gardeshban.ir

آموزش تهیه نان شیرمال در خانه

نان شیرمال از آن دسته نان های ست که طعم شیرینی دارد و برای عصرانه یک نان بسیار دلچسب می باشد.
کد خبر: ۲۵۰۴۴
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۹-1399 January 24
گردشبان (gardeshban.ir) :
اکثراً این نان را از بیرون تهیه می کنند و کمتر کسی آن را در خانه درست می کند اما ما امروز می خواهیم شما را با طرز تهیه این نان خوشمزه و راحت و پخت آسان آن را در خانه به شما آموزش دهیم تا هر زمان که دلتان خواست بتوانید تهیه اش کنید. 

این نان می تواند وعده مناسب و سالمی برای فرزندانتان باشد و آنها را به خوردن صبحانه و عصرانه علاقه مند کند. پخت نان شاید در ظاهر کار سختی باشد اما امروزه و با امکانات زیادی که در اختیار شما عزیزان است می توانید به راحتی آن را تهیه کنید، حتی راحت تر از آنچه که فکرش را کنید. 

نان شیرمال انواع مختلفی دارد به این صورت که شما می توانید فقط مقداری شکر در مواد ریخته و آن را شیرین کنید و یا اینکه مواد دیگری همچون خرما، دارچین و یا گردو را به آن اضافه کنید و طعم دلپذیرتری را تجربه نمایید. 

یکی از مهم ترین موادی که در پخت نان شیرمال از آن استفاده می شود آرد گندم است. آرد گندم آردی است که از گندم درست می‌شود. این آرد از دیگر آردها پرکاربردتر است. اهمیت گندم بیشتر مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی موادی است که دانه آن را تشکیل می‌دهد. 

پروتئین گندم از لحاظ غذایی فوق العاده پر انرژی است بخصوص سبوس آن که دارای پروتئین زیادی است و نیز شامل ویتامین‌های مختلفی از جمله ویتامین‌های گروه« B- E- C-A » می‌باشد. در کل گندم دارای سه بخش کلی آندوسپرم (آردینه)، پوسته و جوانه (جنین یا گیاهک) می‌باشد. 

برای رفع بیماری های پوستی، استفاده از گندم بسیار مفید است. برای تقویت کودکان حتما در وعده های غذاییشان از گندم استفاده کنید. این گیاه برای درمان بیماری های پوستی از قبیل ورم پوست بسیار مفید است. برای درمان تحریکات جلدی، التهاب و ورم پوست، آرد گندم را بر پوست بمالید.

مواد لازم

آرد گندم : 3 لیوان سرخالی
شیر : 1 لیوان
شکر : 1/2 لیوان
کشمش : 1/2 لیوان
تخم مرغ : 1 عدد
پودر خمیر مایه : 1 قاشق غذاخوری
کره : 100 گرم
نمک : به مقدار لازم

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا پودر خمیر مایه را با 2 قاشق آب گرم ( داغ نباشد ) و نصف قاشق شکر مخلوط کرده و 5 دقیقه می گذاریم بماند.

مرحله 2

درون کاسه ای تخم مرغ ، کره آب شده ، شیر ، شکر ، خمیر مایه اماده و مقدار بسیار کمی نمک ( نوک قاشق ) مخلوط می کنیم.

مرحله 3

سپس آرد را قاشق قاشق اضافه کرده تا خمیر لطیفی بدست آید

مرحله 4

پس از تهیه خمیر و آماده شدن آن کشمش را اضافه می کنیم(اضافه کردن کشمش اختیاری ست).

مرحله 5

خمیر را پس از آماده شدن مقداری ورز میدهیم ( خمیر لطیف است و ممکن است کمی چسبناک باشد اما نیازی به افزودن آرد اضافه نیست ) ، نرمی خمیر باید مانند نرمی لاله گوش باشد.

مرحله 6

خمیر را پس از اینکه کمی ورز دادید به مدت 3 ساعت استراحت می دهیم ( برای استراحت دان خمیر ، باید داخل کاسه ای بزرگ را چرب کنید ، خمیر را کف کاسه قرار دهید و روی ان را 3 ساعت بپوشانید ) ، پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم می کنیم.

مرحله 7

سه قسمت از خمیر را بصورت نوارهای بلندی حالت دهید سپس بصورت گیس بافت می بافیم ، میتوانید انواع مدل ها مانند گل ، اشکال هندسی ، حیوانات و … را با خمیر درست کنید.

مرحله 8

برای رومال مقداری کره آب شده و 1 زرده تخم مرغ را مخلوط کرده و با قلمو روی خمیرها می زنیم ، در صورت تمایل میتوانید مقداری کنجد نیز روی آن بپاشید.

مرحله 9

خمیرهای آماده را درون سینی فر قرار داده و 20 دقیقه به خمیرها استراحت می دهیم ( برای پوک شدن نان شیرمال این استراحت لازم است ).

مرحله 10

پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کرده ایم و گرم شده است به مدت 15 دقیقه قرار میدهیم.

مرحله 11

در پایان پخت میتوانید گریل بالا را 2 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها طلایی شود ، نان ها را پس از خنک شدن سرو کنید.


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار