گردشبان (gardeshban.ir) : ماکارونها رنگارنگ، نرم و بالشی و بسیار خوشمزه هستند. این شیرینیهای لذیذ احتمالاً یکی از معروفترین و محبوبترین دسرهای فرانسوی به شمار میروند. شیرینی ماکارون در طعمها و رنگهای مختلف تولید شده و از کارامل نمکی کلاسیک تا طعم لَوندر و عسل یا انجیر وحشی و غیره را هم پوشش میدهند.
هر سال شکم گردان حرفهای زیادی برای بازدید از تولید کنندگان بزرگ ماکارون یعنی «لادوره» (Ladurée) و «پیِر هرمه» (Pierre Hermé) به فرانسه سر میزنند اما تاریخچه پشت این شیرینی ساده همیشه انقدر هم باشکوه نبوده است. در ادامه شما را با داستان پشت این خوراکیهای لذیذ آشنا خواهیم کرد.
تاریخچه ماکارون
اول از همه پیشنهاد میکنیم «ماکارون» (Macaron) را از شیرینی دیگری که نام نسبتاً نزدیکی دارد، یعنی «Macaroon» تمایز دهید. ماکارون فرانسوی ساندویچهای زیبا و کوچکی هستند که از آرد بادام، خامه کرهای و «مرینگ» (meringue) درست میشوند. اولین حضور ماکارون در اروپا به دوران قرون وسطی باز میگردد.
در آن زمان ماکارونها تنها شیرینیهای سادهای بودند که از بادام، سفیده تخم مرغ و شکر درست میشدند و از بیرون ترد و از درون نرم بودند. اگر چه فرانسویها ادعا میکنند که ریشه این خوراکی لذیذ به کشور آنها بازمیگردد، اما در واقع «کاترین د مدیچی» (Catherine de’ Medici) بود که در قرن شانزدهم آن را از ایتالیا به این سرزمین آورد. ماکارون از قرن هشتم در صومعههای ونیزی دست میشده است. در آن زمان به خاطر شکل این شیرینی به آن «ناف کشیش» هم میگفتند.ماکارون فرانسوی
با این وجود نقش فرانسه در تاریخ ماکارون بسیار قابل توجه است زیرا در این کشور بود که ماکارونها به شهرت زیادی رسیدند. اولین دستور پخت نوشته شده ماکارون از قرن هفدهم در فرانسه پیدا شد و از آن زمان دستور پختهای دیگری هم ظاهر شدند. باید بدانید که درست کردن این دسر لذیذ کار دشواری است زیرا میتواند خیلی سریع تغییر شکل دهد یا قسمت تردش هنگام پخت بشکند.
شهرت ماکارون
در سال ۱۷۹۲ دو راهبه «کارملیت» (Carmelite) برای آنکه در انقلاب فرانسه بتوانند زنده بمانند ماکارون میفروختند. آنها خیلی زود به خواهران ماکارون شهرت یافتند. در سال ۱۹۵۲ شهر «نانسی»، جایی که این دو راهبه ماکارونها را درست میکردند را به افتخارشان نامگذاری کرد. با گذشت زمان مناطق مختلف فرانسه هم این شیرینی زیبا و لذیذ را به خوراکیهایشان اضافه کردند.
ماکارون فرانسوی
هر چند ماکارونهایی که امروزه میشناسیم از دو کوکی ترد و مغزی نرمی درست میشوند که ابداع پایتخت فرانسه بود. در دهه ۱۸۳۰ شیرینی پزهای پاریسی ماکارون ویژه پاریس را به جهان معرفی کردند که به ویژه با نام «لادوره» پیوند خورد. این شرکت معروف در سال ۱۸۶۲ فعالیت خود را آغاز کرد.
این شیرینی یک روند بیانتهای تغییرات را طی کرد و به شکلها، طعمها و رنگهای جدیدی در آمد. در آغاز قرن ۲۱ شیرینی پزها ماکارونهایی با طعمهای مختلف را وارد بازار کردند و اخیراً متخصصان شیرینیپزی از ماکارونهای کلاسیک هم الهام گرفتهاند و با طعمهایی مانند نعنا و ریحان هم ارائه میکنند.
از این زمان به بعد ماکارون وارد نقاط دیگر جهان شد و بخشی از این شهرت را هم مدیون فیلم «ماری آنتوانت» از سوفیا کوپولا در سال ۲۰۰۶ بود که ملکه با کوهی از ماکارونهای رنگارنگ که توسط شرکت لادوره درست شده بودند احاطه گشنه بود.
در آخر بد نیست بدانید که ماکارون حتی یک روز ویژه هم در سال به خود اختصاص داده است: بیستم ماه مارس. این روز اولین بار توسط «پیِر هرمه» در سال ۲۰۰۵ معرفی شد ولی امروزه در تمام جهان جشن گرفته میشود و میتوانید با سر زدن به ماکارون شاپها نمونههای رایگان امتحان کرده و این شیرینی خوشمزه را بچشید