gardeshban.ir

روستای کوهستانی «آبچالکی» یا بام لنگرود در شهرستان لنگرود

جذابیت‌های شهرستان لنگرود تنها به ساحل دریای خزر در منطقه چمخاله یا جاده گردشگری لیلاکوه خلاصه نمی‌شود. بلکه در این شهر که میان پیوند کوه و دریا احاطه شده است روستاهای زیبایی نهفته اند که می‌توانند مقصد یک سفر یک روزه باشند.
کد خبر: ۱۹۲۴۶
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۸-1398 August 19
گردشبان (gardeshban.ir) :
نام لنگرود LANGAROUD ترکیبی است از دو پاره واژه لنگر LANGAR و رود ROUD. لنگر به معنی وقار و سکون و آرامش است همان گونه که که کشتی لنگر انداخته آرامش می‌یابد. 

در ترکیب لنگر و رود دو (ر) در هم یکی شده و نام به لنگرود تبدیل می‌گردد و معنی رود سکون یافته و آرام و با وقار معنی می‌گیرد و اگر به رود جاری در این بنگریم آن را دارای جریان آن چنان آرامی می‌بینیم که گویا حرکتی ندارد. قدیم در ابتدای رودی که از میان شهر میگذرد کشتی های باری لنگر می انداختند و بارگیری می کردند.

لنگرود در طول ۳۰ و ۱۰ و ۵۰ و عرض ۱۱ و ۳۷ جغرافیایی، در ارتفاع ۲۱ متر از سطح دریای خزر قرار دارد. این شهرستان بر روی جلگه‌ای سرسبز و ۱۰ کیلومتر با دریای خزر فاصله دارد و در قسمت‌های جنوبی آن کوهپایه‌های جنوبی آن جنگلی دیده می‌شود. 

لنگرود در فاصله ۶۰ کیلومتری رشت (مرکز استان) واقع شده‌است و از طرف شمال به دریای خزر و غرب به شهرستان لاهیجان، از طرف شرق به شهرستان رودسر، و از طرف جنوب به شهرستان املش منتهی می‌گردد. یکی از جذابیت‌های شهرستان لنگرود، روستای کوهستانی «آبچالکی» است که به این دلیل که تمامی شهر لنگرود و ساحل دریای کاسپین از بلندای آن قابل رویت است، به بام لنگرود معروف شده است.

تماشای شهر لنگرود در هاله ای از ابرها در کنار باغ‌های چای و عطر خوش سبزینگی در آبچالکی هر شهروند و گردشگری را فرا می‌خواند.

قرار گیری این روستا در ارتفاعات لیلاکوه و در کنار باغ‌های چای و مرکبات از یک سو و معماری مسکونی کوهپایه با خانه های گلی و چوبی هر گردشگری را به تحسین وا می دارد. 

هرچند این تحسین با افسوس هایی همراه است که ویلاسازان را واداشته کوه را تراشید و خانه های برخلاف معماری بومی بسازند.و رسیدن به آن و میهمان سرسبزی و زیبایی‌های طبیعی آن شدن از طریق جاده لیلاکوه و طی کردن مسیری شیبدار امکان پذیر است. این روستا به دلیل جذابیت‌های طبیعی خود می‌تواند مقصد یک گشت و گذار بهارانه باشد .

آب و هوای سالم و خوش بهارانه باعث می‌شود که بسیاری از شهروندان لنگرود و شرق گیلان، تابستان‌ها نیز حضور در این روستا را به حضور در شهرها ترجیح دهند.

در سال‌های اخیر به دنبال پروژه گردشگری که قرار بود از روستای آبچالکی آغاز شود و به دامنه‌های لیلاکوه برسد(که البته ناتمام باقی مانده است)، نخستین سورتمه شهر لنگرود و منطقه شرق گیلان در این منطقه احداث شده است. اما جذابیت‌های طبیعی روستای آبچالکی بیش از پیش خودنمایی می‌کند.

نرسیده به این روستا، چشمه آبی قرار دارد که در سال های اخیر لوله کشی شده و در فرهنگ عامه مردم، این آب از برکات فاطمه زهرا (س) است. در میانه روستا نیز زنان محلی با فروش محصولات بومی و صنایع دستی برای خود درآمد زایی می کنند.

این تپه دید بسیار خوبی نسبت به بخش کومله و لنگرود و روستاهای اطراف و باغات چای منطقه و حتی شهر شلمان و چمخاله دارد. اما گذشته از دید بسیار خوب، آب و هوا و سر سبزی این منطقه هم قابل توجه است.

ورودی این بام بلند حدود ۱ کیلومتر بعد از چهار راه کومله به طرف شهر اطاقور است . جاده این چشم انداز زیبا، از میان باغات چای گذشته و به بلندترین ارتفاع قله می رسد .

اگر چه مسافران و مهمانان این شهر اطلاعات زیادی در خصوص این منطقه دیدنی ندارند اما جالب اینجاست که این طبیعت زیبا تقریبا دست نخورده باقی مانده است و یکی از جاذبه های مهم آن طبیعی بودن محیط است.

روستای کوهستانی «آبچالکی» یا بام لنگرود در شهرستان لنگرود

بام لنگرود
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار