گردشبان (gardeshban.ir) : مواد لازم برای تهیه آش رشته برای ۱۵ نفر
سبزی آش (شامل تره ،جعفری،اسفناج و در صورت تمایل کمی گشنیز)۳ کیلو و نیم
رشته آش۴۰۰ گرم
نخود، عدس هر کدام نصف پیمانه
لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید سرجمع با هم یک پیمانه بشوند
پیاز ۲ یا ۳ عدد بزرگ
کشک نیم کیلو
نعنا خشک سلیقهای
سیر سلیقهای
نمک، زردچوبه و ادویه به مقدار لازم
طرز تهیه آش رشته برای ۱۵ نفر
قبل از اینکه شروع به پخت آش رشته خوشمزهتان کنید، باید حبوبات را در آب بخیسانید. این کار بهتر است یک شب قبل از پختن آش رشته انجام شود. لازم به ذکر است که عدس فقط یکی دو ساعت خیساندن میخواهد و نیازی نیست از یک شب قبل خیسانده شود.
برای شروع کار باید آبی که حبوبات را در آن خیساندهاید دور ریخته و بعد آنها را در یک قابلمه یا زودپز بریزید تا بپزند. حبوبات شما در زودپز پس از ۱ ساعت پخته خواهند شد، اما در پخت با قابلمه زمان پخت بستگی به جنس حبوبات و نژادشان دارد که خوشپخت هستند یا خیر! بنابراین برای پخت حبوبات چه بسا استفاده از زودپز بهتر باشد.
هنگام پختن حبوبات، به آنها نمک، ادویه یا روغن اضافه نکنید، چون باعث طولانیتر شدن عملیات پخت میشود.
بعد از پخته شدن حبوبات نوبت به پختن سبزی آش میرسد. پس از اضافه کردن سبزی آش میتوانید ادویه، زردچوبه و نمک را اضافه کنید.
شما میتوانید برای خوشمزهتر شدن آش رشتهتان به آن آب قلم (گاو یا گوسفند) یا آب گوشت اضافه کنید. البته اقدامات زیادی هست که میتوان برای خوشمزهتر کردن آش رشته انجام داد که پیشنهاد میکنیم آنها را در مطلب طرز تهیه آش رشته نذری و فوت و فن پخت آن بخوانید.
در همین حین که سبزی شما دارد پخته میشود، میتوانید مشغول تهیه پیاز داغ شوید. پس پیاز را خلالی کنید، آن را یک ظرف بدون روغن روی حرارت تفت بدهید و وقتی کمی طلایی شد، به آن روغن اضافه کنید.
وقتی که پیاز شما به آن اندازه که دوست دارید سرخ شد، کمی به آن زردچوبه بزنید و باز هم تفت بدهید. بعد زیر ظرف را خاموش کنید و پیاز داغها را کنار بگذارید.
به سراغ دیگ آش رشتهتان بروید و اگر دیدید که محتویات دیگ در حال جوش خوردن هستند به آن رشتهها را اضافه کنید. پس از اضافه کردن رشتهها قابلمه را هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند.
در این فرصت که رشته آش میپزد میتوانید دست به کار تهیه نعنا داغ و سیر داغ شوید.
برخی از افراد مقداری از پیاز داغ و نعنا داغ را به خود آش رشته اضافه میکنند، برخی دیگر هم همه آن را نگه میدارند تا برای تزیین آش از آن استفاده کنند.
اگر به آشتان حین پخت، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ اضافه نمیکنید، میتوانید به آن کمی روغن مایع بزنید تا احتمال چسبیدن رشتهها به هم کمتر شود.
برخی افراد مقداری کشک یا قارا به آش در حال پخت اضافه میکنند و برخی تمایل دارند فقط حین خوردن آش کشک یا قارا مصرف کنند.
بعد که پخت رشته که زمان کمی طول میکشد، آش شما آماده است. میتوانید پس از اینکه آشتان را در ظرف کشیدید، آن را با کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.