
توجه داشته باشید که نرخ کرایه ها در روز و شب متفاوت است.
پول تاکسی را باید به لیر پرداخت کنید.
به محض نشستن در تاکسی کمربندتان را ببندید.
اگر تصمیم دارید که تاکسی سوار شوید، توجه داشته باشید که حتما همراهتان پول خرد باشد.
از گوگل مپ استفاده کنید تا به منظور گم شدن راننده پول بیشتری از شما نگیرید.
به سوال های شخصی پاسخ ندهید
عوارض پل یا بزرگراه با شماست!
هزینه های مربوط به عوارضی ها بر عهده ی شما است، پس اگر مسیر شما از روی پل بسفر یا اتوبان TEM می گذشت می بایست که عوارض مسیر را پرداخت کنید. اگر راننده آن را پرداخت کرد، بدانید که بر روی کرایتان می افزاید پس به اینکه هزینه عوارض چقدر بوده توجه کنید.
یک نکته بسیار مهم دیگر در خصوص تاکسی سوار شدن در استانبول است که قبل از اینکه ماشین حرکت کند، در رابطه با هزینه ی تاکسی با راننده کنار بیایید.
تراموا در استانبول
یکی دیگر از وسایل حمل و نقل در استانبول که مطابق با نظرسنجی ها صورت گرفته از محبوبیت بالایی برخوردار است تراموا نام دارد. این وسیله از وسط خیابان های شهر می گذرد و علاوه بر این که شما را به مقصدتان میرساند سبب می شود که در شهر هم گشت بزنید. سرعت این وسیله هم مناسب است نه بسیار تندرو است و نه سرعت کمی دارد در حد خودش عالی است.
در کنار اکثر مناطق دیدنی استانبول یک ایستگاه تراموا قرار دارد که می توانید از آن ها برای رسیدن به جاذبه هایی که می خواهید استفاده کنید.
تراموا در استانبول
یکی از متداول ترین وسایل حمل و نقل در تمامی جوامع اتوبوس است. شما در هر شهری که بروید، می توانید با استفاده از اتوبوس های آن شهر خودتان را به مقاصدی که می خواهید برسانید. در شهر استانبول هم اتوبوس وجود دارد و می توانید برای رسیدن به مقاصدتان از آن استفاده کنید.
چگونه استانبول کارت تهیه کنیم؟
نحوه تهیه از این کارت به این صورت که پس از پایان فرآیند خرید در وب سایت، یک ایمیل به خریدار ارسال می گردد، که در آن لینک و کد جهت فعالسازی کارت قرار گرفته است.
به منظور تهیه استانبول کارت شما دو راه دارید:
اول اینکه به سایت istanbultouristpass.com و در آنجا اقدام به تهیه این کارت بنمایید.
دومین راهی که برای تهیه استانبول کارت وجود دارد این است به باجه های فروش بلیط در ایستگاه های حمل و نقل در فرودگاه ها یا متروها بروید و درخواست استانبول کارت بنمایید. در زمان تهیه استانبول کارت میزان شارژی هم که نیاز دارید بگوییم که بر روی کارت اعمال شود.
به منظور شارژ مجدد می توانید به دکه های روزنامه فروشی یا مغازه های کوچکی که این خدمات را ارائه می دهند بروید. (برای اینکه بدانید کدام مراکز این خدمات را ارائه می دهند به دنبال عبارت Akbil Dolum Noktası بگردید)
دیگر کاربردهای استانبول کارت
اینترنت رایگان در سطح شهر
راهنمای شبانهروزی به صورت آنلاین
سرویس رایگان از فرودگاه به محل اقامت
تجربهی رایگان تفریحاتی که برای کارت تعریف شده
بازدید رایگان از جاذبهها و موزه هایی که برای کارت تعریف شده
تهیه استانبول کارت
مزایای استفاده از استانبول کارت برای حمل و نقل
قابلیت استفاده چندگانه
در صورتی که شما استانبول کارت داشته باشید، می توانید از آن برای اتوبوس، مترو و همچنین پرداخت کرایه های اتوبوس های برقی و ترامواها نیز استفاده کنید.
همچنین توجه داشته باشید که بیشتر وسایل حمل و نقل در استانبول امکان پرداخت آنلاین یا توسط کارت های الکترونیک را فراهم آورده اند و شما چه بخواهید یا نخواهید می بایست که این کارت کوچک همه کاره را در بدو ورود به استانبول تهیه نمایید.
پیش پرداخت بودن
قابلیت شارژ شدن استانبول کارت ها یکی دیگر از مزایایی است که می توان از آن ها نام برد.این به معنای آن است که در صف های شلوغ دیگر نیازی نیست که بایستید و می توانید با شارژ کردن کارتتان از قبل به راحتی از دستگاه های اتوماتیک مترو، اتوبوس یا هر کجای دیگر که نیاز به بلیط داشت بگذرید.
تخفیف با استانبول کارت
علاوه بر قابلیت شارژ و استفاده ی چند گانه از استانبول کارت برای حمل و نقل در استانبول، این کارت به شما حدود ۴۰% هم برای استفاده در پرداخت هزینه های مربوط به حمل و نقل تخفیف می دهد.
شارژ استانبول کارت
در ادامه آشنایی با سیستم حمل و نقل در استانبول بعد از معرفی وسایل نقلیه عمومی می خواهیم اشاره ای هم به روند اجاره خودرو در استانبول داشته باشیم.
به منظور اجاره خودرو در ترکیه باید حتما کارت اعتباری همراه داشته باشید. با توجه به این که بیشتر ایرانی ها کارت اعتباری ندارند، یک شرکت به نام TEZrent در نزدیک به ۲۰ شهر ترکیه خدما اجاره خودرو را ارائه می دهد. برای اجاره خودرو در ترکیه توسط این شرکت شما می توانید به صورت آنلاین و یا تماس با مرکز پشتیبانی شرکت، خودرو مورد نظر خود را انتخاب و رزرو کنید.
لازم به ذکر است که بگوییم تمامی ماشین هایی که این شرکت اجاره می دهد دارای بیمه بدنه و سرقت می باشد. مدت زمان اجاره ماشین ۲۴ است که در صورت تاخیر ۳ ساعته در تحویل آن هزینه یک روز کامل از شما گرفته خواهد شد. ارزانترین ماشین ها برای هر روز اجاره آن از ۳۵ یورو شروع می شود و اگر تعداد روزهای بیشتری را رزرو کنید، می توانید روزانه حدود ۳۰ یورو بپردازید.
اجاره خودرو در استانبول
گواهینامه بین المللی، کپی پاسپورت و آدرس محل اقامتتان
هر کدام از شرکت هایی که اقدام به اجاره خودرو در ترکیه می کنند، شرایط خاص خودشان را دارند اما مهمتری شرط در اجاره خودرو برای اینکه که در تمامی شرکت ها ثابت است دارا بودن سن ۲۱ سال برای فرد متقاضی و گواهینامه بین المللی است.
توجه داشته باشید که تمامی جاده های ترکیه به دوربین های کنترل تخلفات رانندگی مجهز هستند.
با وجود بیمه بودن ماشین های اجاره ای اگر شخص در حال مستی مرتکب تخلف شود، بیمه نامه اعتبار خود را از دست داده و تمامی هزینه ها به عهده مشتری خواهد بود.
برای اطلاعات بیشتر و همینطور اجاره خودرو می توانید به سایت www.cizgirentacar.com/ir/ مراجعه کنید.