گردشبان (gardeshban.ir) : بندر مقام از روستاهای بخش شیبکوه در ۲۰۰ کیلومتری غرب بندر لنگه قرار دارد. بندر مقام یکی از بنادر اصلی منطقه گردشگری پارسیان است که ساحل زیبای مکسر در آنجا واقع شده است. مکسر به معنای شکسته و خرد شده است. شکستگیهای فراوانی در صخرههای ساحل مکسر دیده میشود که قسمتهای مختلف دیگری به نام ام کسر الفله دارد که که به معنای مادر صخرههای شکسته میباشد. ساکنان این ناحیه عموما عرب زبان هستند، به همین دلیل فرهنگها و برخی از نامهای این مناطق برگرفته از اسامی عربی است.
مکسر به چه معناست؟
«اماکسر» یا «مکسر» واژهای عربی به معنی «شکستهشده» یا «خردشده» است. اگر میپرسید چرا نام این ساحل عربی است، باید بگویم بهخاطر اینکه تعداد زیادی از ساکنان این ناحیه عربزبانان ایرانی هستند و نام برخی مناطق برگرفته از زبان عربی و گویش مردمان منطقه است.
جاذبههای اطراف ساحل مکسر
این ساحل در منطقهای واقع شده است که در فاصله چندکیلومتری آن میتوان جاذبههای طبیعی بسیاری را یافت.جاده زیبای مقامبستانو که مسیر دسترسی به ساحل است، خود یکی از بینظیرترین جادههای ساحلی ایران است. وقتی در این جاده بهسمت بندر مقام حرکت کنید، میتوانید در گردنه عشاق در ارتفاع صخره، دریا را به نظاره بنشینید.
بندر صیادی مقام دروازه ورودی جزیره لاوان و جزیره شیدور (مارو) است. جزایری بینظیر و بکر با سواحلی زیبا و گونههای جانوری خاص. همچنین بهسمت پارسیان که حرکت کنید، سواحل بینظیر و تنگهها و جاذبههای زیادی برای دیدن انتظارتان را میکشند.
مسیر رفتن به ساحل
فرودگاه بندر لنگه از سادهترین مسیرهاست که از آنجا میتوانید با خودرو به ساحل برسید. همچنین میتوان با هواپیما، قطار و اتوبوس از طریق بندرعباس اقدام کرد و پس از طی مسافت ۱۸۰ کیلومتر به بندر لنگه رفت و از آنجا خود را به ساحل رسانید. فرودگاه عسلویه نیز ۱۱۰ کیلومتر با ساحل مکسر بندر مقام فاصله دارد که با خودرو سواری در حدود ۲ ساعت راه است. ساحل صخرهای مکسر در میانه راه جاده ساحلی مقام – بستانو واقع شده است که در ۱۰ کیلومتری غرب بندر مقام و ۵۲ کیلومتری شرق پارسیان قرار دارد. بندر لاوان نیز در جنوب ساحل واقع شده است که از آنجا با قایق ماهیگیری میتوان به ساحل مقام رفت و یک تجربهی منحصربه فرد را در ذهن ثبت کرد.