بسیاری شاید نسبت به طعم غذاهای گوشتی لذیذ، سبزیجات تازه و انواع ماهی بیتفاوت باشند، اما کمتر کسی پیدا میشود که نسبت به شیرینیها و دسرهای خوشمزه علاقهی کودکانهای از خود بروز ندهد.
در این مقاله قصد داریم، خوشمزهترین و بهترین دسرهای دنیا را به همراه تاریخچهی جالبشان به شما معرفی کنیم.
گفته میشود، نام روسی کیک پاولووا (Pavlova) بهافتخار بالرین مشهور روسی «آنا ماتویونا پاولووا» و به خاطر دامن سفید و زیبایش گذاشته شده است. آنا پاولووا در دههی ۱۹۲۰ با یک تور رقص باله به نیوزیلند و استرالیا سفر کرد.
دربارهی خاستگاه این دسر سفیدرنگ اختلافنظرها و داستانهای زیادی وجود دارد و بیش از ۶۰۰ رسپی برای تهیهی آن معرفی شده است.
به هر حال، مطمئن باشید؛ وقتی این دسر خوشمزه که از مرنگ برشته، خامه و میوه تهیه شده است را امتحان کنید، طعم آن تا ابد زیر دندانتان خواهد ماند.
کرم بروله (Cream Brulee) یکی از سادهترین دسرهای فرانسوی است و در صورت داشتن فر، میتوانید آن را بهراحتی در خانه درست کنید.
این دسر خوشمزه توسط فرانسوا ماسیالوت، سرآشپز آشپزخانهی دوک شهر اورلئان، در قرن هفدهم ابداع شد. بااینوجود، کرم بروله تا حد زیادی به کرم کاتالانی شبیه است و درواقع نمونهای از این دسر وجود دارد که فرانسوا در سفر به کاتالونیا از آن الهام گرفت.
کرم بروله، خامهی نرم شیرینیپزی است که با لایهای نازک و برشته از کارامل پوشیده میشود و شما میتوانید از خوردن این دسر خوشمزه در کافههای اروپا یا دیگر نقاط جهان لذت ببرید.
در زبان اندونزیایی، دادار (Dadar) یعنی پنکیک و گولونگ (gulung) یعنی رول کردن. یکی از مشهورترین و بهترین دسرهای جزیرهی جاوا در اندونزی دادار گولونگ نامیده میشود.
این دسر لذیذ رولهای سبزرنگی هستند که از برگهای گیاه پاندان (Pandan) تهیه شده و داخل آنها، با نارگیل رنده شده و شکر پر میشوند.
موچی (Mochi)، دسر سنتی ژاپنی، یکی از بهترین دسرهای دنیا، است که از مشرق زمین میآيد. این دسر نام خود را از یک نوع برنج چسبناک به نام موچی گومه (Mochi Gome) گرفته است.
ژاپنیها موچی گومه را درون یک هاون میکوبند تا به شکل خمیر در آید و از آن کلوچههای برنجی درست میکنند. این دسر فوقالعاده بهویژه برای سال نو ژاپنی سرو میشود اما مردم ژاپن در تمام طول سال آن راتهیه میکنند.
موچی به همراه بستنی نهتنها در کشور ژاپن طرفدار دارد بلکه نام آن زینتبخش منوی اکثر کافهها یا رستورانهای کشورهای دنیا است.
سیب به همراه اولین مهاجران اروپایی به آمریکا وارد شد. سالها گذشت تا بالاخره درختان سیب در آمریکا به ثمر نشستند.
علیرغم اینکه پای سیب قدمتی طولانیتر از خود ایالاتمتحده دارد، علاقهی شدید آمریکاییها به این دسر باعث شده که پای سیب بهعنوان نماد ملی سلامتی در این کشور شناخته شود.
برای تهیهی این دسر، سیب را درون خمیر ترد پای قرار میدهند و روی آن را با خامهی زدهشده، بستنی وانیلی یا حتی پنیر چدار تزیین میکنند.
کیک ساخر یا ساخرتورته یکی دیگر از بهترین دسرهای دنیا محسوب میشود که به افتخار ابداعگر آن، فرانتس ساخر (Franz Sacher) نامگذاری شده است.
فرانتس برای اولین بار این دسر را در سن ۱۶ سالگی پخت. دسر ساخرتورته در سال ۱۸۳۲ ابداع شد و شهرت فراوانی را نصیب خالق خود کرد.
این دسر از کیک اسفنجی و لایهای از مربای زردآلو درست شده و روی آن با شکلات پوشیده میشود. دستور پخت اولیه این دسر خوشمزه سری است و تنها شیرینیپزهای هتل ساخر در شهر وین از آن باخبرند.
اسم دسر مشهور کانادایی، نانایمو یا نهنایمو بار (Nanaimo Bar)، از شهر نانایمو در استان بریتیش کلمبیا ریشه گرفته است. این تارت سهلایه نیازی به پخت ندارد.
لایهی زیرین آن از خردههای نان وافل یا بیسکوییت ویفر و لایهی بعدی از کرم غلیظ کاستارد تهیه شده و درنهایت هر دو با لایهای از شکلات ذوبشده پوشانده میشوند.
گلاب جامون (Gulab Jamun) یکی از دسرهای پرطرفدار هند و سرتاسر جنوب شرقی آسیا است.
این دسر محبوب به دونات شباهت دارد. گلاب جامون به شکل توپهای شیرینی هستند که از شیرخشک تهیه شده و در کرهی گی (کرهای مشابه روغن زرد) سرخ میشوند.
این شیرینی نهفقط یک دسر خوشمزه است، بلکه تهیهی آن، یکی از هنرهای آشپزی سنتی در چین به شمار میرود. ظاهر نان دراگون (Dragon’s Beard) یا پشمک چینی شبیه به پیلههای کرم ابریشم است. این دسر خوشمزه از شربت مالت به همراه بادامزمینی، کنجد و نارگیل تهیه میشود.
این غذای شرقی سنتی از قطعههای بسیار باریک خمیری درست میشود که درون آن با آجیل و مغزیجات پر شده است. روی این قطعههای باریک شربت یا عسل میریزند و درنهایت آنها را به شکل مربعهای کوچکی برش میدهند.
باقلوا (Pakhlava) بهراحتی در دهان آب شده و کاری میکند تا تمام عجایب خارقالعادهی مشرق زمین را احساس کنید.
کیک کاردینال یا کاردینالشنیتن (Kardinalschnitten) به معنای حقیقی طعم بهشت را تجسم میبخشد. کاردینالشنیتن به خاطر لایههای متفاوت خود به این اسم نامگذاری شده است.
استفاده از ترکیب بیسکوییت و مرنگ در این دسر رنگ طلایی و سفید، کلیسای کاتولیک را تداعی میکند. کیک کاردینال از سال ۱۹۷۴ تا به امروز در کافه موتزارت سرو میشود.