گردشبان (gardeshban.ir) : مانی پلو یکی از غذاهای ایرانی خوشمزه و لذیذ به شمار میرود. در ادامه قصد داریم طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم:
برنج ۳ پیمانه
لپه ۱ پیمانه
زرشک ۱۰۰ گرم
کشمش پلویی ۲۰۰ گرم
رشته پلویی ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
گوشت خورشتی (گوسفند یا گوساله) ۳۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۱/۴ پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
برای ته دیگ:
برنج پخته ۱ پیمانه
ماست چکیده ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
کره برای چرب کردن کف قابلمه
طرز تهیه مانی پلو
در قابلمه ای یک تا دو قاشق روغن می ریزیم و روی حرارت داغ می کنیم. گوشت را در روغن کمی تفت می دهیم، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه می کنیم، پس از 1 تا 2 دقیقه دو لیوان آب به آن می افزاییم و درب قابلمه را می گذاریم تا بپزد (در انتهای پخت گوشت، نمک را به آن اضافه می کنیم).
لپه را با دو لیوان آب می جوشانیم و پس از دو دقیقه در آبکش می ریزیم (با این کار نفخ لپه گرفته می شود) و بعد دوباره با یک لیوان آب و کمی نمک می گذاریم تا بپزد.
برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده ایم در آب جوش می ریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه می کنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش می ریزیم (دلیل این کار این است که رشته نرم شود و لپه لعاب نیندازد و برنج هنگام دم کشیدن به هم نچسبد).
در قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت داغ می کنیم. در کاسه ای ماست و زعفران دم کرده و زردهٔ تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده، در ته قابلمه می ریزیم (برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود). بقیه برنج را روی آن ریخته و دم می کنیم.
کشمش و زرشک (پاک کرده و شسته) را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ می کنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار می گذاریم.
بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده می ریزیم؛ گفتنی است که این پلو تقریباً زعفرانی است.
هنگام کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را می ریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده می ریزیم تا بتوان طبق سلیقه تزئین کرد.
نکات تکمیلی در مورد مانی پلو
مانی پلو جزو غذای محلی - سایر میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.
مانی پلو را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.