ممکن است با غذاهای اسپانیایی مانند غذاهای دریایی، تاپاس و پائیا آشنایی داشته باشید اما تا به حال چیزی دربارهی دسرهای اسپانیایی بسیار خوشمزه شنیدهاید؟
افرادی که عاشق شیرینیجات هستند میتوانند انواع دسرهای حجیم و خامهای یا دسرهای نرم و پنیری را در اسپانیا پیدا کنند. در اینجا برخی از بهترین دسرهای اسپانیایی، از کرِم کاتالانی (Crema Catalana) گرفته تا پودینگ برنج با طعم دارچین، پنیر با مربا یا عسل و کیکهای بادامی لذیذ را به شما معرفی خواهیم کرد.
کرم کارامل یا فلَن (Flan) یکی از رایجترین دسرهای اسپانیایی است که میتوانید در منوی هرکدام از کافهها یا رستورانهای کشور پیدا کنید. کرم کارامل از شیر یا خامه، تخممرغ و شکر تهیه میشود که پس از ترکیب با یکدیگر به یک قوامِ ژلهای رسیدهاند. این دسر مانند کرم کارامل فرانسوی با سس کارامل یا شربت سرو میشود.
پودینگ برنج (Arroz Con Leche) با شیربرنجی که هنگام کودکی در دوران مدرسه میخوردید، تفاوت زیادی دارد. این نوع شیربرنج بهصورت سرد سرو میشود. این دسر از برنجی تهیه میشود که برای طبخ ریزوتو و پائیا استفاده میکنند؛ بنابراین هنگام خوردن این دسر، برنج کاملا زیر دندان حس میشود.
از دیگر مواد اولیهی این دسر میتوان به شیر و شکر اشاره کرد. شیربرنج اسپانیایی با دارچین و پوست لیمو طعمدار میشود تا حسی مدیترانهای به خود بگیرد.
تارت پنیر (Tarta de Queso) یا چیزکیک اسپانیایی با چیزکیکهایی که در نیویورک یا دیگر شهرهای دنیا تهیه میشوند یا حتی با چیزکیکهای یخچالی که با خامهی میوهای درست میشوند، متفاوت است.
چیزکیکهای اسپانیایی سبکتر و نرمتر از دیگر چیزکیکها هستند و طعم و بوی خوش پنیر را بیشتر میتوان در آنها حس کرد. این کیکها همچنین لایهی تردِ بیسکوییتی را ندارند و بهندرت با تاپینگهای میوه سرو میشوند. درواقع میتوان گفت چیزکیکهای اسپانیایی خالصترین نوع چیزکیک هستند.
معروفترین دسر کاتالونیا (Catalonia)، کرم کاتالانی (Crema Catalana) نام دارد. این دسر در زبان انگلیسی Catalan Cream خوانده میشود. کرم کاتالانی به یک دسر فرانسوی به نام کریم برولی (crème brûlée) شباهت دارد و از یک لایهی ضخیم کاستارد تشکیل شده است.
کاستارد از زردهی تخممرغ، شیر و شکر بهدست میآید و اغلب با دارچین، پوست پرتقال و لیمو طعمدار میشود. این دسر معمولا دارای یک پوستهی شکریِ سوخته است که میتوانید با قاشق آن را پاره کنید.
تارت سانتیاگو (Tarta de Santiago) یک دسر سنتی از ناحیهی گالیسیا (Galicia) در اسپانیا و شهر سانتیاگو د کامپوستِلا (Santiago de Compostela) است. این تارت درواقع نوعی کیک بادام است که با پودر قند سرو میشود. معمولا یک نماد صلیب بر روی این کیک قرار میگیرد و همراه با نوشیدنیِ شیرین سرو میشود.
توچینو دِل سیِلو (Tocino del Cielo) دسری مشابه فلن یا کرم کارامل است. علیرغم اینکه در تهیهی این دسر از گوشت یا بیکن استفاده نمیشود، نام این دسر به معنای بیکن از بهشت (Bacon From Heaven) است.
این دسر که جزو دسرهای سنتیِ اندلس در جنوب اسپانیا، بهشمار میرود از زردهی تخممرغ، شکر و آب تهیه میشود و دارای بافتی مشابه کاستارد است. توچینو دل سیلو با شربت کارامل سرو میشود.
گفته میشود این دسر در خرز د لا فرونترا (Jerez de la Frontera) ابداع شد؛ جایی که سفیدهی تخممرغ برای شفافیت نوشیدنیهای تلخ اسپانیایی استفاده میشد و زردههای تخممرغی که باقی مانده بودند باید در جایی مورد استفاده قرار میگرفتند.
شکلات با چوروس (Chocolate con Churros) درواقع یک دسر نیست؛ بلکه بهترین نوعِ شیرینی است که در اسپانیا وجود دارد. چوروس نوعی دونات انگشتیِ بلند است که دارای رویهای تُرد و بافتی نرم مانند دونات است. البته اسپانیاییهای ناحیهی گرانادا ممکن است چندان موافق این موضوع نباشند.
چوروس برای مردم گرانادا باید درشت و اسفنجی باشد. این چوروسهای اسفنجی در دیگر نقاط اسپانیا با نام پوراس (Porras) شناخته میشوند. چوروس را معمولا با فرو بردن در شکلات داغ و غلیظ میل میکنند. این شیرینی خوشمزه در روزهای زمستان، صبحانه و میانوعدهی محبوبی است.
مِمبریلو (Membrillo) نوعی مربای سفت و غلیظ است که از میوهی بِه تهیه میشود. این مربا که اغلب با پنیر سرو میشود یکی از دسرهای محبوب اسپانیایی بهشمار میرود. این دسر در اصل به کشور باسک در شمال اسپانیا تعلق دارد اما در دیگر نقاط این کشور هم پیدا میشود. این دسر محبوب با پنیر مانچگو (Manchego) بسیار خوشمزه خواهد بود.
کاتالونیا دارای دسرهای پنیریِ خوشمزهای است. این دسرها از پنیرهای تازهی کاتالان تهیه میشوند. پنیرهای کاتالان پنیرهای خامهای و نرمی هستند که با عسل محلی و گردو سرو میشوند.