گردشبان (gardeshban.ir) : شهرام آدم نژاد در حاشیه برگزاری نمایشگاه حمل ونقل، لجستیک و صنایع وابسته در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر این که آیا وزارت راه و شهرسازی با توجه هزینه حدود 20 هزار میلیارد تومانی برناممه ای برای ساخت قطعات 2 و 3 آزادراه تهران-شمال دارد و این که نظر وزارت راه برای الحاق بندر چابهار به منطقه آزاد چیست، اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی برای ساخت قطعات 2 و 3 آزادراه تهران-شمال برنامه دارد که البته نحوه تامین منابع آن البته فعلا مشخص نیست.
وی در پاسخ به سوال دوم نیز گفت: وظیفه بندر کاملا تخصصی است و فقط کارهای لوکال (منطقه ای) انجام نمی دهد، الحاق بندر چابهار به منطقه آزاد کار خوبی است ولی مدیریت در حوزه سازمان بنادر خواهد بود.
وی افزود: 5 گزینه در حوزه راه آهن چابهار در حال بررسی است و می خواهیم با این اصل که نمی خواهیم ارتباط مردم با بنددر را قطع کنیم کار را انجام خواهیم داد.
معاون حمل ونقل وزیر راه و شهرسازی در ابتدای این نشست نیز با بیان این که سعی می کنیم ماهیت شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک را به عنوان شرکت مادر و در بعد نظارتی ارتقا دهیم و در این باره به هیئت دولت پیشنهاداتی ارائه شده است، افزود: اوایل امسال خیلی از پروژه های عمرانی درگیر سیل شدند و به نظر می رسد شرکتی برای نظارت بر پروژه های عمرانی نیاز داریم. در این راستا از هیئت وزیران برای تغییر در این شرکت درخواست داده ایم.
آدم نژاد همچنین تصریح کرد: در حوزه دیپلماسی حمل و نقل یک سری کارها آغاز شده است که اولین آن این بوده با هر کشور ارتباط حمل و نقل کتابچه از راهبرد ارتباطات با کشور مذکور تهیه شده است. هم اکنون این کار برای 27 کشور که با آنها ارتباطات زیادی داشتیم، انجام شده است.
وی با اشاره به این که با یکی از کشورها سال های سال است که یک مشکل داریم که امیدواریم بخشی از آنها را منتشر کنیم و بخشی هم به دلیل حاکمیتی امکان انتشار ندارد، تاکید کرد: گازوئیل سوخت عمده مصرفی حمل و نقل جاده ای برون شهری بار و مسافر است که پس از سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، تغییرات محسوسی در حوزه قیمت داده نشد و دلیلی برای این کار نداشتیم.
به گفته وی، بخشی زیادی از بودجه 99 وزارت راه بر اساس طرح جامع حمل و نقل تدوین شده و طرح جامع حمل ونقل در دستور کار ارتقا و به روز رسانی قرار دارد.
آدم نژاد میزان مصرف روزانه حمل ونقل درون شهری، برون شهری و راه آهن را 50 میلیون لیتر اعلام کرد و افزود: در شرایط درست باید روزانه 40 میلیون لیتر مصرف کنیم، در این راستا نظام توزیع کشور باید اصلاح شود، ناوگان با ظرفیت کامل تردد کن و سیستم موتوری وسایل نقلیه خوب باشد .
وی تاکید کرد: در حال تدوین راهبرد برای کاهش 10 میلیون لیتری هستیم و در ستاد سوخت جلساتی در این باره برگزار شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که سعی می کنیم تمام مسافران حداقل های حقوق مسافر را بدانند، گفت: البته برخی مواقع باید حقوق مسافر را اصلاح کنیم و بخشی از حقوق مسافر مبتنی بر حقوق واقعی مسافران نیست.