وی افزود: راه های تاریخی ظرفیتی ویژه برای ارتباط عقاید، ادیان و مداهب مختلف باهم بوده و نمی توان نقش محوری راه موسوم به ابریشم را در تحقیقات مرتبط با ترویج دین اسلام در سرزمین پهناور چین نادیده گرفت.
طالبیان اضافه کرد: گونه های مختلف فرهنگی یکی از مهمترین عناصر کلیدی در ارتقای تمدن در طول تاریخ بوده و اکنون زمانی است که نیازمندیم تا شکل نو و جدید گوناگونی فرهنگی را بااستفاده از گردشگری به جریان بیندازیم.
وی با بیان اینکه وظیفه ما است که راه های تاریخی را احیا کرده و روابط انسانی را مطابق با ضروریات و بایدهای امروزی باز تعریف کنیم، عنوان کرد: برنامه ریزی های متعددی برای احیای میراث ملموس و ناملموس در مسیر راه های تاریخی ایران باید در نطر گرفته شود.
معاون وزیر میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه شهر همدان به عنوان پایتخت سلسله فرمانروایی مادها یکی از مهمترین شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران به شمار می رود، گفت: شهر همدان همواره در برگیرنده بخش مهمی از حوادث و رویدادهای تاریخی بوده و نقش مهمی در حیات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور ایفا کرده است.
وی بیان کرد: وجود عرفا، شعرا، دانشمندان و مفاخر صاحب نام همچون عین القصات همدانی، بوعلی سینا، باباطاهر عریان و غیره در این پهنه گویای بخش دیگری از نقش و جایگاه این شهر در سرزمین ما است.
طالبیان با بیان اینکه بدون تردید بخشی از اهمیت و کسب چنین جایگاهی در کشور ناشی از موقعیت جعرافیایی ارتباطات آن با سایر شهرها و نقاط مهم بوده است، عنوان کرد: همدان با بیش از ۱۸۰۰ اثر تاریخی و طبیعی شناخته شده در حال حاضر یکی از مقاصد مهم گردشگری برای علاقمندان است.
وی با بیان اینکه پرونده زنجیرهای ثبت جهانی کاروانسراهای ایرانی رو به اتمام است و سهم همدان دو کاروان سرا است، گفت:بدون تردید همدان می تواند نقش کلیدی در احیا روابط فرهنگی، تجاری و تاریخی جاده ابریشم ایفا کند.