گردشبان (gardeshban.ir) : استفاده از مسکنها و این که آیا میتواند خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش داده و علائم بیماری را تشدید کند، یکی از سوالاتی که در روزهای شیوع ویروس کرونا برای مردم پیش آمده است. موسسه ملی تحقیقات سلامت با همکاری دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با انتشار مقاله ای به این سوالها پاسخ داده اند.
با وجود این که تحقیقات اولیه در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا، بیانگر تشدید عفونت ناشی از ویروس کرونا با استفاده از مسکنهایی مانند ایبوپروفن بودند، اما تحقیقات بعدی که توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا انجام شد، این فرضیه را رد کرده و اعلام کردند استفاده از مسکنها عفونت ناشی از کرونا را افزایش نمیدهد.
با این وجود؛ سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند افراد برای تسکین درد از مصرف خودسرانه مسکنهای ضدالتهابی غیراستروئیدی خودداری کرده و حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.
استفاده از داروها در زمان شیوع ویروس کرونا و با توجه به این که برخی داروها مقاومت بدن در برابر این ویروس را کاهش میدهند، حتما باید با تجویز پزشک باشد؛ بنابراین از مصرف خودسرانه داروها پرهیز کنید.
توجه به شایعاتی نظیر مصرف آنتی بیوتیکها برای پیشگیری و درمان ویروس کرونا، میتواند منجر به بحرانی شدن وضعیت و به خطر افتادن سلامتی افراد زیادی شود. در حال حاضر هیچ داروی قطعی برای درمان ویروس کرونا ساخته نشده و استفاده از داروهای دیگر تنها برای کنترل علائم ناشی از این ویروس صورت میگیرد.
برخی ممکن است گمان کنند استفاده افراطی از داروهای گیاهی خطری برای سلامتی ندارد، اما مصرف این داروها باید با دقت انجام گیرد. افرادی که دچار بیماریهای زمینه ای هستند نیز بدون مشورت پزشک نباید هیچ گونه دارویی مصرف کنند؛ چرا که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف بوده و ممکن است با مصرف یک داروی اشتباه به ویروس کرونا مبتلا شوند.