وی با بیان اینکه این جشنواره موسوم به سفر به زیستگاه زاغبور، نهم و دهم آبان ماه برگزار خواهد شد، افزود: بازدید از بافت روستای هدف گردشگری قلعه بالا، محور گردشگری گیور- دزیان، و گونههای حیات وحش در زیستکره توران همراه با اجرای مراسم آیینی و موسیقی محلی در کنار عرضه صنایع دستی و سوغات از جمله برنامه های این جشنواره است.
رئیس میراث فرهنگی شاهرود با بیان اینکه سال های گذشته استقبال بسیار خوبی از این جشنواره به عمل آمد، ابراز کرد: شناساندن ظرفیت های گردشگری و همچنین معرفی پرنده نادر و کم یاب زاغبور در زمره اهداف جانبی این همایش و جشنواره است.
حسنی درباره این پرنده توضیح داد: زاغ بور یا زاغ کویری، پرنده ای از خانواده کلاغیان است اما تفاوتهای زیادی با دیگر کلاغها و زاغها دارد، از جمله زمین زی بودن به طوری که حتی در هنگام احساس خطر نیز دویدن را به پرواز ترجیح میدهد. از سوی دیگر باید گفت زاغ بور دارای صدای خوش و رنگ نخودی مایل به قهوه ای است از این پرنده به عنوان جواهر کمیاب و نادر کویر یاد میکنند و این پرنده با زیبایی خاص خود یکی از قابلیتهای گردشگری طبیعت منطقه محسوب میشود.
وی افزود: زاغ بور تنها در مناطق بیابانی و نیمه بیابانی شرق و جنوب شرق ایران زندگی میکند و تنها پرنده بومی انحصاری (اندمیک) ایران است که در استانهای یزد، خراسان جنوبی و به خصوص در جنوب شرقی استان سمنان در زیستکره حیات وحش توران زندگی میکند.