گردشبان (gardeshban.ir) :
علیاصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با انتشار تصویری از سازههای آبی شوشتر در شبکه اجتماعی نوشت: مجموعه (آسیابها و آبشارهای شوشتر) از بی نظیرترین نمونههایی که جهت استفاده از آب در دوران کهن مورد بهرهبرداری قرار گرفته است این محوطه مجموعهای از سد، تونلها، کانالهای فرعی و آسیابهای آبی است که بصورت یک مجموعه صنعتی اقتصادی بوده و جزیی از مجموعه بزرگ سازههای آبی شوشتر است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای بسیار بارز این مجموعه مجاورت آن با بافت تاریخی شهر شوشتر است. این محوطه علاوه بر استفادههای صنعتی در زمان کم آبی نیز آب مورد نیاز ساکنان را فراهم مینمود. بطور کلی این مجموعه از شاهکارهای فنی مهندسی اعصار کهن است که بنا گردیده و رودخانه گرگر به صورت دستکند میباشد و احداث آن را به اردشیر بابکان از پادشاهان ساسانی نسبت دادهاند.
«شهرستان شوشتر در شمال استان خوزستان، در ۸۵ کیلومتری شمال اهواز قرار دارد.این شهرستان از شمال به کوههای بختیاری و شهرستان گتوند، از شمال غرب و غرب به شهرستانهای دزفول و شوش، از شرق به شهرستان مسجدسلیمان، از جنوب شرق به رامهرمز و از جنوب به اهواز محدود است.»
سازههای آبی تاریخی شوشتر در سال ۲۰۰۹ - ۱۳۸۸ به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت شد، پرونده ثبت جهانی شوشتر شامل ۱۳ اثر اصلی و پنج زیر مجموعه است، مجموعه سازههای آبی تاریخی شوشتر یک مجموعه ترکیبی و تلفیقی از آثار مختلف را تشکیل میدهد.
سازههای آبی تاریخی شوشتر مجموعهای از پلها، پلبندها، بندها، آسیابهای آبی، نیایشگاهها و هر رویدادی که در ارتباط با آب میتوانسته در یک مجموعه جغرافیایی به وقوع بپیوندد را در برمیگیرد.
ایرنا نوشت، با توجه به شیوع بیماری کرونا و توصیه ستاد ملی مقابله به کرونا به در خانه ماندن و تاکید بر تعویق سفر به دوران پس ازمهار بیماری کووید ۱۹، اکنون بهترین فرصت برای مطالعه و شناخت بیشتر جاذبههای فرهنگی، گردشگری و طبیعی ایران ایجاد شده است که میتوان با بررسی دقیق، مقصدهای جذاب و جدید گردشگری را برای مسافرتهای فردی و گروهی در دوران پسا کرونا برنامهریزی کرد.