gardeshban.ir

تاکید بر احیا بافت سنگی از بین رفته «ورکانه»/ از متخلفان شکایت می‌شود

تاکید بر احیا بافت سنگی از بین رفته «ورکانه»/ از متخلفان شکایت می‌شود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با انتقاد از تخریب بافت تاریخی، تاکید کرد: بافت سنگی از بین رفته ورکانه باید برگردد و اگر دهیاری و شورا که مسئول هستند ورود پیدا نکنند، مجبوریم پیگیری حقوقی کنیم.
کد خبر: ۲۹۹۲۸
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹-1399 May 20
گردشبان (gardeshban.ir) :
علی مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان ضمن اشاره به این‌که دو سال قبل با پیگیری‌های میراث فرهنگی بافت سنگی این روستا ثبت ملی شد، اظهار کرد: پس از ثبت به دهیار و شورا ابلاغ و تاکید ‌کردیم که بافت روستا واجد ارزش است و ‌نباید از بین برود.

وی با بیان این‌که در این راستا جلسه‌ای هم در معاونت عمرانی استانداری برگزار شد، ادامه داد: هر شخصی که مجوز ساخت و ساز در روستا ورکانه را صادر می‌کند باید از قبل از اداره میراث فرهنگی استعلام کند و ساخت‌وسازها براساس آن انجام شود.

مالمیر اظهار کرد: اهالی برای ساخت‌وساز ملزم به رعایت ضوابط هستند، ناظر پروژه هم باید بر ساخت‌وسازها نظارت کند که طرح اجرا شود و متناسب با آن پایان کار داده شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان بیان کرد: اگر دهیاری روستا پروانه ساخت‌وساز را صادر کرده و از میراث استعلام نکند و یا بدون مجوز کاری انجام گیرد مسئولیت کنترل آن با میراث فرهنگی نیست و ‌دهیاری مسئول است.

وی با اشاره به این‌که در روستا ورکانه ساخت‌وسازهایی انجام شده که به بافت آسیب رسانده است، گفت: میراث فرهنگی پیگیر است دستگاهی که صدور مجوز و ‌نظارت را بر عهده دارد و دهیار به عنوان یکی از ارکان مهم آن محسوب می‌شود، طبق قانون پاسخگو ‌باشد.

مالمیر اضافه کرد: اعتقاد داریم این‌گونه ساخت‌وسازها که استعلام یا نظارت نمی‌شود، تخلف دهیاری است و ‌میراث فرهنگی موضوع تخلف دهیاری را پیگیری می‌کند.

وی توضیح داد: ساخت‌وسازهای غیرمجاز در روستا طبق قانون ۹۹ کنترل می‌شود و دهیار هم اگر تخلف کرده باشد از طریق مراجع ذیربط پیگیری می‌شود، میراث فرهنگی اگر از این کانال به نتیجه نرسد مجبور است اقدامات حقوقی علیه متقاضی که تخلف کرده است، انجام دهد.

مالمیر افزود: اگر متقاضی براساس پروانه ساختی که دهیاری صادر کرده عمل کرده باشد تخلفی نکرده و ‌پروانه‌ای که بدون استعلام ما صادر شده تخلف است و صادرکننده پروانه باید ضوابط ما را رعایت می‌کرد.

وی با بیان این‌که بنیاد مسکن به اهالی روستا برای ساخت‌وساز تسهیلات ارائه می‌دهد، گفت: در جلسه‌ای که داشتیم قرار شد قسط آخر تسهیلات را بنیاد مسکن پس از اینکه نما کار شد، براساس ضوابط پرداخت کند.

مالمیر با بیان این‌که برای حفظ بافت سنگی ورکانه ملزم به رعایت ضوابط هستیم، خاطرنشان کرد: قطعا ساخت نمای متناسب با بافت سنگی ورکانه و حفظ آن هزینه‌بر است اما چون ضابطه و قانون است باید انجام شود بنابراین مشکلات مالی رافع مسئولیت صادر کننده مجوز و مجری که ضوابط حفظ نماها را رعایت نمی‌کند، نیست.

ایسنا نوشت، مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان مطرح کرد: اگر دستگاه‌های متولی مانند بنیاد مسکن، دهیاری و در صورت فراهم شدن شرایط میراث فرهنگی بتوانند به اهالی روستا کمک کنند که هزینه‌ها کمتر شود کار پسندیده‌ای است و باید به این سمت حرکت کنیم.


پنجره
ارسال نظر
captcha
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها