گردشبان (gardeshban.ir) : کیک ماست و گردو یکی از آن کیکهای خوشمزه یونانی است که به شکل سنتی در شربت خیسانده میشوند. این کیکها بسیار نرم و شیرین هستند و به سرعت در دهان آب میشوند. ما در اینجا سعی کردیم کیک ماست و گردو را به صورتی متنوع و برای سلیقههای مختلف ارائه کنیم. شما میتوانید به دلخواه خودتان تغییراتی در آن ایجاد کنید و کیک ماست و گردوی خودتان را داشته باشید.
همانطور که قبلا گفته شد کیک کاردیوپیتا یک نوع کیک گردویی خیسانده در شربت است در اینجا هم یک کیک تختهای ماست و گردو داریم که مقداری سس باتراسکاچ روی آن ریخته میشود.. این کیک اسفنجی، پف، آجیلی و لطیف است. مواد میانی ماستی هم غلیظ و ترش است بدون اینکه شیرینی زیادی داشته باشد. سس باتراسکاچ یکی از سسهای خوشمزه در شیرینی پزی است که دستورالعملی ساده هم دارد. وجود این سس به مثابه شربت کیک است و طعم آن را کامل میکند.
چی لازم دارم:
کره: ۷۵ گرم
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری (۲۵ میلی لیتر)
شکر قهوهای روشن: ۳/۴ پیمانه (۱۵۰ گرم)
نخم مرغ: ۲ عدد
گردو: ۱۰۰ گرم، پودر شده (۱۰۰ گرم)
ماست چکیده: ۱ و ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
آرد: ۱ و ۱/۴ پیمانه
بیکینگ پودر: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
جوش شیرین: ۱/۴ قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
ادویه کیک: ۱/۲ قاشق چایخوری (مخلوط دارچین، جوز، میخک، هل، تخم گشنیز)
مواد میانی و رویه:
خامه پرچرب: ۳/۴ پیمانه (۲۰۰ میلی لیتر)
ماست چکیده: ۵ تا ۶ قاشق سرپر
شکر آیسینگ: ۱ پیمانه (۱۲۵ گرم)
سس باتراسکاچ:
کره: ۶۰ گرم (۴ قاشق غذاخوری)
شکر قهوهای تیره: ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
خامه پرچرب: ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ میلی لیتر)
ماست چکیده: ۴ قاشق غذاخوری (۵۰ گرم)
اسانس وانیل: ۱ قاشق چایخوری
نمک دریا
شربت شکری
پودر شکر: ۲/۳ پیمانه (۱۵۰ گرم)
آب: ۱ پیمانه (۲۵۰ کیلی لینر)
چطور بپزم:
۱. فر را با حرات ۱۸۰ درجه درجه سلسیوس روشن کنید. قالب کیک را با اسپری روغن چرب کنید.
۲. گردوها را در غذاساز پودر کنید تا مثل خرده نان ریز شوند. حواستان باشد زیاد آنها را ریز نکنید، چون روغن آنها جدا میشود و در نهایت خمیر گردو خواهید داشت. گردوها، آرد، جوش شیرین، نمک، ادویهها و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید.
۳. سفیدههای تخم مرغ را آنقدر هم بزنید تا پف کند و بالا بیاید، آنقدر که از ظرف بیرون نریزد. آنها را کنار بگذارید. کره، شکر و روغن را به مدت ۴ تا ۵ دقیقه بزنید تا کم رنگ و پف شود. زرده تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و بهم بزنید تا ترکیب شوند. ماست را افزوده و مخلوط کنید تا ترکیب شوند. مخلوط آرد را افزوده و روی سرعت پایین بهم بزنید فقط در حدی که ترکیب شوند.
۴. یک قاشق غذاخوری سفیده تخم مرغ را به مخلوط اضافه کنید تا شل شود. به ارامی باقیمانده سفیده تخم مرغ را مخلوط کنید. خمیر را بین قالبها تقسیم کنید و صاف کنید. آن را در وسط فر به مدت ۳۵ دقیقه قرار دهید تا روی کیک فنری شود و وقتی سیخ چوبی داخل آن فرو میکنیم، تمیز بیرون بیاید. کیکها را روی توری خنک کننده بگذارید تا خنک شود.
۵. موقعی که کیک در حال پختن است، شکر و آب را داخل قابلمه بریزید. بگذارید بجوشند سپس به آرامی بهم بزنید تا شربت به آرامی کاهش حجم پیدا کنید و به ۱۵ تا ۲۰ میلی لیتر برسد. یک کمی از شربت را روی کیکها برس بزنید. فقط در حدی که سطح آن مرطوب شود.
۶. برای درست کردن سس باتراسکاچ، کره را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت پایین ذوب کنید. همه شکر را ریخته و به مدت ۵ دقیقه بهم بزنید تا شکر ذوب شود. خامه و ماست را اضافه کنید و روی حرارت پایین به مدت ۵ دقیقه بهم بزنید. سس را داخل پارچ اندازهگیری بریزید و کمی خنک کنید. وانیل و نمک را اضافه کنید و بهم بزنید. آن را مزه کنید و نمک و وانیل را فقط در صورت نیاز اضافه کنید. باقیمانده سس را داخل یخچال نگهداری در ظرفی دردار به مدت نهایتا ۲ هفته نگهداری کنید.
۷. برای درست کردن مواد میانی، خامه پرچرب و پودر شکر را مخلوط کنید تا حسابی پف کند. به آرامی ماست سرد را داخل خامه بریزید. آن را با ماست بدون چربی جایگزین نکنید، چون مواد میانی شل میشوند.
۸. مقداری از باتراسکاچ را روی لایه زیری کیک ریخته و پخش کنید. روی آن مقداری مواد میانی (و مقدار بیشتری سس در صورت دلخواه) بریزید و این کار را در مورد لایه دوم انجام دهید. سس را روی کیک بریزید و با گردو تزئین کنید. کیک را داخل یخچال نگهداری کنید و بهتر است ظرف دو روز مصرف شود.