گردشبان (gardeshban.ir) : او در صفحه رسمی فیسبوک خود نوشته که بعد از این تنشها سازمان بین المللی هوانوردی غیر نظامی جهان (ایکاو) و انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی (آیاتا) از افغانستان و شمار دیگری از کشورهای منطقه خواست تا در زمینه پذیرش پروازهای عبوری بیشتر از فضای شان همکاری کنند.
آقای وفایی زاده افزوده که اداره هوانوردی افغانستان با اعلام آمادگی، اکنون عملا پذیرایی پروازهای عبوری شرکتهای هوایی جهان از فضای این کشور بوده که به دلیل مشکلات امنیتی در فضای ایران و خلیج فارس تغییر مسیر دادهاند.
او افزوده است که این اداره با در اختیار داشتن فناوری لازم، آمادگی کامل برای تسهیل پروازهای عبوری بیشتر دارد و نقش موثری را در مدیریت جریان ترافیک هوایی و سیستم حمل و نقل هوایی منطقه ایفا خواهد کرد.
قاسم وفاییزاده، رئیس عمومی اداره هوانوردی افغانستان به دویچه وله گفت: «هر پروازی...که از فضای افغانستان عبور می کند، ما از آنان ۷۰۰ دلار حق عبور میگیریم.» او افزود: «[این افزایش] در هر روز می تواند نزدیک به ۱۰۰ هزار دلار درآمد برای اداره هوانوری افغانستان ایجاد کند.»
براساس آمار رسمی روزانه بطور متوسط بیشتر از ۲۶۱ پرواز عبوری از فضای افغانستان انجام می شود که سالانه به بیشتر از ۹۵ هزار پرواز می رسد و سال گذشته افغانستان بیشتر از ۶۶ میلیون دلار از بابت پروازهای عبوری درآمد داشته است.
اداره هوانوردی افغانستان با انتشار این تصویر نوشت که میزان پروازهای عبوری از فضای افغانستان ۲۵ درصد افزایش یافته است
آقای وفایی میگوید که در حال حاضر روزانه بیشتر از ۴۰۰ هواپیما از فضای افغانستان عبور میکنند.
پیش از این هم اداره هوانوردی افغانستان از گشایش مسیر جدید برای پروازهای عبوری از فضای افغانستان خبر داده بود. با تشدید تنش میان هند و پاکستان در اوایل بهار امسال، اسلام آباد حریم هوایی خود را مسدود و به هیچ هواپیمایی اجازه عبور از فضای پاکستان را نداد. این اداره اعلام کرده بود که بسته ماندن فضای پاکستان موجب کاهش تعداد پروازهای عبوری از افغانستان شده و این کشور حدود ۱۵ میلیون دلار متضرر شده است.