آیا میدانید کدام شهر عنوان پرجمعیتترین شهر دنیا را با خود یدک میکشد؟
برخی از شهرهای دنیا در سالهای اخیر، با رشد جمعیتی بالایی مواجه شدهاند. اگر به تصاویر این شهرها نگاهی بیندازید، انبوه مردم را میبینید که دستهدسته در حال رژه رفتن در خیابانها هستند، اتومبیلهای بیشماری که مدتها پشت چراغقرمز انتظار میکشند، برجهای بلندی که همچون جنگلهای بتونی در کنار یکدیگر قد برافراشتهاند و میلیونها نفر در آنها زندگی میکنند.
در این مقاله فهرستی از شهرهای جهان بر پایه جمعیت را ارائه میدهیم و قصد داریم شما را با شهرهای پرجمعیت جهان آشنا کنیم؛ شهرهایی که بیش از ۱۴ میلیون جمعیت را در خود جای دادهاند و همچنان با رشد فزایندهای در آینده روبهرو خواهند بود.
توکیو پرجمعیتترین شهر جهان شناخته میشود و در رتبهی اول فهرست شلوغترین شهرهای دنیا قرار دارد. جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۶ حدود ۳۸ میلیون نفر گزارش شده است. توکیو که بهخاطر طراحی مدرن، استفاده از فناوری پیشرفته و خیابانهای شلوغ خود شهرت دارد، به پرازدحامترین شهر دنیا معروف است.
سازمان ملل متحد پیشبینی کرده است که توکیو تا سال ۲۰۳۰، همچنان بالاترین میزان جمعیت را در میان شهرهای دنیا حفظ خواهد کرد؛ بااینوجود انتظار میرود جمعیت این شهر طی ۱۳ سال آینده کاهش یافته و به ۳۷ میلیون نفر برسد.
دهلی در شمال هند قرار دارد. این شهر در رتبهی دوم پرجمعیتترین شهرهای دنیا جای گرفته و انتظار میرود که در سالهای آینده با افزایش جمعیت بیشتری هم روبهرو شود.
جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۶ برابر با ۲۶٬۴۵۴٬۰۰۰ نفر بوده است. سازمان ملل متحد پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۳۰ تقریباً ۱۰ میلیون نفر بر جمعیت کنونیِ دهلی افزوده خواهد شد.
شانگهای بهعنوان پرازدحامترین شهر چین شناخته میشود. این شهر علاوه بر اینکه یکی از مقاصد مشهور گردشگری است، یکی از مهمترین بندرهای تجاری دنیا را در خود جای داده و مرکز مالی کشور چین محسوب میشود.
شانگهای در سال ۲۰۱۶ چیزی حدود ۲۴ میلیون نفر جمعیت را در خود جایداده بود و هماکنون در رتبهی سوم فهرست پرجمعیتترین شهرهای دنیا قرار دارد.
تنها با یک نگاه به عکسهای وسایل نقلیهی پرتعداد بمبئی ، درمییابید که این شهر چقدر شلوغ است.
بمبئی علاوه بر اینکه یکی از پرجمعیتترین شهرهای هند و دنیا محسوب میشود، دارای ثروتی نزدیک به ۲۸۰ میلیون است و یکی از ثروتمندترین شهرهای هند به شمار میرود. جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۶ برابر با ۲۱٬۳۵۷٬۰۰۰ نفر گزارش شده است.
سائوپائولو با جمعیتی نزدیک به ۲۲ میلیون نفر، پرجمعیتترین شهر نیمکرهی جنوبی و برزیل است و در ردهی پنجم فهرست ما قرار دارد.
سائوپائولو شهری است چندفرهنگی که صنایع متنوع در آن، رو به رشد هستند. این شهر در سال ۲۰۱۶ دارای جمعیتی برابر یا ۲۱٬۲۹۷٬۰۰۰ نفر بوده است.
چهار شهر پرجمعیت دنیا در چین قرار گرفتهاند و پکن دومین شهر شلوغ این کشور محسوب میشود. بر پایهی گزارشها، جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۶ برابر با ۲۱٬۲۴۰٬۰۰۰ نفر بوده و انتظار میرود این میزان تا سال ۲۰۳۰ به ۲۷٬۷۰۶٬۰۰۰ نفر برسد.
مکزیکوسیتی و نواحی شهری پیرامون آن، آمیزهای منحصربهفرد از فرهنگ باستانی و صنعت مدرن را ارائه میدهند.
این شهر نهتنها، پایتخت ازتکهای باستان یعنی تنوچتیلان را در خود جای داده است، بلکه مرکز مالی و بازرگانی آمریکای لاتین نیز محسوب میشود. جمعیت مکزیکوسیتی در سال ۲۰۱۶ برابر با ۲۱٬۱۵۷٬۰۰۰ نفر گزارش شده است.
بر پایهی گزارشها، اوزاکا در سال ۲۰۱۶ دارای جمعیتی برابر با ۲۰٬۳۳۷٬۰۰۰ نفر بوده است؛ بااینحال جمعیت کنونی آن، به علت نرخ پایین زادوولد در سالهای اخیر کاهش یافته و انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰، همچنان کاهش چشمگیری داشته باشد. این در حالی است که جمعیت شهروندان خارجیتبارِ این شهر همچنان رو به افزایش خواهد بود.
قاهره شهری است که نام آن، به خاطر وجود اهرام جیزه ، با تاریخ باستانی مصر پیوند خورده است و بهعنوان یکی از پرازدحامترین کلانشهرهای دنیا نیز شناخته میشود.
قاهره علاوه بر صنعت گردشگری موفق، بیمارستانها و دانشگاههای مدرن فراوانی دارد. جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۹٬۱۲۸٬۰۰۰ نفر گزارش شده است.
ناحیهی شهری بین نیویورک سیتی و شهر نوارک در ایالت نیوجرسی یکی از شلوغترین نواحی ایالاتمتحده است و در ردهی دهم این فهرست قرار دارد. گفتنی است بیش از دوپنجم کل جمعیت ایالت نیویورک در نیویورک سیتی زندگی میکنند. جمعیت این منطقه در سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۸٬۶۰۴٬۰۰۰ نفر بوده است.
داکا یکی از کلانشهرهای رو به ترقیِ بنگلادش بهشمار میرود و بهطرز باورنکردنی دارای جمعیت زیادی است. این شهر در سال ۲۰۱۵ پرجمعیتترین شهر دنیا شناخته شد و جمعیت آن برابر با ۴۴٬۵۰۰ نفر در هر کیلومترمربع گزارش شده است.
کراچی بهعنوان مرکز اقتصادی و صنعتی پاکستان همیشه روبه پیشرفت و گسترش بوده است. کراچی همچنین بزرگترین شهر پاکستان محسوب میشود و دو بندر مهم این کشور یعنی کراچی و بنقاسم را در خود جای داده است که در صنایع بازرگانی و حملونقل کالا مورد استفاده قرار میگیرند.
بنا بر گزارشها، جمعیت کراچی در سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۷٬۱۲۱٬۰۰۰ نفر بوده است. همچنین تخمین زده میشود، جمعیت این شهر با میزان رشد ثابت تا سال ۲۰۳۰، به ۲۴٬۸۳۸٬۰۰۰ نفر خواهد رسید.
بوینس آیرس، پایتخت آرژانتین، به خاطر وجود صنایع گوناگون این کشور از جمله گردشگری، تولید و تامین سرمایه از اهمیت بالایی برخوردار است. این شهر در ردهی سیزدهم فهرست پرازدحامترین شهرهای دنیا قرار دارد.
اگرچه جمعیت بوینس آیرس در سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۵٬۳۳۴٬۰۰۰ نفر گزارش شده است، اما انتظار میرود این رقم تا سال ۲۰۳۰ تحت تاثیر عواملی چون پیری جمعیت و نرخ پایین زادوولد با رشد پایینی روبهرو شده و تنها به رقم ۱۶٬۹۵۶٬۰۰۰ نفر افزایش پیدا کند.
کلکته در بخش شرقی هند و در نزدیکی مرز بنگلادش قرار دارد. این شهر همچنین مرکز ایالت بنگال غربی است. گفته میشود در مجموع حدود ۱۴ دانشگاه در این شهر واقع شده که توسط دولت ایالتی اداره میشوند و به مردم محلی خدمات میدهند.
این شهر در سال ۲۰۱۶ دارای جمعیتی برابر با ۱۴٬۹۸۰٬۰۰۰ نفر بوده و در جایگاه چهاردهم این فهرست قرار گرفته است.
استانبول در آخرین رتبهی فهرست پرجمعیتترین شهرهای دنیا قرار دارد. جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۴٬۳۶۵٬۰۰۰ نفر گزارش شده است.
استانبول علاوه بر اینکه قطب گردشگری محسوب میشود و بازدیدکنندگان را از سراسر جهان بهسوی خود جذب میکند، مرکز اقتصادی و پرازدحامترین شهر ترکیه نیز بهشمار میرود.
انتظار میرود فرودگاه جدید استانبول که در سال ۲۰۱۸ بازگشایی شد، تا سال ۲۰۲۵ میزبان ۲۰۰ میلیون نفر مسافر در هر سال باشد.