gardeshban.ir

فوندوی پنیر، محبوب ترین غذای ملی سوئیس

حین امتحان کردن بهترین غذاهای سوئیسی حتماً به نام «فوندوی پنیر» برمی‌خورید و احتمالاً دوست داشته باشید بدانید این غذای لذیذ و معروف چه تاریخی دارد. در این مقاله شما را با این خوراکی محبوب آشنا می‌کنیم.
کد خبر: ۳۱۱۰۹
تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ شهريور ۱۳۹۹-1399 June 21
گردشبان (gardeshban.ir) :

نام «فوندو» (Fondue) از کلمه‌ای فرانسوی به معنی «ذوب شدن» می‌آید، اما ریشه‌ این غذا به دهه ۱۶۰۰ کشور سوئیس باز می‌گردد. دستور تهیه این خوراکی لذیذ از کتابی منتشر شده در زوریخ استخراج شد. در آماده سازی فوندو، پنیر مخصوصی را آب کرده و آن را با نانی که به پنیر ذوب شده آغشته می‌شود، می‌خورند. تقریباً دستور تهیه این غذا با چیزی که امروز در سوئیس ارائه می‌شود فرقی نکرده است. نام «فوندوی پنیر» تا قرن ۱۹ به غذایی شامل پنیر و تخم مرغ اطلاق می‌شد که شبیه به نوعی سوفله بود.

در سوئیس قرن ۱۸ و ۱۹، فوندوی پنیر به صورتی که امروزه می‌شناسیم شکل گرفت و در آن زمان بیشتر به منظور مصرف کردن نان‌های قدیمی و پنیرهای سفت ماه‌های سرد زمستان‌ها تهیه می‌شد. درون ظرفی که فوندو را در آن می‌ریزند، با یک حبه سیر مالش داده می‌شود و پس از قرار دادن ظرف روی یک شعله گرم کوچک، پنیر به مرور شروع به آب شدن کرده و مایعی کرمی و نرم به دست می‌آید. زمانی که تمام این موارد آماده شدند، افراد نان‌های خود را داخل پنیر ذوب شده کرده و آن را با یک چنگال مخصوص همین غذا میل می‌کنند.

فوندوی پنیر سوئیسی

همان طور که این غذا طی سال‌ها دگرگون و کامل می‌شد، کم کم به عنوان یکی از سمبل‌های سوئیس شهرت پیدا کرد. اتحادیه پنیر سوئیس، طی جنگ جهانی دوم به شدت این غذا را بازاریابی کرد تا بتواند مصرف پنیر را در زمان جیره بندی غذا افزایش دهد. در دهه ۱۹۶۰، فوندو در کشور آمریکا هم معروف شد و گونه‌های مختلفی از آن مورد استفاده مردم قرار می‌گرفت. در این دوران بسیاری از مردم به جای نان چیزهای مختلفی مانند میوه‌ و شکلات را در آن می‌ریختند. یکی دیگر از گونه‌های این غذا، فوندوی «بورگینیون» (bourguignonne) است که در آن می‌شد یک برش نازک از گوشت گاو را در روغن و کره داغ سرخ کرد و با پنیر خورد.

امتحان کردن فوندوی پنیر یکی از بهترین تجربه‌هایی است که می‌توانید در سوئیس به همراه دوستانتان داشته باشید. سادگی طرز تهیه آن باعث می‌شود که به راحتی بتوانید در خانه آماده‌اش کنید. معمولاً برای فوندو پنیرهای خاصی که قوام خوبی داشته باشند انتخاب می‌شوند اما می‌توانید آن را با پنیر چدار هم امتحان کنید. تا زمانی که پنیر را به حد زیادی داغ نکنید، توانسته‌اید یک فوندوی موفق را به مهمانان خود بدهید.

فوندوی پنیر سوئیسی

جای تعجب نیست که این غذا را به عنوان یک غذای ملی انتخاب کرده‌اند؛ این غذای اصلی برای شب‌های سرد زمستان بسیار عالی است. فوندو را در هر شرایطی می‌توان ارائه کرد. چه در یک دورهمی دوستانه باشید یا تنها بعد از یک روز اسکی بخواهید شام سبکی بخورید، این گزینه یکی از بهترین غذاها خواهد بود. تنها چیزی که برای آماده سازی آن لازم دارید، یک اجاق، مقداری پنیر و نان است.

بد نیست اندکی در رابطه با آداب صرف این غذا هم صحبت کنیم. معمولاً چنگالی که برای فرو بردن نان در پنیر استفاده می‌شود را نباید با دهان تماس داد زیرا باید بعد از استفاده دوباره به ظرف بازگردد. برای فوندوی گوشت، باید قطعه گوشت را با چنگال داخل روغن داغ کرده و تا زمان سرخ شدن بگذارید به همان حال بماند. بعد از آماده شدن می‌توانید چنگال را به جای خود برگردانید. البته رعایت نکردن این آداب اتفاق خاصی را در پی ندارد پس بهتر است با آرامش تمام از غذای خود لذت ببرید.

فوندوی پنیر سوئیسی


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار