گردشبان (gardeshban.ir) : خورشها یکی از اصلیترین وعدههای غذایی ما محسوب میشوند که بیشتر مواقع به همراه پلوهای ساده و گاهی نیز به همراه نان مصرف میشوند. یکی از این خورشهای خوش مزه و خوش طعم، خورش زرشک است. این خورش یک غذای محلی مربوط به اقوام کرد است. به دلیل طعم عالی و دستور راحت و مناسب آن تهیه این خورش در شهرهای دیگر نیز رایج شده و طرفداران خاص خود را پیدا کرده است.
زرشک اصلیترین ماده غذایی خورش زرشک است که به طعم ترش و ملس شهرت پیدا کرده است. زرشک با طعم بی نظیری که دارد غذاها را بسیار خوش طعم میکند و عطری عالی به غذاها میبخشد. به دلیل خواص بی نظیر زرشک، این ماده غذایی در بازارها بسیار ارزشمند است.
مواد لازم
زرشک: ۲ پیمانه
مغز ران گوسفند یا گوساله: ۴۰۰ گرم
لپه: ۲ پیمانه
پیاز خرد شده:۲ عدد
استاک گوشت: ۵ پیمانه
شکر: ۱ قاشق سوپخوری
زعفران سائیده شده: نصف قاشق چای خوری
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
زنجبیل: به میزان لازم
مراحل پخت
ابتدا پیازها را به قطعات کوچک خرد کنید.
سپس آن را با مقداری روغن در تابهای ریخته و تفت دهید تا کاملا به رنگ طلایی دربیایند.
بعد از سرخ شدن پیازها زردچوبه را اضافه کنید و همراه پیاز تفت دهید.
سپس گوشت را نیز به آن اضافه کرده و تفت دهید تا کاملا سرخ شوند.
لپهها را که از چند ساعت قبل خیس کرده اید را به گوشت و پیاز اضافه کنید و آنها را به خوبی هم بزنید.
بعد از تفت داده شدن کامل مواد مخلوط شده زعفران را نیز به مواد اضافه کنید.
سپس استاک گوشت و یا (کپسول عصاره گوشت) را به همراه مقداری آب جوش به مواد اضافه کنید و چند دقیقهای حرارت را افزایش دهید.
حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید تا خورشت به آرامی بپزد.
بعد از پخت کامل خورش ادویههای مورد نیاز را به آن اضافه کنید.
در ظرفی دیگر زرشکهای شسته و خیس شده از قبل را به روغن اضافه کرده، تفت دهید و بعد شکر و پودر زنجبیل را نیز به آن اضافه کنید.
بعد از پخت و نرم شدن زرشک ها، آن را به خورش اضافه کنید و کامل هم بزنید.
شعله را خاموش کرده و بعد از سرد شدن خورش آن را سرو کنید.