گردشبان (gardeshban.ir) : چی لازم دارم:
گوشت چرخکرده: نیم کیلوگرم
لپه پخته نیمکوب شده: یک پیمانه
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
برنج نیمپز شده: نصف پیمانه
تخم مرغ درشت: ۲ عدد
پیاز رنده شده: نصف پیمانه
تره و مرزه خرد شده: نصف پیمانه
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه
مواد داخل کوفته:
پیاز سرخ شده: ۲ قاشق غذاخوری
مغزگردو خرد شده: نصف پیمانه
زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ آبپز: ۱ یا دو عدد
خلال بادام: ۲ قاشق غذاخوری
آلو قیصی: در صورت تمایل
چطور بپزم:
۱. در کاسه بزرگی گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده، تره، مرزه، تخم مرغ ها، لپه، برنج، نمک، فلفل و زردچوبه را مخلوط کنید. آنها را حدود ۵ تا ۶ دقیقه با گوشتکوب بکوبید تا مایع حالت چسبندگی پیدا کند.
۲. مایع گوشتی را کمی باز کنید و مواد داخل کوفته را درون آن قرار دهید. دست را با کمی آب خیس کنید تا مایع به دست نچسبد. سپس آن را در دست گرد و توپی کنید.
۳. در یک قابلمه بزرگ، رب را داخل روغن تفت دهید. سپس ۳ پیمانه آب اضافه کنید و پس از جوشیدن، شعله را کم کنید و به آرامی کوفته را داخل آن قرار دهید. ۱۰ دقیقه نخست نباید در قابلمه را بگذارید، زیرا کوفته وا میرود. پس از آن شعله را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و حدود یک ساعت بپزید.
نکته: گاهی کوفته را به قدری بزرگ درست میکنند که یک جوجه کامل داخل آن جا میشود. در این صورت باید پارچه نازک سفیدی را داخل پیاله بزرگی بگذاریم و گوشت را داخل پارچه به بزرگی همان پیاله به شکل گرد آماده کنیم و در وسط گوشت، جوجه پخته استخوان گرفته و سایر مواد را قرار بدهیم. سر پارچه را گره بزنید و کوفته را با همان پارچه داخل آب و رب بگذارید تا پخته شود.