گردشبان (gardeshban.ir) : میزبان میتواند با دقت در انتخاب غذا و رعایت تم شب یلدا یک شب خاطرهانگیز را برای تمامی مهمانان خود رقم بزند. اگر شما نیز به دنبال پیشنهاد و ایدههای جدیدی برای شام شب یلدا هستید، با ما همراه باشید. در این مطلب انواع غذاهای مناسب برای تهیه در این شب را برای شما گردآوری کردهایم.
ایده و پیشنهاد برای غذای اصلی شب یلدا
در این قسمت انواع غذاهایی که با تم شب یلدا هماهنگی دارد را برای شما تهیه کردهایم. به طور کلی غذاهایی که در آن از میوههای پاییزی استفاده شده و قرمز رنگ هستند، بهترین انتخاب برای غذای اصلی شب یلدا به شمار میروند.
۱. انار پلو مجلسی
یکی از زیباترین و خوشمزهترین غذاهای اصلی شب یلدا، انار پلو مجلسی است که علاوه بر طعم متفاوت و بینظیری که به همراه دارد، رنگبندی آن به دلیل تلفیق دانههای انار یاقوتی و سبزی خلال پسته و گشنیز، فوقالعاده و اشتهابرانگیز است. اگر دوست دارید که غذای اصلی شب یلدای شما تا مدتها در خاطر مهمانهایتان بماند، در انتخاب انار پلو مجلسی شک نکنید. لازم به ذکر است که این غذا طعمی ملس و ترش دارد و بهتر است از سلیقه غذایی مهمانان خود در این باره اطمینان داشته باشید.
۲. کلم پلو شیرازی
کلم پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شیرازی است که اغلب در شب یلدا درست میکنند. این غذا که مواد اصلی آن کلم برگ، گوشت چرخکرده و برنج است به صورت تند، شیرین یا عادی تهیه میشود و گزینه بسیار مناسبی برای افرادی است که تمایلی به خوردن غذاهای ترش یا ملس ندارند. کلم پلو به طور معمول با ترشی یا سالاد شیرازی سرو میشود. دستور تهیه این غذا بسیار ساده است. تنها کافی است کلم برگ خرد شده را سرخ کنید و به مخلوط گوشت چرخ شده، پیاز و سبزی مخصوص کلمپلو اضافه نمایید و با برنج آبکشی شده مخلوط کرده و دم کنید
۳. مرصع پلو مجلسی
یکی دیگر از غذاهای خوش آب و رنگ شب یلدا مرصع پلو یا همان جواهر پلوست. دلیل اینکه به این غذا جواهر پلو نیز گفته میشود این است که مواد اولیه متنوعی مانند خلال پسته، بادام، پوست پرتغال، کشمش و زرشک دارد که آن را بسیار خوشمزه و خوشبو کرده و رنگبندی زیبایی به غذای شما میبخشد. بخش مهمی از زمان سرو این غذا را تزئین روی مرصع پلو میگیرد، اما ارزش آن را دارد، زیرا غذا را بسیار زیبا کرده و در عکسهای یادگاری شب یلدا خوش میدرخشد. دستور کلی تهیه این غذا به این صورت است که فیلههای مرغ پخته و سرخ شده را با خلالها و کشمش و زرشکی که به صورت جداگانه تفت داده شده مخلوط کرده و بر روی برنج زعفرانی که از قبل دم کردهایم، میریزیم و سرو میکنیم.
۴.خورشت فسنجان
خورشت فسنجان از آن خورشتهای مجلسی و خوشمزهای است که در میز شام خودنمایی میکند. اگر فوت و فنهای این غذا را به خوبی اجرا کنید خورشت جا افتادهای خواهید داشت که میتواند شام شب یلدای شما را به شامی خوشمزه و خاطرهانگیز تبدیل کند. برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را سرخ کنید، سپس تکههای مرغ را با مقداری آب به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا نیمهپز شود. سپس گردوی آسیاب شده و مقداری رب انار اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته شده و جا بیفتد. در صورت لزوم میتوانید مقداری شکر نیز اضافه کنید تا طعم آن شیرین یا ملس شود. در هنگام سرو میتوانید از مقداری دانه انار برای تزئین و رعایت تم شب یلدا استفاده کنید.
۵. هویج پلو
یکی دیگر از غذاهای شیرینمزه مناسب شب یلدا هویج پلوست. رنگ اصلی این غذا به دلیل وجود هویج، نارنجی است که باعث میشود، اشتهای افراد بیشتر شود. این غذا مواد اولیه خاص زیادی ندارد و برای آماده شدن تنها به دو ساعت زمان نیاز دارید. «طرز تهیه هویج پلو» به این صورت است که هویج رنده شده را سرخ کرده، سپس یک لیوان آب و مقداری شکر را بر روی حرارت قرار بدهید تا اندکی غلیظ شود و آن را بر روی هویج سرخ شده بریزید و اجازه دهید با یکدیگر چند جوش بزنند. تکههای مرغ را در مقداری آب و نمک و پیاز بپزید، سپس آن را به مخلوط هویج و شکر اضافه کنید. برنج را آبکش کرده و مخلوط مرغ و هویج را به آن در قابلمهای اضافه و مخلوط کرده، سپس اجازه دهید دم بکشد.
۶. تهچین انار
یکی از غذاهای کمهزینه و در عین حال خوشمزه شب یلدا تهچین انار است. این غذا به دلیل وجود انار در خود، یک غذای کاملا یلدایی محسوب میشود. طرز تهیه این تهچین شباهت بسیار زیادی با دیگر تهچینها دارد. به این صورت که آب انار و مقداری عسل را بر روی حرارت قرار میدهیم تا غلیظ شود، سپس آن را در مخلوط تخممرغ زده شده و ماست چکیده میریزیم و در پایان برنج آبکش شده را به آن اضافه کرده و در ته ظرف مناسب میریزیم. سپس در فر قرار میدهیم تا به طور کامل پخته شود. لازم به ذکر است که طعم این غذا ترش و ملس است و قبل از پخت آن میبایست از ذائقه غذایی مهمانان خود خبر داشته باشید.
۷. خورش مرغ و انار
یکی دیگر از غذاهایی که با استفاده از انار میتوان طعم و ظاهر جدیدی به آن داد خورش مرغ و انار است. این غذا اصالتا شمالی است و مزهای ترش و ملس دارد، زیرا برای تهیه آن از دانههای انار و رب انار استفاده شده است. طرز تهیه این خورش بسیار ساده و مشابه خورش مرغ است، تنها کافی است، پس از سرخ کردن مقداری پیاز و سیر، رب انار و ادویه را به آن اضافه کرده و آن را به تکههای مرغی که از قبل به طور جداگانه سرخ کردهاید، اضافه کنید. مقداری آب در داخل قابلمه بریزید تا به جوش آید. پس از گذشت بیست دقیقه دانههای انار را نیز اضافه کنید تا خورش به طور کامل پخته و جا بیفتد.
۸.خوراک مرغ با سس انار
اگر از تهیه خورش برای مهمانیهای خود خسته شدهاید و دوست دارید غذایی متفاوت داشته باشید، خوراک مرغ با سس انار انتخاب بسیار مناسبی است. این خوراک با نان خورده میشود و نیازی به پختن برنج برای آن ندارید. برای تزیین و خوشمزهتر شدن این خوراک از سس انار و دانههای آن نیز استفاده میگردد و طعم ترش انار استفاده شدن در آن نیز مرغ را بسیار لذیذ، ترد و خوشبو میکند. به همین دلیل این غذا گزینه خوبی برای شام شب یلدا محسوب میشود. دستور تهیه این خوراک بسیار ساده و سریع است تنها کافی است تکههای مرغ را که از قبل مزهدار کردهاید، در تابه با مقداری روغن سرخ کنید، سپس مقداری آب انار به آن اضافه کرده و اجازه دهید برای مدت سی دقیقه در خود جوش بخورد و کاملا پخته شود. مرغ را در بشقابی سرو کنید و بر روی آن سس انار ، جعفری خرد شده و مقداری دانه انار بریزید.
۹. مانی پلوی مجلسی با مرغ
یکی دیگر از غذاهای خوشرنگ و خوشمزه مناسب شب یلدا مانی پلو با مرغ است که علت نامگذاری خود را نیز از رنگبندی زیبایش دارد، زیرا انسان را به یاد نقاشیهای مانی نقاش میاندازد. برای تهیه این غذای محلی ابتدا تکههای مرغ را سرخ کرده و آن را با مقداری پیاز داغ سرخ شده تفت دهید. سپس مقداری آب افزوده و اجازه دهید تا با حرارت ملایم پخته شود. در قابلمهای دیگر برنج را در آب جوش بریزید و سه دقیقه قبل از آبکش کردن برنج لپه پخته شده و رشته پلویی را به آن اضافه کنید. مرغ را در لابه لای برنج آبکش شده بریزید و در هنگام سرو با کشمش و زرشک تفت داده شده تزئین کنید.
۱۰. سبزی پلو با ماهیچه
شاید فکر کنید سبزی پلو با ماهیچه غذای شب عید به حساب میآید، اما بسیاری از افراد دوست دارند این غذای خوشمزه را در شب یلدای خود نیز تهیه کنند و تا شب عید خوردن آن را به تاخیر نیاندازند. از آن جایی که این غذا بسیار خوشمزه و خاطرهانگیز است میتوانید مطمئن باشید که با استقبال خوب مهمانهای شما مواجه خواهد شد. شاید فکر کنید که تهیه این غذا کاری سخت و طاقتفرساست. اما اشتباه میکنید زیرا چیزی که سبزی پلو با ماهیچه به آن نیاز دارد، تنها مقداری صبر و حوصله است. ابتدا مقداری پیاز خرد شده را تفت دهید تا سرخ شود، سپس ماهیچه گوسفندی را به آن اضافه کنید تا آن هم کمی سرخ شود. ادویهها را به ماهیچه اضافه کنید و یک پیمانه آب جوش بر روی آن بریزید تا در مدت دو ساعت بپزد. در قابلمهای دیگر برنج آبکش شده و سبزی پلو را باهم مخلوط کنید و اجازه دهید دم بکشد.