غذاهای فرانسوی ترکیبی از طعمهای غنی و طبیعی هستند که وقتی در کنار هم قرار میگیرند خوراکیهایی فراموشنشدنی و خوشمزهای بهوجود میآورند.
بسیاری از مردم جهان با شنیدن نام غذاهای فرانسوی به یاد پنیرها و نوشیدنیهای فرانسوی میافتند. اما جالب است بدانید که دنیای غذاهای فرانسوی بسیار گستردهتر از پنیر و نوشیدنی است.
میتوانید بدون سفر به فرانسه، خوردن غذاهای فرانسوی را تجربه کنید و از طعم آنها لذت ببرید:
سوپ پیاز (Soupe à l’oignon) یکی از غذاهای سنتی فرانسه است. این غذا از پیاز و استاک گوشت تهیه میشود. برای سرو سوپ پیاز روی آن را با قطعات نان برشتهشده و پنیر آب شده تزئین میکنند.
منشاء این غذای فرانسوی به دوران روم باستان باز میگردد. در آن زمان سوپ پیاز غذای فقیرانهای بهشمار میرفت و اغلب دهقانان و روستاییها این غذا را میخوردند. قدمت نسخهی امروزی سوپ پیاز به قرن هجدهم باز می گردد.
طعم منحصربهفرد این سوپ به دلیل پیاز کاراملایز شده است. مواد این سوپ خوشمزه در فرایندی آهسته پخته میشوند.
کسوله (Cassoulet) یک غذای راحت و خوشمزه است که با خوراک لوبیا سفید و گوشت تهیه میشود. در این غذا معمولا از گوشت قرمز یا اردک استفاده میکنند. البته از هر نوع گوشت دیگر مانند غاز و انواع سوسیس هم میتوانید استفاده کنید. ریشهی این غذا به جنوب فرانسه باز میگردد و در تولوز (Toulouse)، کارکاسون (Carcassonne) و کاستلنوداری (Castlenaudary) یک غذای محبوب بهشمار میرود.
نام کسوله از ظروف کَسول (Cassole)، همان ظروفی که بهطور سنتی در آن پخته میشود، گرفته شده است. این غذا تقریبا در خانهی همهی فرانسویها سرو میشود و یک غذای غنی و سالم است. کسوله برای ماههای سرد سال غذایی محبوب و مفید محسوب میشود.
سالاد نیسواز (Salade Niçoise) یکی از غذاهای رایج در منطقهی پرووانس (Provence) است. این سالاد را میتوانید بهعنوان غذای اصلی یا در کنار غذا میل کنید. سالاد نیسواز از ترکیب کاهو، گوجهفرنگی تازه، تخممرغ آبپز، ماهی تُن، لوبیا سبز، زیتون و ماهی کولی تهیه میشود. البته این سالاد انواع مختلفی دارد و میتوانید هر نوعی را که دوست دارید برای خود آماده کنید. این سالاد را برای یک وعده غذای تابستانه بسیار ایدهآل است.
راتاتویی (Ratatouille) نهتنها یک انیمیشن دوستداشتنی دربارهی یک موش مهربان است، بلکه یکی از معروفترین غذاهای فرانسه بهشمار میرود. برای تهیهی راتاتویی سبزیجات را کمی سرخ میکنند و در یک ظرف مناسب بهصورت لایه لایه میچینند. سپس ظرف را در فر قرار میدهند. البته شما میتوانید با توجه به سلیقه خودتان در شکل چیدمان و یا نوع سبزیجات مورد استفاده در این غذا تغییراتی اعمال کنید.
قرنها است که آشپزهای فرانسوی درباره سرخکردن سبزیجات پیش از قرار دادن در فر نظرات متفاوتی دارند. مهم نیست کدام روش را انتخاب میکنید؛ در هر دو صورت به نتیجهی دلخواه میرسید و یک راتاتویی خوشمزه آماده خواهید کرد.
راتاتویی را میتوانید بهعنوان پیشغذا، غذای اصلی یا در کنار غذا میل کنید. این غذا با نان تازه و ترد و یک نوشیدنی خوشمزه بسیار لذیذتر خواهد بود.
مرغ باسکایی (Chicken Basquaise) یکی از غذاهای معروف فرانسوی است که منشا آن به منطقهی باسک باز میگردد. این غذا علاقهی مردم باسک به غذاهای تند و رنگارنگ را نشان میدهد. برای تهیهی این غذا از فلفل اسپلِت (Espelette) استفاده میکنند. اما در برخی رسپیها پاپریکا را میتوانید جایگزین این فلفل کنید.
در زبان فلِمیش یا فلاندری، فلامیش (Flamiche) به معنای کیک است. منشا این کیک به منطقهای در شمال فرانسه، در نزدیکی مرز این کشور با بلژیک باز میگردد. این کیک رویهای شیرین و پفکی دارد و با سبزیجات و پنیر پر شده است. فلامیش فیلینگهای مختلفی دارد اما بهطور سنتی با ترهفرنگی و خامه پر میشود.
یکی از انواغ فلامیش به پیتزا شباهت دارد. در این نوع رویهی پفکیِ پای وجود ندارد. اگر میخواهید فلامیش را به سبک جنوب فرانسه آماده کنید، باید آن را با ماهی کولی، پیاز و زیتون تهیه کنید.
تارت فلامبی (Tarte Flambee) یا تارتِ پیاز و بیکنِ آلزاس یکی دیگر از غذاهای معروف فرانسوی است. این غذا بروی سنگهای داغِ مخصوص پخت پیتزا تهیه میشوند و دارای رویهای ترد است. معمولا پیش از پخت این غذا سنگ را به مدت یک ساعت داغ میکنند.
برای تهیهی استیک دایان (Steak Diane) باید گوشت را مانند فیله مینیون در مقدار کمی روغن تفت دهید. در رسپی کلاسیک ماهیتابه را به نوشیدنی برَندی آغشته میکنند.
هنری شارپنتیر (Henri Charpentier) رستوراندارِ فرانسوی مبتکر کرِپ سوزِت (Crepes Suzette) است. او در سال ۱۸۹۴ در سن ۱۴ سالگی بهعنوان یک دستیار پیشخدمت کار میکرد. هنری زمانیکه مشغول سرو دسر برای شاهزادهی ولز بود، تصادفا سس دسر را سوزاند. پس از خاموش شدن شعلهی آتش این سس بهقدر خوشمزه شده بود شاهزادهی ولز نام دختری که همراه هنری بود را برای این دسر انتخاب کرد. از آنجا بود که کرپ سوزت به یکی از دسرهای محبوب فرانسوی تبدیل شد.
کروسان معروفترین عضو خانوادهی شیرینیهای کرهایِ (viennoiseries) است. کروسان دارای بافت چندلایه است. علت این ساختار لایهلایه رول کردن خمیر و آغشته کردن آن به روغن است. طرز تهیهی کروسان به عوامل محیطی بستگی دارد. برای اندازهگیری مواد در یک اتاق سرد حتما از ترازو استفاده کنید. همچنین پیش از اینکه مرحلهی بعد را آغاز کنید حتما از نتیجهی کار خود مطمئن شوید.