اگر احساس میکنید از خرید کردن در خیابانهای بریج رود (bridge road) و خیابان چَپل (Chapel Street) خسته شدهاید و بهدنبال یک جای جدید برای خرید هستید یا تصور میکنید دیگر چیزی برای خریدن در دیافاو (DFO)، وستفیلد (Westfield) و بازار بزرگ ایمپوریوم (Emporium) وجود ندارد، باید به برخی از مراکز خرید پنهان در ملبورن بروید که در آنجا برخی از بهترین بوتیکها با اجناس منحصر بهفردشان منتظر مشتریان هستند. از بوتیکهای زیرزمینی گرفته تا کوچههای تنگ و باریک، ساختمانهای قدیمی و دهکدهها، امروز فهرستی از برخی از مراکز خرید ملبورن را که شاید کمتر شناختهشده هستند برای شما آماده کردهایم.
خیابان کمپبِل آرکِید (Campbell Arcade) که در سال ۱۹۵۵ در ملبورن ساخته شد، زیر خیابان فلیندِرز (Flinders) قرار گرفته و این امکان را برای مردم فراهم کرده است که بدون گذر کردن از خیابانهای شلوغ، بین خیابانهای دیگرِیوز (Degraves) و فلیندرز تردد کنند. امروزه این خیابان هنوز هم برای افرادی که از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنند کمتر شناخته شده است اما جالب است بدانید که این خیابان دارای بوتیکهای متعددی از قبیل بوتیکهای مد و لباس مانند دِ کتس میو (The Cats Meow) و سابجکت تو چِینج (Subject to Change)، جواهرفروشی کورکی سنت کلِر (Corky St Clair)، مغازهی فروش صفحههای موسیقی وکس رکوردز (Wax Records)، مغازهی فروش مجلات و کارت پستالهای استیکی انستیتو (Sticky Institute) است. این خیابان زیرزمینی که با سبک آرت دکو طراحی شده، دارای ستونهای سنگی سیاه و دیوارهای کاشی شدهی صورتی است که متعلق به سازمان غیر دولتی و هنری پلتفرم (Platform Artists Group Inc) است.
ساختمان نیکلاس (Nicholas) که در فهرست میراث جهانی ثبت شده است، نهتنها به دلیل معماری باشکوه سبک شیکاگوی متعلق به دهه ۱۹۲۰ شهرت دارد، بلکه برخی از بهترین و منحصر بهفردترین بوتیکها را در طبقهی نهم خود جای داده است. بوتیکهایی از قبیل لایم دراپ (Limedrop)، کووایی (Kuwaii)، مت بَگز (Mattt Bags) و برخی از مغازههای جواهرفروشی و هنرهای تجسمی از جمله بوتیکهایی هستند که در ساختمان نیکولاس قرار دارند. البته ممکن است این بوتیکها برای خریدهای معمول و روزانه مناسب نباشند اما با بازدید از ساختمان نیکلاس میتوانید کالاهای خاص و با ارزشی را برای خود یا به عنوان هدیه و سوغات استرالیا برای دوستان و عزیزانتان خریداری کنید.
منچستر لِین (Manchester Lane) یکی از کوچههای ملبورن است که کوچه فلیندرز (Flinders) را به خیابان کالینز (Collins) متصل میکند و به دو دلیل حتما ارزش دیدن را دارد؛ یکی از دلایلی که باید حتما از این کوچه دیدن کنید، فروش محصولات باکیفیت از قبیل لباسهای مردانه و کفشهای کتانی متنوع و زیبا است. محصولات برندهای مطرحی مانند آدیداس (Adidas)، استوسی (Stussy)، ونز (Vans)، نیوبالانس (New Balance)، ریبوک (Rebook) و نایکی (Nike) در بوتیکهای این کوچه بهفروش میرسند. دومین دلیلی که باید حتما از این کوچه بازدید کنید، شاتو چیک (Chateau Chic) است که در آن میتوانید اجناس وارداتی و خیلی خاصی که از پاریس ، ژاپن ، هنگکنگ و کره جنوبی وارد استرالیا میشوند را پیدا کنید.
علاقهی مردم ملبورن به قهوه از سال ۱۹۵۴ آغاز شد؛ درست زمانیکه اولین دستگاه اسپرسو به پلِگرینی (Pellegrini) در خیابان کراسلی (Crossley) رسید. از آن زمان تاکنون این رستوران به مکانی تبدیل شده که مردم برای صرف نوکیهای شبانه (night gnocchi) و گرانیتای هندوانه (watermelon granita) آنجا میآیند. اما دلایل دیگری برای بازدید از خیابان کراسلی وجود دارد؛ آقایان میتوانند از چارلز ادوارد (Charles Edward)، مستر تِیلور (Master Tailor) و سی. مایمونه تیلور (C. Maimone Tailor) دیدن کنند، خانمها هم بهدنبال آخرین لباسهای مد روز، به بلاند وینِس (Blond Venus) میروند و سری به مغازهی جواهرفروشی در گالری فوناکی (Gallery Funaki) میزنند. بهعلاوه میتوانید در بوتیک شیک مادام ورچو اند کو (Madam Virtue & Co)، جدیدترین اوت کوتورها یا لباسهای سفارشی را ببینید.
بلاگرهای زیادی در سراسر جهان، مالوِرن سنترال (Malvern Central) و دهکده توراک (Toorak Village) را به گردشگران توصیه میکنند. بوتیکها و برندهای زیادی از جمله دیوید جونز (David Jones)، فرنچ کانکشن (French Connection)، ناین وست (Nine West)، پیتر الکساندر (Peter Alexander)، سید (Seed)، ویتنر (Wittner)، ویچری (Witchery) و چندین برند دیگر در این خیابانها وجود دارند. در این خیابان میتوانید برای صرف قهوه به کپیتال کیچن (Capital Kitchen) بروید. برخلاف مراکز خرید معروف ملبورن، مالورن سنترال اصلا شلوغ نیست و در فاصلهی کمی از دهکدهی توراک قرار گرفته است که در آنجا هم میتوانید از بوتیکهای زیادی که محصولات برندهای مطرح را بهفروش میرسانند، دیدن کنید.