gardeshban.ir

یزد مقصد ایمن گردشگری می‌شود

یزد براساس تفاهم‌نامه‌ای سه جانبه مابین اداره کل میراث فرهنگی، جامعه هتلداران و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، با اجرای اولین شیوه‌نامه‌ فنی و تخصصی گردشگری به مقصدی ایمن برای این صنعت تبدیل می‌شود.
کد خبر: ۳۴۳۹۲
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۹-1399 September 19
گردشبان (gardeshban.ir) :
«سیدمصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد امروز چهارشنبه نوزدهم آذرماه در نشستی که به همین منظور با معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد، رئیس جامعه هتلداران استان و ارتباط ویدئو کنفرانسی با مدیران میراث شهرستان‌های استان داشت، با اشاره به اقدامات پیشگیرانه‌ی جامعه فعالان گردشگری در خصوص کنترل شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: نوسانات مروبط به رعایت پروتکل‎‌ها و شیوه‌نامه‌ها در برهه‌ای از زمان منجر به توقف فعالیت صنعت گردشگری شد.

وی به ضرورت ارتقای آموزش و نظارت بر فعالیت این صنعت در یزد تاکید کرد و افزود: از این طریق می‌توانیم یزد را با کمترین درگیری در حوزه کرونا به عنوان مقصد ایمن معرفی و فرآیند درستی در جهت از سرگیری فعالیت‌های این صنعت را داشته باشیم.

وی به تداوم بیماری کرونا در کشور و استان اشاره کرد و گفت: ناچاراً هنوز هتل‌ها به خصوص در یزد به علت تداوم فعالیت این صنعت و وجود مسافران تجاری پذیرش دارند و اقامت در آن‌ها انجام می‎شود اما آنچه مورد تاکید مسئولان ارشد استان نیز خصوصاً در ستاد استانی کرونا وجود دارد، نبود نگرانی شیوع کرونا از این ناحیه است.

فاطمی افزود: براساس بررسی‌ها آنچه موجب شیوع کرونا در یزد شده عمدتاً تجمعات خانوادگی و سرویس‌های ایاب و ذهاب کاخانجات و کمترین نگرانی‌ها مربوط به فعالیت هتل‌ها و اقامتگاه‌ها بوده است.

کاهش چشمگیر آمار اقامت در یزد

مدیر کل میراث فرهنگی یزد با اشاره به این که آمارهای مربوط به اقامت مسافران از ابتدای سال تاکنون گویای کاهش چشمگیر آن در استان است، گفت: در شش ماه ابتدای امسال حدود ۵۰ هزار نفر در یزد اقامت داشتند که نسبت به مدت مشابه با رقمی بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اقامت، کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته و جالب اینجاست که تاکنون موردی از ابتلا به کرونا در پرسنل مراکز اقامتی و این افراد گزارش نشده است.

وی از تعریف فعالیت برخی از هتل‌ها به عنوان نقاهتگاه بیماران کرونایی و توقف فعالیت آنها در بخش گردشگری خبر داد و گفت: براساس این تفاهم‌نامه، خانواده‌ها یا افراد مبتلا که درگیری بیشتری با بیماری کرونا دارند، در هتل‌ها و مراکز مجاز اقامتی نگهداری می‌شوند و فعالیت گردشگری این مراکز متوقف می‌شود.

فاطمی آغاز فعالیت گردشگری را با تضمین سلامت جامعه و به خطر نیفتادن سلامت گردشگران تداومان دانست و عنوان کرد: این تفاهم‌نامه آغاز فرایند جدیدی در حوزه گردشگری خواهد بود.

تدوین دستورالعمل مقابله با کرونا

دکتر «محمدرضا دهقانی» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که شیوع کرونا تصمیمات مربوط به کشور را تحت شعاع خود قرار داد، اظهار کرد: صنعت گردشگری جزو صنایعی با بیشترین خسارت‌های ناشی از کرونا بوده چرا که به نظر می‌رسید که جابجایی گردشگران می‌توانست در چرخه شیوع کرونا در کشور تاثیرگذار باشد.

وی با بیان این که مشخص نبودن ماهیت ویروس کرونا تصمیم‌گیری در مورد صنایعی مانند گردشگری را دشوار کرده است، گفت: عموماً زمانی که به سراغ محدودیت‌ها و تشدید در این حوزه هستند، به سراغ واحدهای در دسترس‌تر می‌روند که واحدهای خدماتی جزو اولین آنها بودند.

دهقانی با بیان این که گردشگری جزو اولین صنایع پیشگام استان در تعریف دستورالعمل‌های تخصصی و ویژه برای تداوم فعالیت‌های خود بوده است، گفت: این دستورالعمل‌ها با حضور افراد فنی و کارشناسان با در نظر گرفتن قابلیت اجرایی، کمک به کاهش بیماری و با دیدگاه کمک به توسعه صنعت گردشگری تدوین شد.

وی با تاکید بر این که ایجاد محدودیت کار راحتی است، گفت: باید با تدوین شیوه‌نامه‌ها و تشدید نظارت‌ها بتوانیم ضمن حفظ سلامت مردم، اقتصاد و ارائه خدمات به مردم را نیز داشته باشیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با یادآوری سخنان وزیر بهداشت در خصوص اجرای پروتکل‌ها، گفت: باید نظارت‌ها را برای حفظ سلامت مردم ارتقا داده شود و اقتصاد را نیز حفظ کنیم.

همزیستی گردشگری با کرونا

«سیدامیرناصر طباطبایی» رئیس جامعه هتلداران استان هم در این نشست با بیان این که هتل‌ها و مراکز اقامتی مجاز در اولین موج کرونا به طور خودجوش فعالیت خود را متوقف کردند، گفت: گردشگری تعهد خود را به سلامت مردم نشان داد اما از مسئولان رده بالای کشور تا دیگر مسئولان، مردم را به «سفر نکردن» تشویق کردند.

وی به وجود کرونا در استان اشاره کرد و گفت: کرونا به این سادگی‌ها از بین نمی‌رود و لازم است همزیستی با کرونا را در نظر داشته باشیم.

وی از تدوین پروتکل‌های ویژه‌ای برای تاسیسات گردشگری خبر داد و گفت: دوره‌های مربوط به اعطای مجوزهای مربوطه، به طور مجازی برگزار می‎شود و تا زمانی که مدیر هر مجموعه از این مجوز برخوردار نشود، فعالیت برای این مجموعه ممکن نخواهد بود.

در پایان این نشست که با سخنرانی «هماخورشیدی» معاون گردشگری استان یزد ادامه یافت، قراردادی مابین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، جامعه هتلداران استان و دانشگاه علوم پزشکی منعقد و هر سه مجموعه متعهد به عمل به اولین شیوه‌نامه‌ فنی و تخصصی گردشگری در استان یزد شدند.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار