در هر زمانی از روز که تلویزیون ژاپن را روشن کنید، حداقل چند نوع غذا به چشمتان میخورد! و نمیتوان آنها را مقصر دانست. غذاهای ژاپنی عطرهای بسیار مختلفی دارند و برای انتخاب، گزینههای بسیار زیادی دارید. بخش خوب غذا در ژاپن آن است که تقریباً میتوانید در هر جایی از آن لذت ببرید. چه در یک رستوران مجلل باشید یا تنها یک بسته ناهار از یک فروشگاه بخرید و آن را در ساحل صرف کنید، میتوانید از یک چیز مطمئن باشید: شما یک تجربه هیجانانگیز در رابطه با غذا خواهید داشت! زمانی که یک منوی غذا روبهرویتان قرار میگیرد انتخاب خیلی سخت خواهد بود، اما اصلاً نگران نباشید! ما در ادامه فهرستی از ۱۰ غذای لذیذ برتر ژاپن را برایتان معرفی میکنیم.
«کاراگه» ران مرغ کاملاً سرخ شده است. برای طبخ این غذا ابتدا ران مرغ را در سس سویا، میرین، سس ماهی، سیر و زنجبیل طعمدار کرده، سپس اندکی در آرد غلتانده و آن را سرخ میکنند. کاراگه با ظاهر ترد و طلاییاش همواره شما را به خوردن بیشتر آن حریص میکند. میتوانید برای صرف خوشمزهترین کاراگه به یاتای، دکههای اغذیه فروشی خیابانی در ژاپن بروید.
چه کسی تا به حال نام سوشی را نشنیده است؟ شاید بتوان گفت این غذا معروفترین غذای ژاپنی در سرتاسر جهان باشد. سوشیها به دو دسته کلی تقسیم میشوند: ماکیزوشی (makizushi) که رولهای ماهی پیچیده شده در جلبک دریایی هستند و ساشیمی (sashimi) که ماهی برش داده شده روی برنج است. هر دوی آنها به یک اندازه خوش طعم و لذیذ هستند! اما شاید خوشمزهترین آنها ساشیمی اونانی (unagi)، یا مارماهی آب شیرین باشد. اگرچه این غذا به صورت خام سرو نمیشود اما در میان انواع سوشی لذیذترین طعم را دارد.
اودن، نودلی تهیه شده از آرد گندم است که در آبگوشتی، تهیه شده از سس سویا، میرین و سس ماهی برای سرو آماده میشود. معمولاً روی این غذا، گوشت، تخم مرغ خام یا تِمپورا (غذای دریایی سرخ شده و له شده یا سبزیجات) ریخته میشود. یکی از خوشمزهترین انواع آن، اودن با تمپورای میگو، با تضادی دلپذیر بین میگوی ترد سرخ شده و نودل نرم است.
رامن غذایی با اصالت چینی است که به طرز ماهرانهای توسط ژاپنیها متناسب با ذائقه خودشان تغییر یافته. این غذا از نودل گندم، سرو شده در آبگوشت با پیازچه، گوشت ورقه شده، تخم مرغ آبپز، قارچ، جلبک دریایی خشک شده یا رول ماهی میباشد. انواع گوناگونی از رامن وجود دارند، اما محبوبترین آن در ژاپن رامن شویو (رامن سس سویا) است.
گیودون یک غذای محبوب تهیه شده از برنج است. گوشت گوساله و پیاز در سسی تشکیل شده از سس سویا و میرین به آهستگی میجوشد، سپس برنج دم شده با مخلوطی از مواد مذکور در بالایش آماده خوردن میشود. نتیجه نهایی بسیار لذیذ و خوشایند خواهد بود! این غذا به حدی در ژاپن پرطرفدار است که رستورانهای زنجیرهای زیادی وجود دارند که تنها گیودون ارائه میکنند. رستورانهای مانند سوکیا (Sukiya)، یوشینویا (Yoshinoya) و ماتسویا (Matsuya).
اوکونومیاکی، پن کیکی متشکل از مواد مختلفی مانند کلم، سیب زمینی، گوشت، ماهی و پیاز است که با ترشی زنجبیل، مایونز یا ماهی تن دودی شده سرو میشود. مواد پر کننده از منطقهای تا منطقه دیگر تفاوت میکند، اما در هر صورت خوش طعم و دلپذیر است. هر زمانی که به ژاپن رفتید امتحان کردن این غذای محلی را فراموش نکنید!
تون کاتسو، کتلت گوشت سرخ شده با روکش پَنکو یا پودر سوخاری ژاپنی است. این غذا با کلم رشته شده و سس مخصوصی شبیه به سس معروف وُسترشایر (Worcestershire) سرو میشود. پودر سوخاری ترد، گوشت خوش طعم و این سس، ترکیبی هیجانانگیز میسازند! همچنین این غذا برای پر کردن ساندویچ هم مورد استفاده قرار گرفته که در تمام فروشگاههای رفاهی کشور فروخته میشوند.
یاکیتوری کباب مرغ گریل شده روی آتش ذغال است. سیخهای کباب سپس با سسی تهیه شده از سس سویا و سرکه و کمی نمک طعم دار میشوند. گونههای مختلف و زیادی از این غذا وجود دارند: یاکیتوری پوست مرغ، یاکیتوری پیاز و مرغ، یاکیتوری سینه مرغ و ... .
سوبا نام ژاپنی گندم سیاه است؛ مانند رامن، این نودل نیز در مایعی از سس سویا، میرین، سس ماهی و با لایهای از پیازچه یا تمپورا سرو میشود. در تابستان، سوبا تحت عنوان زارو سوبا نیز شناخته میشود که به معنی سرو شدن نودل به صورت سرد در کنار سس میباشد. هر کدام از انواع آن را که امتحان کنید، با یک بهشت روبرو میشوید.
تاکویاکی، قطعات اختاپوس له و سرخ شده در یک تابه مخصوص است. این اسنکهای کوفتهای کوچک سپس با سس تاکویاکی، مایونز و اندکی پیازچه طعم دار میشود. همه این مواد در کنار هم طعمی دلپذیر را به ارمغان میآورند.