گردشبان (gardeshban.ir) : با وجود پایان تعطیلات نوروزی که کاملا تحتتاثیر شیوع بینالمللی ویروس کرونا قرار گرفت، فرآیند قرنطینهی خانگی و فاصلهگذاری اجتماعی همچنان دنبال و پیگیری میشود.
حالا هم که آن نیمچه حالوهوای نوروزی حاکم بر برنامههای تلوزیونی و شاید آثار اینترنتی هم دیگر به پایان رسیدهاند، طبیعی است که حسوحال ما هم بیشتر از قبل در سراشیبی کسالت و خمودگی قرار بگیرد. با تمامی این وجود، برنامهی تورهای مجازی کجارو همچنان ادامه دارند و هر روز شما را به یکی از موزههای بزرگ دنیا میبریم.
در سال ۱۳۷۳ و به پیشنهاد «سید محمد بهشتی»، موزهای که امروزه آن را با نام موزهی سینما میشناسیم بهصورت عمومی تاسیس شد. پس از تاسیس این موزه، افرادی همچون عزت الله انتظامی، جمال امید، بهزاد رحیمیان، عزیز ساعتی و امیر اقبالی بهعنوان اعضای اصلی هیئت برپایی این موزه، در جهت معرفی آن به علاقهمندان و مردم کشور تلاش کردند.
این افراد در اولین قدمهای بالوپردادن به موزهی سینما، ابزار، عکس، پوستر، اسناد، نمونههای قدیمی فیلمها و مجموعههای تاریخی و موارد اینچنینی که حالوهوایی کلاسیک داشتند را جمعآوری کردند.
برای گردهمآمدن چنین گنجینهی بزرگ و ارزشمندی، خانوادههای سینماگران، خود اشخاص فعال سینما و بیشتر با اهدای جوایز و آثارشان که بخشی از تاریخ سینمای کشور را نمایش میداد، به برپایی این نمایشگاه کمک شایانی کردند.
موزهی سینما در خرداد ماه سال ۱۳۷۶ توسط حسن حبیبی بهطور رسمی بازگشایی شد. موزهی سینما طی سالیان اخیر با تغییرات و فعالیتهای مختلفی مواجه شده است. بخشهایی مثل قسمت کودک، قسمت دفاع مقدس و بخش ویژهی دوبله به این موزه اضافه شده است.
گنجینهی موزهی سینما شامل ۲,۵۰۰ فیلمنامه، ۲۵,۰۰۰ قطعه عکس، ۱,۱۰۰ فیلم و سریال کلاسیک، جوایز، اسناد، دستگاه و ادوات کلاسیک سینمایی، لباسهای شاخص آثار قدیمی و موارد اینچنینی میشود. ساختار این موزه نیز بسیار زیبا طراحی شده و علاوه بر زیباییهای معماری عمارت، فضای سبز موزهی سینمای تهران باعث میشود تا بازدیدکنندگان از حضور در آن لذت ببرند.
این موزه در خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، عمارت باغ فردوس قرار دارد. موزهی سینما از ساعت ۹ تا ۱۹ ایام هفته و در روز جمعه یا اعیاد، ۱۱ تا ۱۹ علاقهمندان را سرگرم میکند. از طریق این لینک و این لینک، میتوانید بهصورت مجازی از موزهی سینما بازدید کنید.