گردشبان (gardeshban.ir) : واتروشکا یا نان پنیری یکی از معروفترین نانها و دسرهای کشور روسیه است که از دیرباز وجود داشته و در واقع یکی از دسرهای بسیار قدیمی این کشور است. که طرز تهیه آن از قدیم تا به حال دستخوش تغییری نشده و طبق دستورهای مادربزرگها در این کشور تهیه میشود.
مواد لازم
آرد: ۵۰۰ گرم
مایهخمیر: ۱۰ گرم
آب ولرم: ۱۲۰ میلیلیتر (یکدوم پیمانه)
نمک: یکچهارم قاشق چایخوری
تخممرغ: ۲ عدد
شکر: ۷۰ گرم
تخممرغ همزده برای روی خمیر: ۱ عدد
مواد لازم میانی:
پنیر محلی یا تازه: ۵۰۰ گرم
خامه: ۲۰۰ گرم
شکر: ۱۰۰ گرم
تخممرغ: ۱ عدد
آرد: ۱ قاشق چایخوری
وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
کشمش: به مقدار لازم
مراحل پخت
ابتدا آرد را در کاسه مناسبی بریزید و وسط آن حفرهای ایجاد کنید.
مایهخمیر را در کاسه کوچکی بریزید.
نیمی از آب ولرم را بیفزائید و مخلوط کنید.
رویش را بپوشانید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا مایهخمیر ور بیاید.
حالا مایهخمیر، نمک، تخممرغها، شکر و باقیمانده آب را در آرد بریزید و به آرامی مخلوط کنید تا خمیر مناسبی به دست آید.
خمیر را ورز دهید تا صاف و یکدست شود. سپس رویش را بپوشانید و بگذارید حجمش دو برابر شود. (حدود ۲ ساعت زمان میبرد).
اکنون از خمیر، توپهای ۶۰ گرمی بسازید و با فاصله در سینی شیرینیپزی بچینید.
رویشان کره بمالید و وسطشان را سوراخ کنید.
در این مرحله مواد میانی که در قسمت مواد لازم گفته شد را با هم مخلوط کنید تا چیزی شبیه کرم به شما بدهد.
سپس مواد میانی به دست آمده را در این حفرهها بریزید و صبر کنید تا حجم خمیر بیشتر شود.
میتوانید پس از ریختن مواد مقداری کشمش روی آنها بریزید.
در نهایت روی خمیرها تخممرغ بمالید و به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه یا تا زمانیکه رویشان طلائی رنگ شود، در فر گرم کرده با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد بپزید.