گردشبان (gardeshban.ir) : 
سارقان از یک تنه درخت و ماشین برای تخریب در کلیسا استفاده کردند و بخشهایی از گنجینه این کلیسا را با خود بردند.
فرانک ریستر، وزیر فرهنگ فرانسه حمله شب گذشته به کلیسای قرون وسطایی «اولورون-سنت-ماری» را محکوم و اعلام کرد: مجرمان حمله دیشب به این کلیسای قرون وسطایی را شناسایی و مجازات خواهند کرد.
همچنین یکی از مقامات شهر «پیرنه-آتلانتیک»، جایی که این کلیسای قرون وسطایی در آن واقع شده است، بیان کرد: «کارشناسان در حال بررسی خسارتهای واردشده و تعیین تعداد آثار تاریخی ربودهشده از این کلیسا تاریخی هستند. اما چیزی که بیشتر از خسارت مالی واردشده اهمیت دارد این است که ساکنان این منطقه احساس میکنند بخشی از تاریخچه و میراث خود را از دست دادهاند.»
یک ردا کشیش متعلق به قرن شانزدهم و تعدادی صلیب طلایی متعلق به قرنهای هفدهم و هجدهم از جمله آثاری بودند که در حادثه شب گذشته از این کلیسا ربوده شدند. این اولین مرتبهای است که این کلیسای متعلق به قرن دوازدهم مورد حمله قرار میگیرد.
نام کلیسا «اولورون-سنت-ماری» در سال ۱۹۹۸ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.