gardeshban.ir

طرز تهیه مربای زردک به ۲ روش (ساده و با عسل)

مربای زردک که به دو صورت ساده و عسلی درست می‌شود، بسیار خوشمزه بوده و خواص بی‌نظیری دارد؛ مصرف این مربا در طب سنتی بسیار توصیه شده است.
کد خبر: ۲۵۴۶۸
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹-1399 February 03
گردشبان (gardeshban.ir) :
زردک در واقع همان هویج ایرانی است که کلسیم و فسفر فراوانی دارد و مصرف مداوم آن باعث محکم شدن استخوان‌ها می‌شود. فصل برداشت زردک زمستان بوده و در طب سنتی برای درمان بیماری‌های زیادی تجویز می‌شود؛ در واقع می‌توان گفت زردک تمام خواص هویج را داراست. مربای زردک از جمله فرآورده‌های تهیه شده با این سبزی پرخاصیت است که به دو صورت ساده و عسلی تهیه می‌شود. در این مطلب روش تهیه این مربا را با حفظ خواص مفید زردک به دو روش به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم

زردک ۱ کیلوگرم
شکر ۱ کیلوگرم
آب ۴ پیمانه
زعفران دم کرده ۱/۲ فنجان
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
خلال پسته به میزان لازم

دستور تهیه:

زردک‌ها را شسته و پوست بگیرید، سپس با رنده درشت، رنده کنید.

زردک‌های رنده شده را همراه با شکر و آب در قابلمه‌ای که بهتر است لعابی باشد، ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.

حرارت را کم کرده و صبر کنید تا زردک نیم‌پز شود.

زعفران دم کرده را اضافه کنید و اجازه دهید، مربای زردک غلیظ شده و قوام یابد.

در اواخر پخت مربا، آبلیمو و خلال پسته را به آن اضافه کرده و پس از ۵ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
اجازه دهید مربا خنک شود، سپس آن را در ظرف شیشه‌ای دردار و در یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم

افزودن زعفران به مربای خوشمزه زردک، علاوه بر خوشرنگ کردن آن، طعم بی‌نظیری به آن می‌بخشد.

افزودن آبلیمو به مربا نیز از شکرک زدن آن جلوگیری می‌کند.

قوام گرفتن مربا مانع کپک زدن آن می‌شود؛ توجه کنید که شربت مربای قوام یافته به سختی از قاشق جدا شده و کشدار است.

مواد لازم

زردک رنده شده ۵۰۰ گرم
عسل ۵۰۰ گرم
آب ۲ پیمانه
آب ۲ پیمانه
میخک ساییده، پودر دارچین، پودر زنجبیل، هل ساییده، پودر جوز هندی، پودر زرنباد و پودر کبابه ۲.۵ گرم از هر کدام (معادل ۱/۳ قاشق چای‌خوری)

دستور تهیه:

زردک را پس از شستن و پوست گرفته، با رنده درشت، رنده کنید.
زردک رنده شده و آب را در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا بپزد.
عسل را اضافه کرده و اجازه دهید روی حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ شده و قوام پیدا کند.
در انتهای پخت، ادویه‌های ساییده را به مربا اضافه کرده، هم بزنید و پس از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید.


خواص مربای زردک

باز کردن صدا و درمان سرفه

پاکسازی ریه

جلوگیری از ریزش نزله (فرود آمدن ضایعات و فضولات رطوبی از مغز به پایین)

بهبود عملکرد معده و کبد

هضم غذا

برطرف کننده ضعف قوای جنسی

پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی

تنظیم فشار خون

افزایش کیفیت شیر مادر

جلوگیری از ابتلای جنین به برخی بیماری‌های رایج در ماه‌های آخر بارداری

کنرل انسولین خون در بیماران مبتلا به دیابت


سخن آخر

زردک نوعی سبزی با طبع گرم و‌تر است که خوردن آن به صورت خام دیرهضم و نفاخ بوده، ولی پخته آن خواص زیادی برای سلامتی دارد. مربای زردک نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در طب سنتی به مصرف آن بسیار توصیه شده است.

طرز تهیه مربای زردک به ۲ روش (ساده و با عسل)

طرز تهیه مربای زردک به ۲ روش (ساده و با عسل)
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار