گردشبان (gardeshban.ir) : این روزها صحبت از آن است که ویروس کرونا؛ این مهمان ناخوانده و غیر منتظره حالا حالا مهمان کشورها خواهد بود و مشخص نیست تا چه زمانی اوضاع به این صورت خواهد ماند. بدون شک ماندن در خانه و قرنطینه، موجب بیحوصلگی و کسلی خواهد شد. پیشنهادی که کجارو برای پر کردن زمان و سرگرم ماندنتان دارد، گشت و گذارهای مجازی و بازید از موزهها است.
مجموعهی باغ و کاخ رامسر که به نامهای متعددی چون کاخ مرمر، باغ رامسر، موزه کاخ رامسر، کاخ موزه مرمر و تماشاگه خزر معروف است در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی در ضلع جنوبی این شهر، به دستور رضا شاه پهلوی و در طی چهارسال، بهعنوان استراحتگاه سلطنتی بنا شد و در سال ۱۳۷۸ با عنوان باغ رامسر و مستحدثات آن در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید. این مجموعه در حال حاضر تحت نام مجتمع فرهنگی- موزهای شهدای رامسر فعالیت میکند که علاوه بر کاخ مرمر شامل موزهی عاج، موزه مردمشناسی شمال ایران، باغ بامبو، چشمهی قدیمی و حمام قدیم نیز میشود.
موزهی عاج در سال ۱۳۹۶ بهعنوان اولین موزهی تخصصی عاج در ایران و غرب آسیا، در کاخ دو طبقهی تاج الملوک پهلوی که به «آتابای» نیز معروف است برپا شده است. این مکان دو طبقه به مساحت ۴,۴۲۲ مترمربع و با زیربنای ۵۷۸ مترمربع در جوار کاخ مرمر قرار دارد. در این مجموعه که تنها موزهای است که از تمامی نقاط زیستگاه فیلها آثار بسیاری در آن گردآوری شده، آثار هنری بینظیر و خیرهکننده در زمینهی هنر تراشکاری روی انواع عاج در بخشهای مختلف مانند اتاق شمایل انسانی و غیر انسانی، اتاق جنگافزارها و... در معرض نمایش است. این آثار شامل حدود ۳۰۰ اثر تماشایی بهصورت خام و تراش خورده حاصل کار هنرمندان شرق، جنوب شرق قارهی آسیا و بخشهای از قارهی آفریقا است که در قالب انواع مختلف تندیس، تزیینی و ... به نمایش گذاشته شدهاند.
موزه عاج رامسرموزه عاج رامسرموزه عاج رامسرموزه عاج رامسرموزه عاج رامسرموزه عاج رامسرموزه عاج رامسرموزه عاج رامسر
موزه عاج رامسر در خیابان شهید رجایی یا سختسر سابق، غرب هتل رامسر و در مجتمع فرهنگی - موزهای شهدای رامسر قرار دارد.