آبنباتهای کاراملی دستساز و خوشمزه، پنیرهای سنتی و مارشمالوهای پفکی که در دهان آب میشوند بخشی از سوغات خوراکی پاریس هستند. زیبایی آشپزی پاریس این است که این خوراکیها بازتاب واقعی تاریخ و هنر این شهر است. سعی کنید حتما در سفر به پاریس از سوغات خوراکی این شهر که هر روز از آشپرخانهها، انبارها و زمینهای کشاورزی فرانسه بهدست میآیند، برای خود خریداری کنید.
پنیر فرانسوی در نوع خود بینظیر است، اما خرید نوع خوب آن میتواند کمی مشکل باشد. خوشبختانه فروشگاه Fromagerie Laurent Dubois، در جایگاه یک متخصص به شما کمک میکند تا بر اساس سلیقهی خود و با توجه به زمان مصرف شما، بهترین پنیر را انتخاب کنید. آنها حتی بنا به درخواست شما کیسهی خرید را وکیوم میکنند. مالکین فروشگاه خود را «جهانِ پنیر» میدانند، با داشتن پنیرهای متفاوتی، از جمله «راکفورت» (Roquefort) با خمیر قهوه یا مجموعهی معروفشان از پنیرهای کهنهی «کومته» (Comte). بارتلمی (Barthelemy) یکی دیگر از جواهرات با ارزش پاریس بهشمار میآید که در منطقهی هفتم پاریس واقع شده است. این مغازهی کوچک که صدها نوع پنیر را عرضه میکند، چند نوع از خوشمزهترین و با ارزشترین پنیرهای پایتخت را دارد. البته باید مراقب دریچهی مخفی غار پنیری در زیر مغازه باشید. در آخر فروشگاه (Alleosse)، برخی از بهترین پنیرهای فرانسوی کهنه را عرضه میکند. این فروشگاه همچنین دارای یک انبار نوشیدنی خاص است که بازدید از آن خالی از لطف نیست.
فرانسویها استادان حقیقی لبنیات هستند. ممکن است عجیب به نظر برسد، اما زندگی شما تا زمانیکه کرهی بوردیر (bordier) فرانسوی را امتحان نکرده و با خود به خانه نبرده باشید، کامل نمیشود. خرید این خوراکی خوشمزه نیاز به برنامهریزی دارد زیرا اگر سفری طولانی در پیش داشته باشید، یک جعبهی عایق و یخ هم برای حمل این کره لازم است. کرهی بوردیر به دلیل بافت نرم و بوی گرم و مطبوع آن محبوبیت زیادی دارد. اگر قصد خرید این کره را دارید بهتر است چند قالب از آن را تهیه کنید، زیرا بهسرعت به فروش رفته و تمام میشود. کرهی بوردیر را میتوانید در بیشتر مغازههای لبنیاتی و فروشگاهها مانندLe Grand Épicerie de Paris خریداری کنید.
برای خرید یک سوغات کوچک اما تاثیرگذار به سراغ شیرینیها و شکلاتهای خوشمزهی پاریس بروید. تکههای کوچک اما فوقالعاده خوشمزهی شکلات و آبنبات کاراملی «پاتریک راجر» از آن دسته شکلاتهایی هستند که باید حتما با خود به خانه ببرید. گاناش که یک شکلات تلخ با بافت ابریشمی است و در دهان با طعمهای مختلفی مانند چای گل یاس، ریحان و فلفل سیچوان در دهان آب میشود، از جمله شکلاتهای خوشمزهی پاتریک راجر است. گاناش شکلاتی فروشگاهِ Maison Chaudun هم، چنین تجربهی لذتبخشی را فراهم میکند. شکلات پاوه (Paves)، از انواع دیگر این شکلاتها، به معنای سنگفرش است. نام این شکلات گرفته شده از قطعات شکلاتی آغشته به پودر کاکائو و دارای طعمی شگفتانگیز است. فروشگاه «ستارهی طلایی» (A Etoile d’Or) در محلهی مونمارتر هم یک فروشگاه بسیار خوب برای خرید آبنباتهای کارملی خوشمزه است. صاحب این فروشگاه، «دنیس آکابو» انواع آبنباتهای کاراملی را از جمله کاراملهای میوهای ژاک ژنین (Jacques Genin) تا کاراملهای کرهای نمکینِ هنری لو رو (Henri Le Roux) را عرضه میکند.
مارشمالوهایی که در پاریس پیدا میشوند با مارشمالوهایی که به طور معمول میخورید و روی آتش کباب میکنید، تفاوت زیادی دارد. در حقیقت کباب کردن این مارشمالوها بافت سبک و لطیف آنها را خراب میکند. فروشگاه کاخ آبنبات (Le Bonbon au Palais) که در محلهی لاتین پاریس واقع شده است، مرکز اصلی آبنباتها در این شهر است. این فروشگاه دستورالعمل غیرمعمولی را برای تهیهی آبنبات به کار میبرد و به جای ۱۰ درصد سفیدهی تخممرغ از ۸۰ درصد استفاده میکند. به علاوه همیشه مشتریانش را با طعمهای جدیدی مانند شقایق و لاوندر شگفتزده میسازد. در این محله، فروشگاههای زیادی وجود دارد که برای افرادی که عاشق شکلات هستند شکلات بنبن (Bon Bon) تولید میکنند تا از سفر خود لذت بیشتری ببرند. La Mere de la Famille یکی دیگر از فروشگاههای اصلی فروش آبنبات است که در سال ۱۷۶۰ تاسیس شد. در کنار لذت بردن از طعمهای متنوع شکلاتها و خرید آنها به عنوان سوغات پاریس، کمی جا برای خرید مارشمالو هم در چمدان خود بگذارید زیرا آنها بهترین مارشمالوهای شهر را دارند. در آخر فروشگاه نان شکری (Pain de Sucre) بهترین طعمهای مارشمالو از فندق گرفته تا بهارنارنج را عرضه میکند.
سفر به پاریس بدون خوردن ماکارونهای معروف لا دوری (La Durée) یا پیِر هِرمه ( Pierre Hermé) کامل نمیشود. این فروشگاهها هر دو به دلیل تولید ماکارونهایی با بافت نرم و لطیف و کرم خوشمزهی داخل آنها شهرت دارد. از هر کدام از این فروشگاهها که خرید کنید طعم بهترین ماکارون را خواهید چشید. پیِر هِرمه به دلیل وارد کردن طعمهای جدیدی مانند روغن زیتون به شیرینیهای ماکارون شهرت دارد، درحالیکه لا دوری به سبک سنتی و با بهکارگیری طعمهایی مانند رز، شکوفهی گیلاس، توتفرنگی، شکلات و وانیل عمل میکند.
مرباها و اسپرِدهای فرانسوی را امتحان کنید و چند شیشهی کوچک و زیبا از آنها برای خود خریداری کنید. با مرباهای هویج و توتفرنگی فروشگاه خانهی مربا ( La Chambre aux Confiture’s) صبح خود را با طعمی متفاوت آغاز کنید. اسپردهای فندقی «آنجلینا» باعث میشود نوتلا یا هر اسپرد دیگری را فراموش کنید. یکی از فروشگاههای خوب برای پیدا کردن مربا و اسپرد، La Grande Épicerie de Paris نام دارد که در آن میتوانید اجناسی فوقالعاده مانند کارامل و کرم لاوندر، ژله و مارمالاد پرتقال تلخ پیدا کنید.
عسل یکی از سوغات خوراکی غیرمنتظره در پاریس است. فروشگاه خانهی عسل (La Maison du Miel) عسلهایی را عرضه میکند که متعلق به زنبورهایی است که از گیاه رزماری یا لاوندر تغذیه کردهاند. اگر به دنبال خرید عسل پاریسی هستید، گزینهی مناسبی را انتخاب کردهاید زیرا برخی از زنبورداران به عنوان بخشی از فرآیند توسعهی پایدار به بالای ساختمانهای معروفی مانند مدرسهی نظامی و موزهی اورسی میروند. محصولات آنها عسل پاریس (Le Miel de Paris) نام دارد و یک شیشهی ۱۲۵ گرمی آن را میتوانید با قیمت ۱۶.۵۵ یورو از فروشگاه Le Bon Marché خریداری کنید.