گردشبان (gardeshban.ir) : سادهترین کیک با در دسترسترین مواد موجود در اغلب خانه ها، چیزی جزء کیک ماست نمیتواند باشد. تهیه این کیک نیاز به مواد خاص و یا مهارتهای خاص آشپزی ندارد. میتوانید برای تهیه این کیک از ماست چکیده و یا ماست شیرین استفاده کنید که برای پخت این کیک مناسبتر هستند. در اینجا برای تهیه این کیک از قالبهای کیک ۲۰ سانتی متری استفاده شده، اما در صورتی که شما بخواهید میتوانید از این دستور پخت برای تهیه کاپ کیکهای ماستی هم استفاده کنید. فقط تنها مقدار مواد مورد استفاده دست خوش تغییر خواهند شد.
کیک ماست دستور انعطاف پذیری دارد چرا که میتوانید از کمی کاکائو، شکلات و یا حتی قهوه هم در آن استفاده کنید. در این کیک اصلا طعم ماست غالب نبوده و شما به راحتی میتوانید از آن برای میان وعده کودکان سخت گیر در مورد ماست استفاده کنید و نگرانی شما از بابت نخوردن ماست کودکان هم برطرف خواهد شد. برای این کیک لازم نیست تمام قالب کیک را چرب کنید بلکه تنها پوشاندن کف قالب با کاغذ روغنی کافی است. در این حالت میتوانید از چاقو برای بیرون آوردن کیک از قالب استفاده کنید. برای تزیین رویه آن، میتوانید از پودر قند و انواع خامه و… استفاده کنید. در صورتی که این کیک را برای فرزندانتان در منزل تهیه میکنید استفاده از کنجد و یا پوست پرتقال به جای وانیل مستثنی نیست. اگر در مورد پف کردن کیک حساس هستید، زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کرده و سفیده را به صورت جدا هم زده تا پف کند و در آخر کار به مایع کیک اضافه کنید. البته باید در هنگام اضافه کردن سفیده زده شده به مایع کیک باید تمامی دقت لازم را انجام دهید تا پف سفیده نخوابد.
مواد لازم
آرد سفید: ۲ لیوان
شکر سفید: ۱ لیوان
پکینگ پودر: ۱ قاشق غذا خوری
روغن: نصف فنجان
تخم مرغ: ۲ عدد
ماست: ۱ پیمانه
وانیل: ۱ قاشق مربا خوری
مراحل پخت
ابتدا زرده و سفیده تخم مرغها را از هم جدا کنید.
شکر و رنده پوست پرتقال را به زرده اضافه کرده و بهم بزنید تا سفید و سفت شود.
روغن مایع را به مایه اضافه کنید تا مایه نرم و لطیف شود.
بکینگ پودر و ماست را جداگانه با یکدیگر مخلوط کنید.
سفیده را جداگانه آنقدر بهم بزنید تا سفید و سفت شود و از تخم مرغ زنی بیرون نریزد.
زرده و ماست از قبل زده شده را با هم مخلوط کنید.
سفیده را نیز به مایه کیک اضافه کنید.
در ادامه وانیل را کمی با آرد مخلوط کنید.
سپس آرد را به تدریج به مایه اضافه کرده و به آرامی بهم بزنید.
در این مرحله نباید کیک را زیاد بهم بزنید.
یک قالب را چرب کنید و مایه کیک را از وسط درون آن بریزید.
سپس کمی قالب را تکان دهید تا مایه کیک به طور یکنواخت پخش شود.
قالب را به مدت یک ساعت در فر اجاق گازی که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردهاید، قرار دهید.
سپس قالب را از فر خارج کنید و پس از آنکه سرد شد، کیک را برگردانید.
کیک ماست آماده است. روی آن را با خلال پسته و بادام یا پودر نارگیل تزیین کنید و سرو نمایید.