گردشبان (gardeshban.ir) : دریاچه قوچ در موقعیت جغرافیایی استان تهران واقع شده است. کوههای قره آغاج ( درخت سیاه ) و قله قوچ در قسمت جنوبی جاده فیروزکوه منطقه ای کاملا جدا شده از سایر ارتفاعات با شکوه البرز به حساب می آیند. درياچه قوچ در محدوده این کوه ها قرار دارد. درياچه قوچ ، یک دریاچه نسبتا بزرگی است که در دره وجود دارد. دریاچه ای سبز رنگ که باد، موج های کوچکی را برآن پدید می آورد و زیبایی آن را دو برابر می کند. دور نمای قلل پوشیده از برف البرز به راستی از این نقطه تماشایی است .
در اوایل فروردین ماه بر روی قله و دامنه های کوهستانی قوچ برفهایی از زمستان وجود دارد. البرز سپید پوش با ارتفاعاتی باشکوه در سمت شمال دیده می شود. پس از نیم ساعت حرکت با وسیله نقلیه به آبادی کوچک هاشمک در دره ای کاملا هموار می رسید . پس از کمی حرکت پیاده به سرچشمه آب بسیار گوارایی می رسید .
از این نقطه مسیر را به سمت شرق تغییر داده ، به سوی تپه ماهور هایی به رنگهای سرخ و آبی حرکت می کنید. از ورای کوههای شمالی نوک قله دماوند باشکوه دیده می شود. در لابلای بوته های تازه شکفته رد پا و اثری از جانوران کوچک و بزرگ دیده می شود . یک ساعت کوهپیمایی آرام به سمت شرق شما را به دره ای سرسبز با درختان بید می رساند. این دره و ادامه آن به سمت جنوب در واقع دره اصلی قله قوچ به حساب می آید. خود را به کنار بیدزار رسانده ، به جویباری رسیده که در کف آن آب روان است. حدود نیم ساعت بعد به دریاچه کوچک و پس از نیم ساعت دیگر راهپیمایی ،از میان بوته زارهای بزرگ و کوچکی با درختان بید عبور کرده ، در پس یک سربالایی با شیب تند ناگهان خود را در مقابل دریاچه بزرگ دو استخری (درياچه قوچ تهران) می یابید..
راههای دستیابی به دریاچه :
۱- شهر دماوند ، جاده فیروز کوه ، آئینه ورزان تا آبسرد جاده آسفالته سپس جاده خاکی، به سمت غرب آبادیهای مرانک، محمودیه ،آبزن .
۲- شهر رودهن ،به سمت جنوب، جاده خاکی ، آبادیهای گل خندان ، خوروین ،عباس آباد ،زرآور،کاجان ،ارمیان.
در تابستان از آب ذخیره شده این دریاچه در آن برای آبیاری مزارع منطقه استفاده می شود.