گردشبان (gardeshban.ir) : فرنی با آرد برنج جزو اولین تجربه های خوراکی نوزاد بعد از شیر مادر را تجربه می کند. برای همین است که باید توجه فراوانی به ریزه کاری های طرز تهیه فرنی با آرد برنج داشته باشید. در این مقاله می خواهیم هر آنچه که درباره درست کردن این غذا نیاز دارید را در اختیار شما قرار دهیم.
مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج
آرد برنج: ۲ قاشق سوپخوری
شیر: ۱ پیمانه
آب نصف پیمانه
مغز بادام ۶ عدد
مقدمات طرز تهیه فرنی با آرد برنج
آماده کردن آرد برنج
درست کردن آرد برنج، اولین مرحله در طرز تهیه فرنی است. برای درست کردن آرد برنج در منزل به روش زیر عمل کنید:
برای تهیه آرد برنج از برنج های معمولی استفاده کنید که زیاد سفت نباشند.
برنج را چندین بار با آب شسته و آن را ۱ الی ۲ روز در آب سرد خیس کنید. در طول این مدت باید چندین بار آب برنج را عوض کنید.
سپس برنج را در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.
برنج مرطوب را به گونه ای بکوبید که کاملاً نرم شود. برای این کار می توانید از آسیاب برقی استفاده کنید.
برنج های نرم شده را پهن کنید تا کمی خشک شود.
وقتی که برنج ها تا حدودی خشک شد آنها را از الک رد کنید.
مجدداً اجازه بدهید تا برنج های الک شده کاملاً خشک شود و این بار آنها را از الک خیلی ریز و پارچه نازک رد کنید.
آماده کردن مغز بادام برای فرنی
بعد از آماده کرده آرد برنج باید بتوانید عصاره مغز بادام را بگیرید تا برویم سراغ درست کردن فرنی؛
مغز بادام ها را در ظرفی ریخته و روی آن کمی آب جوش بریزید.
بعد از چند دقیقه آنها را آبکش کرده و آب سرد به آن اضافه کنید. به این ترتیب پوست آن به راحتی جدا می شود.
مغزهای پوست گرفته را با کمی آب سرد در میکسر بریزید تا به شکل مایع سفیدی در بیاید.
مایع سفید را در از پارچه نازکی عبور دهید که عصاره آن گرفته شود. از این عصاره بادام برای تهیه فرنی با آرد برنج برای نوزاد استفاده می کنند.
طرز تهیه فرنی با آرد برنج برای نوزاد
آرد برنج را در شیر حل کنید. دقت داشته باشید که شیر را قبل از مصرف بجوشانید تا خیالتان بابت سالم بودن آن راحت شود.
عصاره بادام را به آن اضافه کنید و ترکیب به دست آمده را در ظرف لعابی بریزید.
ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود.
غلظت فرنی آماده شده کمی از شیر مادر بیشتر و تقریبا شبیه ماست است.
نکات مهم در طرز تهیه فرنی با آرد برنج
موقع خنک کردن فرنی از گذاشتن آن داخل یخچال خودداری کنید. این کار باعث آب انداختن فرنی می شود.
توجه داشته باشید که فرنی پس از سرد شدن سفت خواهد شد بنابراین موقع برداشتن فرنی از روی حرارت نباید اجازه بدهید که خیلی سفت و یا شل باشد.
اگر خواستید به جای شیر از شیر خشک یا شیر مادر استفاده کنید باید در مراحل بالا آب را جایگزین شیر کنید و شیر خشک یا شیر مادر را پس از ولرم شدن فرنی به آن اضافه کنید.