گردشبان (gardeshban.ir) : بیف استروگانوف یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در جهان است که اصالت آن متعلق به کشور روسیه می باشد. بیف استروگانوف در کنار غذاهایی مثل سالاد الویه، سالاد روسی و چیکن استروگانف از معروف ترین غذاهای روسی هستند که در کشورمان ایران از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. بیف استروگانف را به شیوه های متفاوتی نوشته می شود مانند بیف استراگانف، بیف استراگانوف، بیف استروگانوف، بیف استروگانف که هر چهار مورد آن یکی است آن را به روش های مختلفی می پزند در ادمه با دو روش آن آشنا شوید.
طرز تهیه بیف استروگانف با سس بشامل :
مواد لازم برای تهیه ی بیف استروگانف :
گوشت گوساله | 300 گرم |
قارچ | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد |
شیر | 2 لیوان |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 3-4 حبه |
طرز تهیه بیف استرگانف:
ابتدا گوشت را با یک عدد پیاز کوچک و نمک و فلفل بپزید و بعد از پخت خلالی خرد کنید و کنار بگذارید. سپس پیاز را خرد کنید و سرخ کنید و سیر را در آن رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا سیر هم سرخ شود اکنون گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید و در آن تفت بدهید. در یک تابه ای قارچ های ورقه ورقه شده با کمی کره تفت بدهید، آب قارچ ها که کشیده شد قارچ ها را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید.
سس بشامل را درست کنید، به این صورت که ابتدا دو قاشق کره را داخل ظرفی بریزید و اجازه بدهید داغ شود و آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید 5 دقیقه که تفت خورد شیر را اضافه کنید می توانید داخل سس بشامل عصاره ی گوشت یا مرغ بریزید این مورد اختیاری است. در کل سس بشامل باید غلیظ باشد، اما برای بیف استروگانف نباید غلیظ شود، زیرا می خواهیم با گوشت مخلوط کنیم تا طعم آن ها به خرد هم بروند. سس بشامل رقیق را به گوشت اضافه کنید و حرارت را خیلی کم کنید و در آن را بگذارید تا جا بیفتد. این مرحله زمان زیادی لازم ندارد.
بعد از خاموش کردن می توانید مقداری خامه به آن اضافه کنید اما هر دو با هم خیلی سنگین می شود.
طرز تهیه بیف استروگانف با خامه:
مواد لازم برای بیف استروگانف: برای 5 نفر
گوشت راسته گوساله | 1 کیلو |
قارچ ورقه شده | 400 گرم |
پیاز نگینی خرد شده | 2 عدد |
خامه ی صبحانه | 200 گرم |
نمک و فلفل سیاه و پودر سیر | به مقدار لازم |
سیب زمینی سرخ شده برای تزیین | به مقدار لازم |
طرز تهیه بیف استراگانف:
برای طرز تهیه بیف استروگانف، ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت بدهید، زمانی که نرم شدند گوشت را رشته ای خرد کنید و به آن اضافه کنید و باز تفت بدهید. زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد، فلفل سیاه، پودر سیر را اضافه کنید و به اندازه ی یک استکان آب جوش بریزید و اجازه بدهید، تا گوشت کاملا بپزد. در این هنگام قارچ ها را ورقه ورقه کنید و زمانی که از پخت گوشت مطمئن شدید قارچ ها را اضافه کنید. دقت کنید که خوراک نباید پر آب باشد و بعد از پخت فقط کمی آب گوشت باقی بماند.بعد از اینکه قارچ کمی پخت، شعله را خاموش کنید و خامه را به آن اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید، در آخر نمک خوراک را به آن اضافه کنید.
برای سیب زمینی سرخ شده هم با خردکن یا رنده های تبریزی خلال نازک کنید و با آب سرد بشویید. و روی دستمال خشک کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
توجه کنید شعله نباید کم باشد تا خلال ها کریسپی شوند.