گردشبان (gardeshban.ir) : مواد لازم برای کیک یزدی:
آرد | 375 گرم |
شکر | 250 گرم |
تخم مرغ درشت | 4 عدد |
ماست معمولی نسبتا شیرین | 250 گرم |
روغن مایع | 180 گرم |
خامه | 2 قاشق سوپخوری |
پودر هل سبز | 1 قاشق سوپخوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
عفران آبکرده غلیظ | حدود 2 قاشق غذاخوری |
نمک | خیلی کم (به اندازه قرار گرفتن بین دو انگشت) |
برای طرز تهيه كيک يزدى، ابتدا فر را روشن کنید و در دمای 180 درجه قرار بدهید. سپس 4 عدد تخم مرغ را با شکر مخلوط کنید و با همزن با دور متوسط بزنید تا تخم مرغ ها حجم پیدا کنند و کرم رنگ شوند، سپس ماست و خامه و روغن و یک قاشق از عفران را به ترتیب اضافه کنید و با دور کند همزن، هم بزنید.
مواد خشک یعنی آرد و بکینگ پودر و پودر هل و نمک را مخلوط کنید و با الک 3 بار الک کنید و در چند مرحله به موادتان اضافه کنید و بقیه ی زعفران را اضافه کنید و با دور کم همزن به حدی بزنید تا مواد یکدست شود دقت کنید اگر بیشتر بزنید در کیفیت کیک تاثیر دارد.
کپسول های کیک را در قالب های مافین قرار بدهید و از مواد داخل آن ها بریزید به حدی که 2/3 قالب پر شود. سپس یک چاقو را در روغن بزنید و روی مواد کیک علامت + بزنید و آن را داخل فر از قبل گرم شده قرار بدهید.زمانی که کیک تان پخت روی آن هم کمی طلایی می شود اگر نشد شعله ی بالا را روشن کنید اگر طلایی شد لازم نیست روی آن را روشن کنید.
آن را از فر خارج کنید اجازه بدهید کمی خنک شود و با مخلوط کمی عسل و گلاب رقیق شده با قلم مو روی کیک بزنید و با پودر پسته و مغزهای دیگر تزیین کنید.
نکات پخت کیک یزدی :
• برای اسفنجی شدن کیک حتما تخم مرغ ها به دمای محیط رسیده باشند.
• اگر فر را از قبل روشن نکنید کیک شما پفت نمی کند.
• اگر از فر برقی استفاده می کنید کمی قبل از قرار دادن کیک داخل فر المنت بالا و پایین را روشن کنید، و زمانی که کیک را داخل فر قرار دادید 10 دقیقه بعد از آن فقط المنت پایین را روشن بگذارید و بعد از 10 تا 20 دقیقه بعد از آن کیک یزدی شما آماده است.
• می توانید روی کیک علامت + نزنید.
• قبل از قرار دادن داخل فر می توانید روی آن کنجد بریزید.
• برای پخت کیک یزدی نمی توان از کپسول های کیک به تنهایی استفاده کرد و باید آن ها را داخل قالب مافین قرار بدهید.