gardeshban.ir

رفتارهایی که هرگز نباید در کانادا از شما سر بزند/تصاویر

ادب و نزاکت در کشور پهناور کانادا حرف اول را می‌زند. به همین منظور، گردشگرانی که قصد سفر به این کشور را دارند باید از انجام برخی رفتارها در کانادا پرهیز کنند.
کد خبر: ۳۰۲۳۰
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۹-1399 May 28
گردشبان (gardeshban.ir) :

به‌طور کلی، کانادا به کشوری مؤدب و بانزاکت مشهور است. به همین خاطر، اگر می‌خواهید در حین سفر خود به این کشور با حس ناراحتی و خجالت روبه‌رو نشوید، باید برخی از هنجارهای اجتماعی و فرهنگی را رعایت کنید. این مقاله به شما خواهد گفت که به‌عنوان یک توریست در کانادا از زدن چه حرف‌ها و انجام چه رفتارهایی پرهیز کنید.

تصور نکنید که تورنتو پایتخت کانادا است

تورنتو احتمالاً شناخته‌شده‌ترین شهر در کانادا باشد که نسبت به سایر مناطق کشور توجه بیشتری را به خود جلب می‌کند؛ اما مرتکب این اشتباه نشوید که تورنتو پایتخت کشور است. این عنوان در اختیار اتاوا قرار دارد. دولت فدرال کانادا در این شهر مستقر است و اتاوا مرکز سیاسی کشور به شمار می‌آید.

نکات سفر به کانادا

به روابط میان فرانسوی ها و انگلیسی ها اشاره ای نکنید

کانادا با داشتن گذشته‌ی استعماری و پرتنش خود با حضور امپراطوری‌های فرانسه و انگلیس و میراثی از سرکوب بومیان، همواره دوران تاریخی سختی را پشت سر گذاشته است. دورانی که همچنان تا به امروز هم چالش‌برانگیز بوده است. در حالی‌که این کشور هرگز یک جنگ برای استقلال یا یک تهاجم گسترده‌ی منجر به ازهم‌ گسیختگی را در دوران استعمار خود تجربه نکرده، اما برخی تنش‌ها همچنان میان فرانسوی‌ها و انگلیسی‌های کانادا (در ایالت‌های کبک و اونتاریو) دیده می‌شود. این تنش‌ها معمولاً در لحظات فرهنگی و سیاسی ظهور می‌کنند.

نگویید که کانادایی ها شبیه به آمریکایی ها هستند

هیچ‌چیزی به‌اندازه‌ی گفتن یک جمله در مورد شباهت‌های میان کانادا و آمریکا موجب اتحاد سریع مردم این کشور نمی‌شود. شمردن برتری‌های خود نسبت به همسایه‌ی جنوبی، بخشی از تجربه کانادایی‌ها از هویت ملی خود از سال ۱۸۶۷ تا به امروز بوده است. بله، ممکن است کانادایی‌ها از نظر لهجه و برخی شباهت‌های ظاهری با آمریکایی‌ها برابر باشند و ابرشهری نظیر تورنتو ممکن است ظاهری از یک شهر آمریکای شمالی را منعکس کند، اما کانادایی‌ها از نظر تاریخی، سیاسی و اجتماعی به کشور و تفاوت‌های خود افتخار می‌کنند.

نکات سفر به کانادا

به این موضوع اشاره نکنید که تصویر ملکه بریتانیا بر روی تمامی پول ها وجود دارد

این موضوع ممکن است کمی عجیب به نظر برسد، اما چهره‌ی ملکه الیزابت دوم بر روی تمامی سکه‌های کانادا و همچنین اسکناس‌های ۲۰ دلاری دیده می‌شود. اگرچه کانادایی‌ها عموماً وفاداری ویژه‌ای نسبت به پادشاهی بریتانیا از خود نشان نمی‌دهند، اما این حقیقت همچنان وجود دارد که کانادا کشوری با نظام پادشاهی مشروطه است و ملکه رئیس رسمی این کشور به شمار می‌آید. با این‌حال، کانادا از سال ۱۹۸۲ و به‌موجب قانون اساسی جدید، کشوری کاملاً مستقل محسوب می‌شود و وفاداری و استقلال قانونی‌ آن به بریتانیا ملغی شده است.

نکات سفر به کانادا

از تیم هورتونز انتقاد نکنید

در کنار هاکی، تیم هورتونز (Tim Hortons) که آن‌هم توسط یک بازیکن هاکی به همین نام تأسیس شده، اساساً یک نهاد فرهنگی در کانادا محسوب می‌شود؛ تیم هورتونز مجموعه‌ای چندملیتی از رستوران‌های زنجیره‌ای فست‌فود است که به خاطر قهوه‌ها و دونات‌های خود شهرت دارد. تیمی، همان‌طور که کانادایی‌ها این برند را عاشقانه صدا می‌زنند، از سال ۱۹۶۵ به بعد در سراسر خاک این کشور به محبوبیت رسید و احتمالاً به همین خاطر باشد که مصرف سرانه‌ی دونات در کانادا نسبت به همه جای دنیا بیشتر است. حتی اگر در این کشور یک قهوه یا یک دونات بی‌مزه پیدا کردید، بهتر است از توهین به این نماد ملی کانادا خودداری کنید.

تیم هورتونز

جواب عذرخواهی را فراموش نکنید

این یک کلیشه‌ی رایج و البته صحیح است که یکی از پرتکرارترین عباراتی که در کانادا شنیده می‌شود، عبارت «متأسفم» است. کانادایی‌ها ترجیح می‌دهند تا به‌جای عباراتی چون «ببخشید» بگویند «متأسفم»؛ بنابراین معنی این کلمه قاعدتاً چیزی فراتر از یک عذرخواهی ساده است. همین امر سبب شده که کانادا به‌عنوان کشوری بسیار مؤدب شناخته شود؛ اما اگر شما هم با چنین رفتاری روبه‌رو شدید، مرتکب اشتباه نشده و حتماً جواب عذرخواهی طرف مقابل را بدهید. حتی اگر به‌طور ناخواسته با فردی برخورد کردید و او در ابتدا گفت: «متأسفم»، دور از ادب است که جواب عذرخواهی فرد مقابل را ندهید.

قبل از اینکه مسافران از وسایل حمل و نقل عمومی خارج نشده اند، وارد نشوید

این رفتار اساساً در شهرهای بزرگ کانادا نظیر ونکوور، تورنتو و مونترال که بسیار شلوغ هستند، کاربردی است. در حالی‌که کانادایی‌ها از سوار شدن به یک اتوبوس یا قطار فوق‌العاده شلوغ، به هنگام بازگشت به خانه از سر کار، ابایی ندارند، اما ایستادن در مقابل مسیر خروجی مسافران در هر نوع وسیله‌ی نقلیه‌ای امری زشت و بی‌ادبانه تلقی می‌شود. بهتر است در طرف راست یا چپ درب‌های وسیله‌ی نقلیه بایستید و منتظر پیاده شدن مسافران شوید. به‌علاوه، فراموش نکنید که در صورت ورود به یک قطار شلوغ، بد نیست چند بار بگویید «متأسفم».

مترو کانادا

نگویید که شما شربت افرا دوست ندارید

درخت افرا که حتی یک برگ از آن در پرچم کانادا هم دیده می‌شود، از بسیاری جهات نماد این کشور به شمار می‌آید. درخت افرا علاوه بر ارزش نمادین خود، یکی از معدود گزینه‌های خوراکی است که می‌توان آن را کاملاً به نام کانادا شناخت. شربت افرا که یک شیرین‌کننده‌ی طبیعی است، در گذشته توسط بومیان آمریکای شمالی جمع‌آوری می‌شد. روش این کار بعدها به اروپایی‌ها آموزش داده شد. کبک بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی شربت افرا در جهان است و می‌توان در این ایالت پنکیک‌ها، شیرینی‌های وافل، اوتمیل و نان‌های تست فرانسوی همراه با این شربت را یافت. این ماده نه‌تنها به شکل مایع آن موجود است، بلکه می‌توان آن را در قالب شیرینی، پودر، تافی، شکلات و اشکال دیگر نیز مشاهده کرد. شربت افرا یکی از بهترین سوغاتی‌های کانادا برای بردن به خانه است؛ اما اگر طعم این شیرین‌کننده را دوست نداشتید، بهتر است چیزی در مورد آن به زبان نیاورید.

شربت افرا کانادا

نگوید که پوتین دوست ندارید

وقتی‌که در کانادا هستید، بهتر است در مورد یکی از غذاهای سنتی این کشور، پوتین (poutine)، حرفی به زبان نیاورید. این غذای فست‌فود فرانسوی کانادایی ترکیبی از سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌ی فرانسوی و پنیر دلمه شده است که به میزان فراوان بر روی سیب‌زمینی‌ها ریخته می‌شود. این غذا بسیار سنگین و چرب است، اما تا قبل از امتحان آن در ساعت ۳ بامداد، پس از یک گشت شبانه در شهر، حرفی نزنید.

پوتین در کانادا

تصور نکنید که کل کشور به یک شکل است

کانادا، صرف‌نظر از هویت‌های منطقه‌ای آن، کشوری متنوع از نظر جغرافیای طبیعی و مردمان آن است. اگرچه جمعیت این کشور در مقایسه با وسعت آن بسیار اندک است، اما هر استان و منطقه تاریخ و شخصیت متمایز خود را دارد. درنتیجه، گاهی اوقات صحبت از این کشور به‌طور کلی می‌تواند مشکل‌آفرین باشد. در هرکجای این کشور که بودید، بهتر است هیچ نظر کلی و جامعی در مورد کانادایی‌ها ندهید.

نگویید که زمستان بسیار سرد است

همه‌ی ما می‌دانیم که میانگین دمای فصلی در سراسر این کشور بسیار متغیر است، اما همه‌ی استان‌های کانادا، به‌جز بخش ساحلی بریتیش کلمبیا، در فصل زمستان سرمای شدیدی را تجربه می‌کنند. استان‌های مرکزی این کشور، به‌خصوص پرِیری (Prairie)، در این فصل به‌طور میانگین سرمای منفی ۱۵ درجه‌ی سانتی‌گراد را پشت سر می‌گذارند، اما گاهی دمای هوا می‌تواند تا منفی ۴۰ درجه هم برسد. این سرما با بادهای سرد استخوان سوز نیز همراه است. در مناطق مرکزی کانادا، برف می‌تواند برای ۶ ماه بر روی زمین بماند، در حالی‌که در بخش‌های شمالی کشور برف تقریباً یک سال دوام می‌آورد.

زمستان کانادا

نگویید که هوا آن قدرها هم بد نیست

در عین‌ حال، کانادایی‌ها شکایت از سرمای هوا در کشوری شمالی را حق مسلم خود می‌دانند. میانگین بالاترین دمای هوا در سواحل شرقی و غربی این کشور معمولاً زیر ۲۰ درجه‌ی سانتی‌گراد است، در حالی‌که استان‌های مرکزی دارای زمستان‌هایی با حداکثر دمای تابستانی ۲۵ تا ۳۰ درجه‌ی سانتی‌گراد هستند. دمای هوا در برخی مناطق مرکزی می‌تواند تا ۴۰ درجه هم بالا برود؛ بنابراین، از آنجایی‌که برخی از نقاط کشور تابستان‌های گرم و مرطوبی دارند یا اینکه برخی شهرها ممکن است حتی با داشتن آب‌وهوای معتدل‌تر در فصل زمستان، از شنیدن این موضوع ناراحت شوند، بهتر است ادعای کانادا در مورد سرزمین یخ و برف را به‌ هیچ‌وجه به چالش نکشیم.


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار