گردشبان (gardeshban.ir) : بورک یک غذای فوری و حاضری ترکیهای است. این غذا با استفاده از نان یوفکایی که دور مرغ، گوشت یا سبزیجات خاصی پیچیده شده درست میشود. بورک لذیذی که امروز دستور پختش را قرار دادیم بورک سبزیجات است.
نکات مهم تهیه خمیر یوفکا در خانه
۱- خمیر را حسابی ورز بدهید تا هوای داخل آن کامل خارج شود.
۲- خمیر یوفکا خانگی را میتوانید ۲ الی ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.
۳- اگر قصد دارید با خمیر یوفکا لقمههای شیرین برای دسر، عصرانه یا صبحانه درست کنید میتوانید مقداری شکر به خمیر آن اضافه کنید.
میتوانید مقداری پنیر خامهای یا لیقوان را همراه با گردوی خرد شده در خمیر یوفکا بپیچانید. با تهیه حلوا و گردو یا خمیر یوفکا میتوانید یک عصرانه خوشمزه داشته باشید و همراه با چای دارچین میل کنید.
از دیگر موادی که با قرار دادن آنها درون خمیر یوفکا میتوان بورک تهیه کرد باید به موارد زیر اشاره کنیم: انواع میوهها همراه با دارچین، مایه پیتزا، مایه ماکارونی، سبزیجات همراه با پنیر، مایه ساندویچ مرغ و مایه سالاد الویه.
مواد لازم
خمیر یوفکا مستطیلی: ۱۰ ورق
سیر رنده شده: ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل تازه رنده شده: ۱/۲ قاشق چایخوری
پیازچه خرد شده: ۲ عدد
کلم سفید تقریبا کوچک: ۱/۲ عدد
هویج: ۱ عدد
گشنیز: ۱ مشت
سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
کرفس: ۱ ساقه بزرگ
روغن کنجد یا زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
آب: ۲ قاشق غذاخوری
آرد: ۲ قاشق غذاخوری
شیر: ۱/۲ پیمانه
نمک: به مقدار لازم
مراحل پخت
برای تهیه این بورک خوشمزه ابتدا روغن کنجد یا زیتون رو همراه سیر رنده شده، زنجبیل تازه رنده شده و پیازچه خرد شده را حدود یکی دو دقیقه تفت دهید تا بویشان بلند شود.
حالا کلمی که خرد کردید را به علاه هویج و کرفسی که مکعبی و ریز خرد کردید داخل ماهیتابه بریزید و سس سویا را هم اضافه کنید.
سپس مواد را برای حدود ۳ الی ۵ دقیقه تفت دهید تا سبزیجاتتان فقط کمی نرم شوند و کاملا له و پخته نشوند.
نمک را هم در این مرحله اضافه کنید.
یه ورق خمیر یوفکا را روی سطح کارتان بگذارید و با شیر مرطوبش کنید تا موقع پیچیدن ترک نخورد و پاره نشود.
بعد یک قاشق پر از مواد روی خمیر بگذارید.
کمی گشنیز تازه خرد شده هم اضافه کنید.
چپ و راست خمیر را تا کنید.
شروع کنید به پیچیدن بورکتان
ابتدا آب و آرد را با هم مخلوط کنید تا مادهای که حالت چسبندگی دارد به دست آید.
سپس برای خمیر یوفکا انتهای رول کاملا به رول بچسبد روی سطحش را با فرچه کمی از مخلوطی که در بالا درست کردید، بزنید و بعد رول را ببندید.
داخل قابلمه مقدار کافی روغن بریزید طوری که ارتفاع روغن بین ۴ تا ۵ سانت باشد (قابلمه را خیلی بزرگ انتخاب نکنید تا مجبور نشوید روغن زیادی مصرف کنید).
حرارت را روی متوسط تنظیم کنید و وقتی روغن کاملا داغ شد بورکها را داخل روغن بگذارید.
حالا بورکها را سرخ کنید تا طلایی شوند و در حین سرخ کردن گاهی برعکساش کنید تا همه اطرافشون یکنواخت طلایی شوند.
در نهایت هم روی دستمال کاغذی بگذارینشون تا روغن اضافیش برود.