gardeshban.ir

آرامگاه شمس تبریزی؛ مهم‌ترین جاذبه گردشگری قونیه/عکس

نام شهر قونیه با نام یکی از بزرگترین شاعران ایرانی گره خورده است. آرامگاه مولانا مهم‌ترین جاذبه گردشگری شهر قونیه است ولی جاذبه های تاریخی قونیه به همین جا ختم نمی‌شود.
کد خبر: ۳۰۳۶۴
تاریخ انتشار : شنبه ۰۱ شهريور ۱۳۹۹-1399 June 01
گردشبان (gardeshban.ir) :
مسجد و مقبره شمس تبریزی از دیگر بناهای شهر قونیه است که سالانه گردشگران زیادی از سراسر جهان از آن بازدید می‌کنند. عمده شهرت این مسجد به دلیل تربت شمس تبریزی است که داخل مسجد قرار دارد؛ البته در مورد محل دفن شمس تبریزی تردید هایی وجود دارد و در بیشتر منابع، محل دفن ایشان شهر خوی ذکر شده است. 

با این وجود بازدید از این مسجد خالی از لطف نیست. با خرید آنلاین بلیط هواپیما قونیه می‌توانید از آرامگاه شمس تبریزی و دیگر جاهای دیدنی قونیه بازدید کنید.

آرامگاه شمس تبریزی؛ مهم‌ترین جاذبه گردشگری قونیه/عکس

چرا بازدید از آرامگاه شمس تبریزی قونیه پیشنهاد می‌شود؟

یکی از مهم‌ترین جاذبه های تاریخی قونیه است.

می‌توانید با شخصیت شمس تبریزی بیشتر آشنا شوید.

در نزدیکی آن جاذبه های تاریخی دیگری قرار دارند که می‌توانید از آنها بازدید کنید.

شمس تبریزی کیست؟

محمد بن علی بن ملک داد تبریزی که او را با نام شمس تبریزی می‌شناسیم از صوفیان معروف ایرانی است. بهترین توصیف در مورد شمس تبریزی همان جمله‌ای است که افلاکی در موردش گفته است: «جماعت مسافران صاحب دل او را پرنده گفتندی جهت طی زمینی که داشته است». اطلاع چندانی در مورد زندگی شمس موجود نیست و تنها اثر بازمانده از او مقالات شمس است که دربردارنده سخنرانی های شمس در قونیه است. این سخنان توسط مریدان مولانا گردآوری شده‌اند. شهرت شمس تبریزی بیشتر به واسطه ملاقات وی با مولانا و تاثیراتی است که بر او گذاشته است.

دیدار شمس تبریزی و مولوی

دیدار شمس و مولانا به سال ۶۴۲ هجری قمری برمی‌گردد. در آن دوران مولانا از علمای بزرگ قونیه بود که پیروان بسیاری داشت. پس از دیدار با شمس، مولانا متحول شده و به سماع و شعر روی آورد. رابطه نزدیک شمس و مولانا و تغییرات وی، باعث کینه‌توزی مریدان مولانا شد؛ و کار به جایی رسید که شمس قونیه را ترک کرد. پس از چند ماه شمس دوباره به دیدار مولانا آمد ولی این بار هم وصال موقت بود. شمس برای دومین بار از قونیه رفت و پس از آن خبری از وی نشد.

آرامگاه شمس تبریزی؛ مهم‌ترین جاذبه گردشگری قونیه/عکس

تاریخچه آرامگاه شمس تبریزی قونیه

مسجد شمس تبریزی که میان اهالی قونیه به «شمس مکامه» معروف است قسمتی از مسجد شرف الدین است. این مسجد در داخل پارک شمس قونیه قرار دارد. مسجد شرف الدین از مهم‌ترین مساجد شهر قونیه است و گفته می‌شود در قرن ۱۲ میلادی ساخته شده است. مسجد شمس یک قرن بعد از ساخت مسجد شرف الدین، در ضلع شمالی آن ساخته شده است. این بنا در سال ۱۵۱۰ توسط «امیر اسحاک بی» مورد بازسازی قرار گرفته است. در داخل مسجد شمس تربتی قرار دارد که به شمس تبریزی نسبت داده می‌شود.

معماری آرامگاه شمس تبریزی

اولین موردی که در مورد مسجد شمس به چشم می‌خورد سقف مخروطی شکل و دو پنجره بسیار زیباست که در بالا و پایین بنا قرار دارد. این مسجد از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. داخل مسجد دارای یک سقف ساده است. مقبره‌ داخل مسجد قرار دارد و به شکل ایوانی ساخته شده است؛ این مقبره به وسیله یک طاق چوبی بورسا که به زیبایی قلم کاری شده است به داخل مسجد متصل شده است. مقبره شمس تبریزی مخروطی شکل است و از سنگ ساخته شده است. گفته می‌شود زیر مقبره انبار مومیایی قرار دارد.

آرامگاه شمس تبریزی؛ مهم‌ترین جاذبه گردشگری قونیه/عکس

هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از آرامگاه شمس تبریزی

برای بازدید از مسجد و مقبره شمس نیازی به پرداخت هزینه نیست و به صورت رایگان می‌توانید از این بنا بازدید کنید. حدود ۱ ساعت برای بازدید از آرامگاه شمس کافی به نظر می‌رسد.

فصل مناسب برای بازدید از آرامگاه شمس تبریزی چه زمانی است؟

ایده‌آل‌ترین فصل برای سفر به قونیه از نظر آب و هوا و فستیوال ها، فصل پاییز است. همچنین در فصل بهار به دلیل حضور کم‌تر گردشگران، پیدا کردن بلیط ارزان هواپیما و رزرو هتل به قیمت مناسب، راحت‌تر است.

چگونه به آرامگاه شمس تبریزی برویم؟

مسجد و مقبره شمس در خیابان شمس شهر قونیه قرار دارد. خوشبختانه این خیابان دسترسی خوبی به وسایل حمل و نقل عمومی دارد که با بهره‌گیری از آن به راحتی می‌توانید از آرامگاه شمس بازدید کنید.

در نزدیکی آرامگاه شمس تبریزی از چه جاهای دیدنی دیگری می‌توان بازدید کرد؟

موزه مولانا: ۱.۲ کیلومتر

مدرسه و موزه مناره: ۱.۳ کیلومتر

مدرسه سیرچالی: ۱.۵ کیلومتر

مدرسه و موزه کاراتای: ۱.۶ کیلومتر

تپه علاءالدین قونیه: ۱.۶ کیلومتر

چه هتل هایی در نزدیکی آرامگاه شمس تبریزی برای اقامت وجود دارد؟

هتل مولانا شمس: ۲۶۰ متر

هتل باساک: ۲۶۰ متر

هتل اوتمان: ۲۸۰ متر

هتل سلجوق شمس تبریزی: ۴۵۰ متر

هتل سارای: ۵۵۰ متر

چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک به آرامگاه شمس تبریزی هستند؟

رستوران کاراگوز اتلی اکمک: ۷۰۰ متر

رستوران سما لوکانتاسی: ۷۵۰ متر

رستوران علی بابا فینیر کباب: ۸۵۰ متر

رستوران بیاز دونر: ۱.۶ کیلومتر

پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار