گردشبان (gardeshban.ir) : چی لازم دارم:
نشاسته گل 1 پیمانه
شکر 3 پیمانه
آب 6 پیمانه
گلاب 1 پیمانه
روغن 1/3 پیمانه
زعفران دم کرده به میزان لازم
جوهر لیمو 1/4 قاشق چایخوری
چطور بپزم:
به جز شهر لار در خیلی شهر های دیگه مثل سیرجان، بوشهر، بندرعباس و … هم تهیه میشه اما بیشتر شهرت این شیرینی به شهر لار برمیگرده. و ما امروز این مسقطی رو به اسم مسقطی لاری می شناسیم.
حالا اگه فرصت سفر ندارین و کسی رو نمی شناسین که براتون مسقطی لاری اصیل و با کیفیت بفرسته، پیشنهاد می کنیم خودتون توی خونه تهیه ش کنین. ممکنه فکر کنین مسقطی لاری طرز تهیه سختی داره و حوصله این کار رو ندارین. اما من میگم شما آشپزی رو شروع کنین. خیلی ساده میبینین که نه تنها حال و حوصله تون سر جاش اومده، بلکه یه مسقطی لاری خوشمزه و مرغوب هم تهیه کردین. اگه بازم حوصله و وقت برای آشپزی داشتین پیشنهاد می کنیم مسقطی زعفرانی و باسلوق رو هم که تقریبا با همین مواد اولیه تهیه میشن، تهیه کنین و لذت ببرین. حالا آماده هستین که طرز تهیه مسقطی لاری خوشمزه رو با هم ببینیم؟
مرحله اول:
ابتدا مقداری زعفران را دم کرده و آماده کنید. سپس در کناری قرار دهید.
مرحله دوم:
حالا نشاسته گل را با دو پیمانه آب مخلوط کرده و بهم بزنید تا کاملا حل شود. در صورت نیاز مخلوط
نشاسته و آب را از صافی عبور دهید تا هیچ گلوله ای در آن باقی نماند و مخلوط یک دست شود.
مرحله سوم:
یک قابلمه ترجیحا مسی یا چدنی روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر را در قابلمه بریزید و صبر کنید ذوب شده و کاراملی شود. چهار پیمانه آب به آن اضافه کنید تا شکر در آب حل شود.
مرحله چهارم:
در این مرحله از تهیه مسقطی لاری باید گلاب و جوهر لیمو را به قابلمه اضافه کنید. مخلوط آب و نشاسته را در قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید. دقت داشته باشید که در تمام مراحل حرارت باید ملایم باشد. بهتر است مواد مسقطی را با قاشق چوبی بهم بزنید.
مرحله پنجم:
حالا زعفران دم کرده را اضافه کنید. سپس روغن مایع را در قابلمه بریزید. به طور مداوم مسقطی را بهم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ششم:
مسقطی بعد از دو ساعت سفت تر می شود و پس از سه ساعت شروع به حباب زدن می کند. وقتی غلظت مسقطی به حد مطلوب رسید و حلوا مسقطی لاری کشدار به دست آمد، آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله آخر:
مسقطی را در قالب یا یک سینی مستطیلی بریزید. آن را به مدت 3 ساعت در دمای محیط قرار دهید و بعد به شکل های لوزی یا مستطیلی شکل برش دهید. روی آن را با زرشک، گل محمدی، پودر نارگیل، خلال پسته یا بادام تزیین کرده و در ظرف سرو بچینید. نوش جان
نکات کلیدی تهیه مسقطی لاری
– بهترین مسقطی لاری شفاف بوده و کشدار است. و این خاصیت تنها با طولانی شدن زمان پخت و به هم زدن های منظم به دست می آید. پس تا حد امکان سعی کنید مسقطی را مدت طولانی تری در مجاورت حرارت قرار دهید.
– در این دستور آشپزی میتوانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
– مسقطی لاری لقمه ای و به صورت تک نفره در ظروف کوچک هم میتواند سرو شود. بسته به نوع پذیرایی خود آن را در ظرف مورد نظر بریزید و تزیین کنید. برای مثال میتوانید قالب های فلزی به ابعاد و طرح های متناسب را چرب کرده و مسقطی را در آن ها بریزید تا شکل بگیرد. پس از چند ساعت به راحتی از قالب خارج خواهد شد.
– گاهی در تهیه مسقطی لاری به جای جوهر لیمو از آب لیمو هم استفاده می شود.
– در صورت تمایل مغز بادام و پسته خلالی را به جای روی مسقطی، داخل مایه آن بریزید و بعد به ظرف سرو منتقل کنید.