گردشبان (gardeshban.ir) : کشور شوروی نیز مانند همه کشورها چه در گذشته و چه در حال حاضر اعتقاد داشت که برتری هوایی موجب برتری سیاسی میشود.
لذا این کشور اقدام به ساخت ایرلاین دولتی خود یعنی ایرفلوت کرد که ناوگان هوایی ان مملو از هواپیماهای ساخت شوروی بود.
شرکت هواپیمایی ایرفلوت:
حکومت شوروی را میتوان به عنوان یکی از بزرگ ترین حکومت های تاریخ به شمار اورد که در زمان خود سعی در این داشتند تا به عنوان یکی از پیشرفته ترین کشورها نیز از او یاد کنند لذا در سال ۱۹۲۳ بزرگ ترین ایرلاین جهان در ان زمان را پایه گذاری کردند و این ایرلاین با نام ایرفلوت به جهانیان معرفی شد.
در ان زمان شوروی اعتقاد به خودکفایی داشت و لذا در ناوگان هوایی ایرلاین خود از هواپیماهای شوروی مانند توپولوف، انتونوف و ایلیوشن بهره میبرد اما با گذشت زمان و از هم پاشی شوروی امروزه این ایرلاین از هواپیماهای ساخت اروپا و امریکا بهره میبرد.
امروزه ایرلاین ایرفلوت در جایگاه نوزدهم لیست برترین ایرلاین های جهان قرار دارد و در حال حاضر به ۱۳۰ مقصد در جهان پروازهای خود را انجام میدهد.
در سال ۲۰۰۶ این ایرلاین به تیم اسکای پیوست و یکی از ۱۰ عضو آلیانس به شمار میرود. قطب اصلی پروازی این ایرلاین در مسکو قرار دارد.
نکات جالبی که درباره ایرفلوت نمیدانستید:
منوی غذای این ایرلاین هر ۶ ماه یکبار تعویض میشود. تیری منا یکی از بهترین سراشپزهای صنعت هواپیمایی منوی غذایی این شرکت را تهیه میکند. برای ثبت سفارش غذای خود میتوانید منو را در سایت این ایرلاین مشاهده کنید.
برای دریافت خدمات اسپیس پلاس میتوانید در هنگام رزرو بلیط و یا چک این اقدام کنید.
اگر برای پروازهایتان اغلب از این ایرلاین استفاده میکنید جزو باشگاه مشتریان این ایرلاین در نظر گرفته میشوید و به شما یکی از کارت های گلد، پلاتونیوم و یا ایرفلوت بونوس داده میشود که برای هر کدام خدمات رایگانی در نظر گرفته شده است.
کلاس های پروازی:
اکونومی
اگر در کلاس اکونومی ایرلاین های مختلفی پرواز کرده باشید به این موضوع پی خواهید برد که کلاس اکونومی ایرلاین ایرفلوت یکی از بهترین کلاس های اکونومی در میان سایر رقبای خود است.
در این کلاس علاوه بر امکاناتی از قبیل کیف مخصوص کودکان که حاوی وسایل بازی و فکری مخصوص گروه سنی کودک است، وسایل همراه سفر برای بزرگسالان که شامل دفترچه های راهنمای سفر، وسایل بهداشتی، بالشت و پتوی کم حجم مسافرتی، اینترنت در هواپیما، امکان کنترل تمامی تجهیزاتی که در اختیار شما قرار می گیرد با کنترل هوشمند، مجله های پرواز و پذیرایی در حین پرواز برای مسافران، فضایی ۸۱ سانتی متری برای هر فرد در نظر گرفته شده است.
بیزینس
علاوه بر امکاناتی که برای کلاس اکونومی گفته شد و در این کلاس نیز ارائه میشوند برای پروازهای کوتاه میتوانید صندلی خود را تا ۹۱ سانتی متر و برای پروازهای طولانی تا ۱۱۵ سانتی متر به عقب ببرید و در راحت ترین حالت ممکن استراحت کنید.
کامفورت
هر هواپیما کلاس های پروازی مخصوص به خود را طبق طراحی شرکت سازنده و یا سفارش مشتری دارا خواهد بود. کلاس کامفورت نیز از این دست کلاس های پروازی است که تنها در پروازهای طولانی هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مشاهده میشود.
این کلاس فضای بسیار راحت ۹۱.۵۶ سانتی متری را در اختیار مسافران خود قرار میدهد. ایرلاین ایرفلوت تصمیم دارد تا این کلاس پروازی را در سایر هواپیماهای ناوگان خود نیز قرار دهد.
اسپیس پلاس
در واقع اسپیس پلاس همانطور که از نام ان بر می اید یک کلاس پروازی نیست بلکه فضایی بیشتر برای راحتی هر مسافر است که با پرداخت هزینه ای بیشتر در هر کلاس پروازی میتواند ان را به دست بیاورد.
ناوگان هوایی ایرلاین ایرفلوت:
۶۶ فروند هواپیمای ایرباس A۳۲۰-۲۰۰
۲۲ فروند هواپمای ایرباس A۳۲۱-۲۰۰
۵ فروند هواپیمای ایرباس A۳۳۰-۲۰۰
۱۷ فروند هواپیمای ایرباس A۳۳۰-۳۰۰
۱۷ فروند بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰
۱۴ فروند بوئینگ ۷۳۷-۳۰۰ER
۲۹ فروند هواپیمای سوخوی سوپرجت ۱۰۰-۹۵
ایرباس:
بزرگ ترین شرکت هواپیماسازی اروپا و دومین شرکت هواپیماسازی جهان شرکت ایرباس است که میتوانیم شاهد حضور هواپیماهای ساخت این شرکت در ناوگان ایرفلوت نیز باشیم. دفتر مرکزی این شرکت در کشور فرانسه قرار دارد.
A۳۲۰:
این هواپیما در دسته هواپیماهای باریک پیکر قرار میگیرد که علت محبوبیت ان را میتوان کم مصرف بودن وی بیان کرد. ظرفیت این هواپیما ۱۵۰ نفر است و فاصلهی نوک دو بال ان ۳۵.۸۰ متر است و ارتفاع ان به ترتیب ۳۷.۵۷ و ۱۱.۷۶ متر هستند.
A۳۲۱:
یکی دیگر از هواپیماهای باریک پیکر ناوگان ایرفلوت آ۳۲۱ است که با این که تنها یک راهرو دارد میتواند در دو کلاس پروازی ۱۸۵ مسافر و در یک کلاس پروازی ۲۲۰ مسافر را در خود جای دهد.
این هواپیما که طول بدنه و فاصلهی بین بالهایش به ترتیب ۴۴.۵۱ و ۳۴ متر است میتواند با نهایت سرعت ۸۷۱ کیلومتر بر ساعت پرواز کند.
A۳۳۰:
نکته ی جالب توجه این هواپیما این است که از موتور ترنت ۷ هزار رولز رویس برای پروازهای خود بهره میبرد.
بوئینگ:
اولین و بزرگ ترین شرکت هواپیماسازی جهان که در امریکا قرار دارد شرکت هواپیماسازی بوئینگ است که میتوانید شاهد حضور هواپیماهای ساخته شده توسط این شرکت در ناوگان هوایی ایرفلوت باشید.
۷۳۷:
معروف ترین خانواده ی بوئینگ خانواده ۷۳۷ است که در رده هواپیماهای دراز و کوچک جثه قرار میگیرد. این خاهنواده تا کنون در ۴ نسل به تولید رسیده است که کوچک ترین ان ها با نام بچه بوئینگ (۷۳۷) شناخته میشود.
مدل های مختلفی از این خانواده برای فواصل کوتاه و بلند طراحی شده اند که هر کدام از ان ها از دو موتور توربوفن برای پرواز استفاده میکنند.
بدنه این هواپیما ۳۰.۵ متر طول و ۱۱.۳ متر ارتفاع دارد. فاصله ی بین دو نوک بال این هواپیما از هم نیز ۲۸.۴ متر است.
این هواپیما میتواند به حداکثر سرعت ۸۹۰ کیلومتر بر ساعت یعنی ۸۴ ماخ برسد که از محدوده ی پروازی بیش از ۴۶۸۸ برخوردار است.
سوخوی سوپرجت:
با اینکه شوروی از هم پاشیده شد و روسیه تصمیم گرفت تا در ناوگان هوایی خود از هواپیماهای اروپایی و امریکایی بهره ببرد با این حال در سال ۲۰۰۸ هواپیمای سوخوی سوپرجت را با کمک بوئینگ به پرواز دراورد.
این هواپیما ظرفیتی بالغ بر ۷۵ تا ۹۵ مسافر را دارد که بسته به کلاس پروازی اش میتواند متغیر باشد.
مقاصد پروازی:
کوبا
کویت
مصر
ایران
ترکیه
هلند
اسپانیا
آلمان
صربستان
بلژیک
رومانی
مجارستان
دانمارک
سوئیس
کرواسی
فنلاند
اتریش
جمهوری چک
سوئد
استونی
گرجستان
ارمنستان
لیتوانی
قبرس
هند
کره جنوبی
تایلند
ژاپن
تاجیکستان
و... و.
میتوان تنها حادثه دلخراش این ایرلاین را به سال ۱۹۹۲ نسبت داد که در ان به دلیل ارتفاع کمی که هواپیما داشت با کوه های سیبری برخورد کرد و تمام ۶۲ سرنشین هواپیما همراه با ۱۴ خدمه و افراد داخل کابین خلبان کشته شدند.
با این حال امروزه همه ی مسافران این ایرلاین از راحتی و ایمنی این ایرلاین بسیار سخن میگویند و میتوان گفت از زمان ان حادثه این ایرلاین بیشترین اهمیت را به ایمنی مسافران داده است.