وی بابیان اینکه ایل سنگسر بخشی از تولیدات دامی و محصولات لبنی استان سمنان را تأمین میکنند لذا ازلحاظ اقتصادی نیز دارای اهمیتی بسزا است، ابراز کرد: یکی از اهداف برگزاری جشنواره شناساندن توانمندیهای ایل سنگسر و حمایت از آنها است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان بابیان اینکه جشنواره ایل سنگسر میتواند در معرفی داشتههای این ایل مؤثر باشد، گفت: شناساندن ظرفیتهای این ایل یکی از مسائلی است که در برگزاری همایش باید به آن توجه شود؛ برای مثال باید گفت سنگسریهای مهدیشهر طولانیترین مسیر کوچ روی عشایر را در جهان دارند اما مردم در درون استان سمنان و حتی شهرستان مهدیشهر هم بعضاً از آن بیخبر هستند این امر نشان میدهد که باید در بحث ترویج دقت نظر بیشتری داشته باشیم.
جمال بابیان اینکه جشنواره ایل سنگسر در کنار توانمندسازی جوامع محلی، معرفی و تبلیغ محصولات جدید گردشگری و همچنین کمک به برندسازی تولیدات عشایر را هم دنبال میکند، ابراز کرد: این جشنواره فرصتی خوب برای آسیبشناسی نقاط ضعف و قوت حوزه گردشگری نیز محسوب میشود همچنین میتواند تولیدات عشایر استان را نیز به مردم کشور معرفی کند.
وی بابیان اینکه ویژگی این دست همایشها شناسایی علایق و سلایق بازار و مخاطب هدف گردشگری در سراسر کشور است، گفت: زمانی میتوانیم در معرفی یک ظرفیت فرهنگی و گردشگری موفق عمل کنیم که در کنار ایجاد فرصت مناسب برای مقاصد گردشگری کمتر معرفیشده بتوانیم در عرضه محصولات تولیدی و حفظ و تقویت ارزشهای فرهنگی، بومی و محلی نیز موفقیت کسب کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان، بابیان اینکه در همایش ایل سنگسر از پنج استان کشور نیز برای حضور دعوتشده است، ابراز کرد: قزوین، قم، تهران و البرز در کنار مازندران و سمنان شرکتکنندگان در این همایش سهروزه هستند.