gardeshban.ir

اشتهارد و تپه های رنگین کمانی اش بر روی زمین/عکس

تپه های رنگ به رنگ اشتهارد در دل کویر زیبا منطقه ای است که شاید معنای واقعی مداد رنگی را بتوان آنجا حس کرد و دید.
کد خبر: ۳۱۴۲۵
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۹-1399 June 29
گردشبان (gardeshban.ir) :
 اشتهارد با داشتن رنگین کمانی بر روی زمین ، دامان خود را گسترده تا گردشگران در دل کوه های زیبایش تپه های رنگ به رنگش را به تماشا بنشینند.

تپه های رنگ به رنگی که  با جلوه گری مسحور کننده اش چشم های گردشگران را خیره می کند و  دیدگان شما را به مهد زیبایی طبیعی اش  فرا می خواند ،جایی که حتی مداد رنگی ها هم  در برابر تنوع رنگ هایش کم می آورند.

خلق رنگین کمان زمینی  با ذرات فلز و دیگر عناصر موجود در خاک  

 وجود رنگ‌های قرمز، زرد، سفید و نارنجی چشم‌های انسان  را خیره می‌کند، رنگی بودن این تپه‌ها به دلیل ذرات فلز و سایر عناصر موجود  در خاک است که طی هزاران سال گذشته بر روی هم انباشته شده‌اند.

‌کویر اشتهارد یا قشلاق حسین‌خانی با تمام زیبایی هایش در شمال شهرستان اشتهارد و جنوب کرج در استان البرز قرار دارد و طول کویر ۶۰ کیلومتر و عرض آن در حدود ۲۰ کیلومتر است. 

جواد محمدی از گردشگران استان تهران که به این کویر زیبا سفر کرده می گوید: برای دسترسی به این کویر می توانید از جاده جدید نظرآباد -کرج به اشتهارد که از میانه این کویر می گذرد استفاده کرد و خود را مهمان گنبدهای نمکی کنید.

او می گوید: اشتهارد را با دشت زیبایش می شناسند، دشت کویری و تپه های نمک آن از جاذبه های طبیعی  این شهرستان به شمار می آید.

محمدی در ادامه گوید: نزدیکی شهرستان اشتهارد به پایتخت با وجود این تپه های دل انگیز می تواند شرایط بهتری را برای صنعت گردشگری استان البرز فراهم کند.

تپه های رنگی اشتهارد ،جایی که مداد رنگی ها در برابرش کم می آورند

اشتهارد با تهران ۱۰۰ کیلومتر و با شهر کرج ۶۳ کیلومتر فاصله دارد و در یک منطقه نسبتاً کویری با آب و هوای نیمه خشک واقع شده‌است، مساحت آن متجاوز از ۸۰۰ کیلومتر مربع و در مسیر جاده تهران به استان‌های غربی ایران واقع است.


 طبیعتی بکر و دست نخورده  در دل کویر اشتهارد

احمد ترکاشوند، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، می گوید: تپه‌های رنگی اشتهارد تحت عنوان آثار منابع طبیعی البرز به ثبت نرسیده است و در حال حاضر برنامه ای برای ثبت این منطقه وجود ندارد.

معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی استان البرز می گوید: برای به ثبت رسیدن یک المان و اثر طبیعی، لازم است تشکیل پرونده صورت گیرد و همچنین نمایندگانی از وزارت خانه و یونسکو به محل مورد نظر بیایند و ضمن بررسی شرایط و تأیید آن، اثر طبیعی به ثبت خواهد رسید.

ترکاشوند در رابطه با توسعه گردشگری در اشتهارد گفت: نخستین گام برای توسعه گردشگری، معرفی منطقه مدنظر است که برای شهرستان اشتهارد نقشه‌هایی تهیه، تعریف و توزیع شده است، این نقشه بیشتر در ایام تعطیلات نوروزی و پیش از آغاز فصل تابستان در میان شهروندان و مسافران البرزی  توزیع می‌شود.

او با بیان اینکه ایجاد کمپ‌های طبیعت گردی و بوم گردی در اشتهارد اولویت کاری ما است، افزود: دو متقاضی در اشتهارد برای راه‌اندازی بوم گردی  وجود دارد که در نظر داریم تا پایان سال جاری حداقل یک منطقه بوم گردی در اشتهارد را راه اندازی کنیم.

تابلوی رنگ به رنگ طبیعت بر روی زمین 

حسین نعمایی، مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اشتهارد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: تپه‌های رنگی اشتهارد یک رشته کوه با مساحت تقریبی چهل کیلومتری است که از ماهدشت آغاز و تا بوئین‌زهرا ادامه دارد.

مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اشتهارد با بیان اینکه این تپه‌های رنگی بر اثر برش‌های سطحی از رشته‌ کوه یاد شده نمایان می‌شوند، افزود: لایه‌های مختلف و رنگ‌های متعددی در این منطقه وجود دارد که بر اثر گذشت زمان‌های بسیار بر روی زمین نقش بسته است.

نعمایی با تأکیدبر اینکه خاک‌های رنگی علیرغم زیبایی که دارند هیچ برتری نسبت به خاک‌های دیگر ندارند، گفت: این خاک‌ها که "مارن" نامیده می‌شود حاصل خیز نیست و بستری برای ایجاد فضاهای گیاهی روی این خاک وجود ندارد.

او با اشاره به شوری خاک "مارن"، افزود: مواد معدنی مختلفی همچون نمک،روی، مس و منگنز در این خاک‌های رنگی وجود دارد که برداشت نیز می‌شود.

مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اشتهارد می گوید: در اداره منابع طبیعی موظف هستیم از این اراضی ملی حفاظت کنیم و طبق قانون ماده ۵۵ هرگونه دخل و تصرف اراضی ملی با برخورد جدی مواجه خواهد شد .


استان البرز سرزمین پدیده‌های طبیعی، دست‌نخورده و بناهای تاریخی فراوان واقع در شمال ایران و در دامنه رشته‌های کوه‌های البرز مرکزی مقصدی مناسب برای گردشگری است. وجود آب‌وهوای متنوع، ویژگی خاصی به این استان بخشیده و درمجموع البرزی دیدنی را در پیش چشم مسافران و گردشگران و همچنین محققان قرار داده است.

گردشگرانی که البرز را مقصد نهایی خود انتخاب می‌کنند در یک روز هم می‌توانند در کویر اشتهارد شبی پرستاره را سپری کنند و از دیدن زیبایی های رنگ به رنگ تپه های اشتهارد روزی خاطره انگیز را برای خود رقم بزنند.

اشتهارد و تپه های رنگین کمانی اش بر روی زمین/عکس

اشتهارد و تپه های رنگین کمانی اش بر روی زمین/عکس

اشتهارد و تپه های رنگین کمانی اش بر روی زمین/عکس

اشتهارد و تپه های رنگین کمانی اش بر روی زمین/عکس
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار