گردشبان (gardeshban.ir) : روستای بوکچون هانوک (Bukchon Hanok) به معنای «روستای شمالی»، بین دو تا از زیباترین قصرهای شهر سئول یعنی «گیونگ بوک گونگ» (Gyeongbokgung) و «چانگ داک گونگ» (Changdeokgung) قرار گرفته است و نمادی از میراث و فرهنگ کره جنوبی محسوب میشود.
برخلاف دیگر روستاهای قدیمی و سنتی، این روستا برای اهداف توریستی ساخته نشده است، بلکه محل زندگی طبقهی حاکم طی دوران حکومت «سلسلهی چوسان» بوده و هنوز هم خانوادههای اشراف زاده در این روستا زندگی میکنند. پادشاهی چوسان (۱۹۱۰-۱۳۹۲) طولانیترین سلسلهی پادشاهی در تاریخ جهان است و تا حدود زیادی چهرهی کره جنوبی که امروز میبینیم را شکل داده است. خصیصههایی مثل اقتدار، احترام به بزرگترها، آداب معاشرت و طرز استفاده از زبان، برجای مانده از سنتهای این سلسله است.
خانه های سنتی هانوک
روستای بوکچون حدود ۹۰۰ خانه به سبک هانوک را در خود جای داده است. این خانهها از سنگ، چوب، خاک و کاغذ برنج ساخته شده و دارای سقفهای شیبدار هستند. میتوانید از بعضی از این خانهها که هنوز هم فضای کلاسیک خود را با تشکچههای نازک روی زمین، میزهای غذاخوری کوتاه و استفاده از بالش به جای صندلی حفظ کردهاند، بازدید کنید.
به لطف وجود کارگاهها و موزههای متعدد شامل «موزه هنرهای آسیایی بوکچون» و «موزه هنرهای کرهای»، روستای بوکچون هانوک اهمیت ویژهای به عنوان مرکز فرهنگ و هنر پیدا کرده است. «مرکز فرهنگ سنتی بوکچون» که در ابتدای روستا قرار گرفته، جای فوقالعادهای برای آشنایی بیشتر با روستا و تاریخ و یکپارچگی هنر چشم بادامیها محسوب میشود. معمولاً توریستها ابتدا گردش خود را از این محل آغاز میکنند تا تاریخچهای از روستا و رویدادهایی که شاهد بوده است را بدانند.
بقایای ارزشمند سلسله چوسان
در حاشیهی روستای بوکچون هانوک قصر زیبای گیونگ بوک گونگ، بزرگترین و مهمترین قصر به جای مانده از سلسلهی چوسان قرار دارد. این بنای شاهانه بسیار باظرافت ساخته شده است. از سرسرای قصر که اتاق خواب پادشاه و ملکه در آن قرار داشته تا سالن مهمانی که مراسم شاهانه در آن برگزار میشد، همهی قسمتها دارای زیبایی و شکوه منحصر به فردی هستند. میتوانید از بنای مجلل در جزیرهی وسط دریاچه قصر هم دیدن کنید. زیباترین بخش قصر، اتاق جلوس پادشاه بر تخت پادشاهی است که سقفی زیبا با سایبانها، دیوارها و پنجرههای رنگآمیزی شده در آن خودنمایی میکنند. در مجموع ۳۰۰ ساختمان و تقریباً ۶,۰۰۰ اتاق در این قصر وجود دارد. گشت کامل در قصر گیونگ بوک گونگ حداقل هشت ساعت زمان خواهد برد.
اولین پادشاه سلسلهی چوسان در سال ۱۳۹۴ دستور ساخت این قصر را صادر کرد. در قرن ۱۷ میلادی قصر دچار آتشسوزی و تخریب فراوان شد اما دوباره مورد بازسازی قرار گرفت. طی هجوم ژاپنیها به کره طی سالهای ۱۵۹۸-۱۵۹۲، قصر یک بار دیگر در آتش خاکستر شد که اینبار به دستور امپراطور ژاپن بود. بازسازی مجموعه تا سال ۱۸۶۵ آغاز نشد. بنابراین میتوان گیونگ بوک گونگ را یک سازهی جدید دانست که هنوز هم یکی از تأثیرگذارترین قصرها در تمام پهنهی آسیا است.
قصر چانگ داک گونگ
این قصر که در سال ۱۴۰۵ ساخته شده، اقامتگاه اصلی بسیاری از پادشاهان سلسلهی چوسان بوده است و در میان ۵ بنای سالم باقیمانده از قصرهای چوسان قرار دارد. زمین قصر شامل یک محوطه عمومی، ساختمان سکونت خانواده سلطنتی و یک باغ پشتی است که محل استراحت پادشاهان بوده است. این باغ طی دوران حکومت «پادشاه تائهجونگ» ساخته شد و به عنوان محل استراحت اعضای خانواده سلطنتی استفاده میشد. در این باغ یک درخت عظیمالجثه با بیش از ۳۰۰ سال عمر، یک برکه و یک آلاچیق بزرگ وجود دارد. نام این باغ قبلا «بوک وُن» و «گئوم وُن» بود اما بعد از به قدرت رسیدن «پادشاه کوجونگ» به «بی وُن» تغییر نام پیدا کرد. این باغ تا حد امکان طبیعی نگه داشته شده و دخالت انسان فقط در مواقع ضروری رخ میدهد.
چانگ داک گونگ در سال ۱۵۹۲ توسط شهروندان خشمگین از فرار خانواده سلطنتی طی هجوم ژاپنیها، به آتش کشیده شد. اما با تلاشهای «گوانگهاگون»، قصر در سال ۱۶۱۱ دوباره مورد بازسازی قرار گرفت. حتی امروز هم این قصر محل تعدادی از گنجهای فرهنگی مانند «سالن اینجئونگ جئون» (Injeongjeon) و «سالن دائهجو جئون» (Daejojeon) است. چانگ داک گونگ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.
با گردش در روستای بوکچون هانوک میتوانید کوچههایی آرام با دیوارهای رنگآمیزی شده و سقفهای سفالی، مناظری چشمنواز و آرامشبخش و ماهیت نئو-کنفسیوسی منطقه را ببینید که با شهر مدرن سئول در تضاد است. سالانه نزدیک به یک میلیون نفر از روستای بوکچون هانوک دیدن میکنند و بسیاری از توریستها معتقدند که پرسه در کوچههای بوکچون، چهارمین سرگرمی مورد علاقهی آنها در سئول بوده است.