گردشبان (gardeshban.ir) : چی لازم دارم:
عدس - 200 گرم
بلغور گندم – 200 گرم
سیب زمینی درشت - یک عدد
پیاز درشت - 2عدد
سیر – 3 تا 4 حبه
عصاره گوشت- 2 لیتر
نعنا ع خشک - به مقدار لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز - به میزان لازم
روغن - به مقدار لازم
آب - حدود ۸ تا ۹ لیوان
چطور بپزم:
ابتدا عدس و بلغور گندم را از چند ساعت قبل خیس کنید .
سپس در قابلمه ای عدس و بلغور گندم را به همراه ۲ لیتر آب (حدود 8، 9 لیوان آب) بریزید و روی گاز با شعله بگذارید.
حدود یک ساعت عدس و بلغور بپزد.
البته این زمان بستگی به نوع عدس و بلغور دارد.
پیازها را ریز خرد کنید و در تابه کمی روغن بریزید و آن ها را به همراه کمی زردچوبه سرخ کنید تا طلایی شود .
وقتی پیازتان آماده شد، سیر ها را با رنده ریز، رنده یا له کنید.
ادویه ها را اضافه کنید و حدود یک قاشق و نیم سرپر نعناع اضافه کنید همه مواد فقط در حد چند ثانیه کم تفت بخورد تا نسوزد.
عدس و بلغور که لعاب انداخت یک عدد سیب زمینی درشت را نگینی (مکعبی) خرد و به آن ها اضافه کنید.
عصاره گوشت را اضافه کنید و همین طور پیاز داغی را که آماده کرده بودید به مواد بیفزایید.
کمی نمک به آش اضافه کنید و بعد خوب هم بزنید با شعله کم با در نیم باز اجازه دهید یک ربع تا ۲۰ دقیقه جا بیفتد.
این آش خوشمزه را با نعنا ع داغ سرو کنید .
می توانید به دلخواه کمی کره اضافه کنید.