گردشبان (gardeshban.ir) : از مدهای مناسب برای هر نوع عکس استفاده کنید. مدهای دوربین تان را به خوبی بشناسید و برای عکاسی در موقعیت های مختلف از مدهای مناسبِ همان موقعیت استفاده کنید.
لازم نیست حتما دوربین تان را دستی تنظیم کنید. مثلا فوکوس خودکار دوربین یا تعادل سفیدی و تنظیم ایزوی خودکار، معمولا بسیار خوب کار می کنند. لازم نیست حتما همه چیز را خودتان تنظیم کنید.
برای داشتن نور مناسب صبر کنید. مثلا عکاسی از منظره در نور اول صبح خوب است یا عکاسی ماکرو در هوای ابری ولی روشن. حواستان به نور باشد.
عکس های تان را با فرمت مناسب ثبت کنید. بین فرمت های JPEG و RAW دومین فرمت بهتر است.
از اشتباه کردن نترسید. عکاسان حرفه ای، حرفه ای به دنیا نیامده اند! آن ها هم دکمه های دوربین را تست کرده اند، عکس های تار و خراب با زاویه و کادر و نور نامناسب گرفته اند و اشتباه کرده اند تا بالاخره با انداختن یک عکس مناسب، خوشحال و ذوق زده شده اند.
اول به پس زمینه نگاه کنید. حواستان باشد چیزهایی که در پس زمینه هستند، باعث نشوند توجه بیننده از هدف اصلی عکس منحرف شود. به پس زمینه حسابی دقت کنید.
از هر سوژه، چند عکس ثبت کنید. به یک عکس از هر سوژه قناعت نکنید. ممکن است دیگر هیچ وقت آن آدم، آن چیدمان، آن حال و هوا و نور و موقعیت وجود نداشته باشد.
تنوع در نگاه و ژست را فراموش نکنید. وقتِ عکس های دونفره و دسته جمعی و وقتِ عکس های یادگاری خانوادگی، لازم نیست طبق یک الگوی تکراری، صاف و رو به دوربین بایستید و به لنز زل بزنید. با کمی تنوع و خلاقیت در ژست و نگاه، تصاویری به یاد ماندنی خلق کنید.