گردشبان (gardeshban.ir) : محمدحسن طالبیان، معاون میراثفرهنگی کشور در آئین گشایش کارگاه «مدیریت گردشگری پایدار در پایگاههای جهانی ایران» که 15 آبانماه 98 در محل خانه تاریخی مرعشی شوشتر برگزار شد، گفت: اصلیترین هدف برای راهاندازی این کارگاه تبادل تجربه و دانش در حوزههای مختلف است چراکه نیاز است در این حوزه مفاهمه و تبادل تجربه بیشتری انجام شود.
او ادامه داد: گردشگری پویا یعنی تعادل میان همه بخشها در حوزه اقتصاد بومی، احیای آثار و... که در روزهای آینده در این کارگاه بهخوبی در این زمینه از تجربیات سایر کشورها بهره خواهیم برد.
معاون میراثفرهنگی کشور، شوشتر را یک موتور صنعتی پیش از انقلاب صنعتی دانست و گفت: دیواره غربی سازههای آبی توسط کارشناسان متعدد بازدید شده است، این دیواره نیازمند پایش زیادی است و اگر بدانیم میخواهیم چه کنیم، آن اقدام زمان زیادی به خود اختصاص نمیدهد.
او تاکید کرد: میتوانیم با شاتکریت و... اقداماتی در حوزه عمرانی انجام دهیم و دیواره را تثبیت کنیم، ولی آن دیواره دیگر سازههای آبی شوشتر نیست، باید تلاش کنیم همین صخره و همین سنگها حفظ شوند.
طالبیان عنوان کرد: قبول دارم که اطلاعات ما از سازهها و آثار تاریخی با آنچه در واقعیت وجود دارد فاصله زیادی دارد؛ در این زمینه نیاز داریم تبادل تجربیات داشته باشیم. خوزستان بهشت باستانشناسان است، آنچه در همه کشور روی زمین وجود دارد، در خوزستان بزرگ بهصورت تاریخ زیرزمین وجود دارد.
او همچنین به منطقههای گردشگری و باستانی در شوشتر، شوش، چغازنبیل و دزفول اشاره کرد و گفت: این مناطق باید از نظر گردشگر با محورهای متعدد به خوبی معرفی شوند.
بهگزارش روابطعمومی و امور بینالملل ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، کارگاه آموزشی مدیریت گردشگری پایدار در پایگاههای جهانی با همکاری دفتر منطقهای یونسکو در تهران و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار میشود. در این کارگاه پنجروزه مدیران پایگاههای میراث جهانی از سراسر کشور حضور دارند.