گردشبان (gardeshban.ir) : قاسم زاده دندانپزشک و متخصص فک و دهان اظهار کرد: حفره دهان و ساختار دیواره مسیرهوای دستگاه تنفسی گیرنده هایی را برای چسبندگی ویروس ها و باکتری ها دارند که در حالت عادی این گیرنده ها با مواد خاص پوشیده شده اند. اما در شرایط خاص این مواد و پوشش ها از بین می روند تا ویروس ها و میکروب ها به راحتی به آنها متصل شوند. یکی از این شرایطی که پوشش گیرندهها از بین میرود بهداشت ضعیف دهان است. به همین دلیل است که در مطالعات مختلف رابطه مستقیمی بین سلامت و بهداشت عالی دهان و شدت بیماری های تنفسی و حتی میزان مرگ و میر آن ها دیده شده است.
او ادامه داد: هنگام ویزیت بیماران مبتلا به کرونا شاهد این بودیم که برخی از بیماران از بهداشت دهان و دندان ضعیفی برخوردار بودند. بنابراین هموطنان باید در کنار توصیه های دیگر مسائل پیشگیرانه دندانپزشکی را هم رعایت کنند.
قاسم زاده افزود: مسائلی که روزانه دندانپزشکان به مردم توصیه میکردند در ایام کرونایی باید وسواس گونه تر دنبال شود. توصیه میشود افراد روزی سه بار مسواک زدن و نخ دندان را رعایت کنند به خصوص پیش از خواب، به علت اینکه در این زمان میکروب های دهان فعال تر هستند و سیستم ایمنی داخل دهان ضعیف تر است.
این دندانپزشک و متخصص فک و دهان بیان کرد: یک سیستم ایمنی در دهان داریم که داخل بزاق، بافت نرم و مخاط اطراف دهان مستقر است. این سیستم به دلیل بهداشت ضعیف و خشکی دهان دچار ضعف می شود و حفره دهان اولین منطقه ورود ویروسها به دهان خواهد بود.
او یادآوری کرد: توصیه می کنم در این ایام مسواک زبان و کام را فراموش نکرده و حتی افراد می توانند این نواحی را جداگانه مسواک بزنند؛ یعنی زمانی که مسواک دندان ها به پایان رسید مسواک را شسته و زبان و کام را نیز مسواک بزنند.
قاسم زاده افزود: افراد باید روزانه قرقره دهان شویه را داشته باشند، بهترین دهان شویه آب جوشیده ولرم است که در طول روز چند بار قرقره شود. البته دهان شویه کلرهگزیدی هفته ای یک بار باید مورد استفاده قرار بگیرد.
این دندانپزشک و متخصص فک و دهان گفت: افرادی که دچار فشار خون نیستند روزی ۳ الی ۴ بار میتوانند از دهان شویه آب و نمک استفاده کنند. البته لازم نیست آب نمک بسیار شور باشد. میتوان از یک دوم قاشق چای خوری نمک در فنجان آب استفاده کرد.
او مطرح کرد: در مورد مراجعات به دندانپزشکی در ایام شیوع کرونا اولین توصیه ما این است که برای زیبایی مراجعه نکنند و شرایط اورژانس را در نظر بگیرند. اگر افراد نیاز پیدا کردند به مسکن و یا دچار آبسه های دندانی یا لثه ای و هر گونه تورم در صورت و همچنین وارد شدن ضربه یا تروما به دندان و صورت که منجر به تغییر رنگ و شکستگی دندان شود به دندانپزشک مراجعه کنند.
قاسم زاده اظهار کرد: توصیه می شود در این ایام درمان ارتودنسی را شروع نکنند اما اگر از پیش آن را شروع کردهاند با احتساب اینکه زمانش را طولانی تر کنند می توانند مراجعه داشته باشند.
این دندانپزشک و متخصص فک و دهان یادآوری کرد: در موارد اورژانس توصیه می شود حتما به دندانپزشک مراجعه شود؛ زیرا می تواند تهدید کننده حیات باشد. افراد در صورت امکان مراجعه به دندانپزشکی را به تعویق اندازند اما اگر اجباری بر این شد که مراجعه داشته باشند به مراکزی که پروتکل های حفاظتی در آنها به خوبی رعایت میشود، مراجعه کنند.
او یادآوری کرد: دندانپزشکی جزو مشاغل پرخطر محسوب میشود اما اگر الزامات محافظتی در مطب های دندانپزشکی رعایت شود هم برای خود دندانپزشکان هم مراجعه کنندگان مفید خواهد بود. در واقع کارهای پیشگیرانه کمک می کند هموطنان کمتر نیاز به کار دندانپزشکی پیدا کنند و چرخه انتقال ویروس کرونا شکسته شود.