گردشبان (gardeshban.ir) : اشترودل سیب دارای طرز طبخ بسیار راحت و آسان است که میتوانید برای انواع مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی خود تدارک ببینید.راحتی طبخ این شیرینی خوش طعم همراه با مواد اولیه در دسترس و مقرون به صرفه یک دسر عالی را برای شما مهیا خواهد کرد.
مواد اولیه این شیرینی نیز همانند سایر شیرینیهای محلی ایران میباشد که به همراه میوه سیب که البته میوه تمام فصل در تمام نقاط ایران است، میتوانید این خوراکی شیرین و عالی را طبخ کنید. همچنین میتوانید این شیرینی خوشمزه اروپایی را به عنوان صبحانه و یا حتی همراه با چای در عصرانه استفاده کنید و از طعم آن لذت ببرید.
وجود مواد اولیه سالم و مقوی در طبخ این شیرینی سنتی باعث ارزش غذایی بالای آن برای سلامتی شده است. اشترودل سیب حاوی مواد معدنی، چون ویتامینهای D، C، B، A، پروتئین، آهن، کلسیم، منیزیم، کلسترول، فیبر و… شده است که هریک از این مواد معدنی باعث ایجاد دهها خواص و فایده برای سلامتی بدن میشود. از این رو هم یک شیرینی خوشمزه و لذیذ را میل میکنید و هم از خواص و فواید آن بهرهمند خواهید شد.
از دیگر انواع شیرینیها و دسرهای محلی میتوان به شیرینی دانمارکی، شیرینی لقمه ای، بلینی، شیرینی چنگالی، پودینگ گلابی و زنجبیل، مافین پنیری و… اشاره کرد.
مواد لازم
آرد: ۲۰۰ گرم
خامه: ۱۵ گرم
روغن مایع: ۸۰ گرم
شکر: ۷۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
سیب زرد: ۱ کیلو
آب ولرم: ۶۰ گرم
کره: ۷۰ گرم
پودر سوخاری: ۷۰ گرم
کشمش: به میزان لازم
خلال بادام: ۵۰ گرم
نمک و دارچین: به میزان لازم
مراحل پخت
۱. در یک ظرف ابتدا خامه، زردههای تخم مرغ و کمی نمک را ریخته و هم بزنید.
۲. سپس آرد را مرحله به مرحله داخل ظرف اضافه و مخلوط کنید.
۳. آب ولرم را نیز اضافه کنید تا مخلوط کشدار شود.
۴. بعد از ورز دادن کامل خمیر، آن را به صورت گلوله بزرگ درست کرده و در یک ظرفی که با روغن چرب شده است بگذارید.
۵. استراحت خمیر در ظرف روغنی باید ۲۰ دقیقه طول بکشد.
۶. سیبها را پوست کرده و نگینی خرد کنید.
۷. کره را در ماهی تابه جدا آب کنید و سپس آرد سوخاری را اضافه و کمی تفت دهید.
۸. حالا مخلوط ماهی تابه را در یک کاسه دیگر بریزید و مواد کشمش، خلال بادام، شکر و دارچین را اضافه و خوب مخلوط کنید.
۹. بعد از گذشت مدت زمان تعیین شده، خمیر را با وردنه باز کنید و مواد سیب را روی خمیر بریزید.
۱۰. سپس خمیر را از دو طرف ببندید و رولی بپیچید.
۱۱. سینی فر را با کمی روغن چرب کنید و خمیر اشترودل را در سینی قرار دهید.
۱۲. اشترودل را با چاقو در اندازههای مساوی برش دهید.
۱۳. فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی را به مدت ۴۵ دقیقه در فر بگذارید تا اشترودلها ترد و طلایی شوند.